N-am curaj sa conduc..........

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns samira_a spune:

Dupa ce m-am inscris la scoala de soferi, doar mama m-a sustinut. tata a fost chiar revoltat ca cica arunc banii aiurea, iau carnetul si il tin in portofel si gata.
Dar nu a fost asa, mi-am luat carnetul, mi-am luat masina
si am inceput sa conduc. La inceput, mai exact de 2 ori, am mers cu tata langa mine, care in loc sa imi explice si sa ma ajute, spunea, hai mai repede ca sa prindem verdele, aoleu uite groapa, ocoleste-o si tot asa
Eu abia tineam covrigul in mana si el......
Dar uite ca au recut apropae 2 ani, am avut doar un singur accident la inceput.
Fii curajoasa. Mai ia cateva ore in Spania, cu un instructor recomandat de cineva, fii curajoasa. Bafta multa

http://community.webshots.com/user/samira_aa

Rabdarea este inceputul intelepciunii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_daneza spune:

Ma inscriu si eu in categoria fricoaselor.Spre marea mea rusine am permis din 1992, dar fara sa conduc si mi-e ciuda de multe ori ca exista masini si eu nu sunt in stare....mor de nervi pe mine...anul trecut mai mult fortata am condus putin si nu am fost dezastruoasa...dar fara sa imi iau cateva ore sau pe cineva care cu calm sa imi expilce nu pot...de fapt m-am obisnuit in dreapta ...dar va trebui sa rup pisica odata ...

Dany

'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iliuta spune:

Fetelor, i-am oprit odata masina intr-un sens giratoriu......ma tot freca la cap cu: fa asa, mergi asa, schimba asa, du-te pe acolo, nu esti in stare......am oprit masina, am oprit si toata circulatia din spate, si i-am jurat ca n-o sa mai urc la volan cu el. Si n-am mai urcat. Tot zice acum sa mergem undeva intr-un poligon sa-mi mai arate cate ceva, dar......mai bine lasa. Nu vreau sa-mi mai pierd si curajul pe care-l mai am.
Nu am mai urcat cu el, dar in iarna cand am fost in tara, s-a dus la un bar cu prietenii si m-a sunat sa vin sa-l iau( pe zapada). Si am fost, si l-am luat, dar.....era "beat" si n-a zis nici mac.
Cum zicea si cineva mai sus, trebuie sa ma gandesc incontinuu ca am nevoie, MARE NEVOIE de masina, si tre' s-o conduc. Imi zicea o tipa : mai gandeste-te ca nu esti mai proasta decat"aia", esti si tu in stare. Dar eu o sa ma gandesc ca nu sunt mai proasta decat sotul meu........desi el e campion la condus. N-o sa-l ajnug niciodataaaaa

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Parca ai fi eu! Si eu am permis de 9 ani si am condus doar de doua ori (odata in Bucuresti si odata prin Olanesti), dar nu am curaj, mai ales in Bucuresti. Sotul ma bate la cap sa incerc, sa iesim la Baneasa, dar nu stiu nu prea ma atrage! Scoala am facut-o la insistentele unei prietene ca sa nu faca singura! Dar, trebuie sa incerc, intr-o zi totusi!

Catalina & Andrei (3ani si jumatate)

"Imaginatia este mai importanta decat eruditia..."
(Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela amalia spune:

Daca vrei sa prinzi curaj sa conduci:

1. fa cateva ore cu un instructor pentru a prinde curaj mai mult si eventual sa iti aduci aminte ce ai uitat.

2.la inceput pana te obisnuiesti nu condu cu sotul tau in dreapta, sau macar sa nu te faca incapabila.....

Eu una am carnetul de aprox. 3 ani, si tot de 3 conduc zi de zi,(chiar in luna a 9-a de sarcina, pana in ultima clipa), si am prins curaj si nici nu ma mai streseaza soata.Dar cel mai mult la mine a contat faptul ca aproape un an de zile de condus, maxim de 2 ori l-am avut in dreapta.Si poate ca a contat acest lucru, ca nu m-a stresat nimeni spunandu-mi ca nu sunt in stare sa conduc.... psihicul conteaza enorm...

www.tickercentral.com/view/4ufc/3" target="_blank">Mihaela si bbwww.tickercentral.com/view/4ufc/4" target="_blank"> Amalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

in fond, orice frica apare cu un motiv, nu?

Ce i se poate intimpla unui om care conduce incetisor - fie si prin mijlocul unui oras aglomerat?

Poa' sa ia injuraturi. Ei, si?
Poate sa strice putin masina, "proptind-o in ceva" - eventual in alta masina. Pentru asta exista RCA-ul, pt. masina lovita, si Casco, pt. masina proprie.
O repari si e ca noua.

Sa omori vreun om sau sa te schilodesti singur e foarte putin probabil fara viteaza si la blocajele de la orele de virf.... mergi la inceput cu 15 - 20km/h, pe banda 1, copacel, ca nu s-a nascut nimeni invatat.

Asa au fost si zmeii zmeilor soselelor, la inceputul soferiei....

Elise

Mergi la inceput

Oricum, vad ca nu sunt singura fricoasa....Va dau mana la toate, si hai sa ne invingem teama, sa ne demonstram noua insine ca putem.Incetul cu incetul......TREBUIE SA REUSIM.

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eduard2005 spune:

dupa parerea mea nu ai nevoie de instructor si nici de sotul tau in dreapta sa te bata la cap si sa tipe la tine. Daca ai fost capabila sa ei carnetul din prima inseamna ca ai aptitudini de sofer si ca te poti descurca singura. Nu uita ca cea mai importanta este practica, cu cat conduci mai mult cu atat vei deveni o mai buna profesionista. Eu am carnet de 10 ani si am condus aproape zi de zi (mai putin acum de vreo 8 luni ca am bb mic ) si crede-ma, nu a stat nimeni in dreapta mea si nu am ascultat pe nimeni, fiecare are stilul lui de condus si nu trebuie sa asculti pe toata lumea, mai bine incearca sa mai citesti putina teorie, invata semnele si iesi pe strada :) Pentru inceput incearca sa alegi traseul cu semafoare automate ca sa nu stai sa te gandesti prea mult, cine are si cine nu are prioritate, iesi din oras si incearca sa conduci pe un traseu cu multe curbe si nu uita: nu ai ce cauta pe prima banda sa incurci circulatia, scopul tau pentru inceput este sa inveti sa conduci bine, dupa care te poti afirma.
Eu iti doresc mult succes, nu este greu deloc doar trebuie sa ai incredere in tine.
Bafta multa fara accidente !!!

Mari,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Ai 2 maini, 2 picioare si un cap pe umeri? Daca da e OK. Nu-ti lipseste nimic sa fi o buna soferitza

Zau ca n-ai nevoie de mai mult

Mergi la inceput

Mari, stiu semnele,am uitat din cele mai putin vazute sa zicem asa,dar in general le stiu cam pe toate. Si cu stilul de condus ai mare dreptate. Sotul meu este o fire tare repezita. Nu are stare nici un minut, si toate le face pe fuga, pe cand eu nu sunt asa, sunt mai moale(nu calma), si normal am stilul meu.

O sa vina si ziua in care voi iesi singura pe strada, si de acolo pe autobanda, si tot asa.Am fost odata cu el pe autobanda, si eram pe banda celor ce merg incet(eu mergeam cu vreo 70), si a inceput sotul sa tipe la mine ca opresc circulatia. El vroia sa merg cu cel putin 100, precum el(ma repet).......cum naiba sa faci tot cum vrea el???cand mie imi era destul de frica ca eram intre atatea masini. Si din spate veneau atatea.....

Mihaela

Mergi la inceput