Guma de mestecat

Guma de mestecat | Autor: Ira

Link direct la acest mesaj

Fratilor, I'm addicted to gum chewing. Nu mai stiu ce sa ma fac. Rumeg non stop. Imi cumpar cate o cutie d'aia mare cu 150 de bucati si rontai cate 2 pachete pe zi.

Ma intrebam daca face rau...

Odata sotul meu a inteles comanda gresit si mi-a cumparat un excel fire, un fel de guma de mestecat canadiana pe care nimeni de pe lumea asta n-o poate tine in gura mai mult de 30 sec , si am descoperit in felul asta singura metoda de-a o face pe fiica-mea sa renunte la sportul asta.... cand imi cere eu ii dau din asta ...dupa care Sofie tipa o juma de ora ca-i arde gura si bea o juma' de l de apa.....si eu si cu tacsu' radem de ne tavalim pe jos .

De pepene, de capsuni, de menta, de struguri, de portocale, de banane, ice, ultra ice, cu nu-s ce zeama de fructe inauntru, turbo, juicy fruit classic, trident, orbit (asta vine din ro), etc etc.

Dauneaza ? Stiu ca arata groaznic cand cineva mesteca langa tine si am inceput sa ma mai abtin. Insa e asa de bunaaaaaa.

Carii n-am (deocamdata), dar nu prea cumpar din aia cu zahar. De orbit nu am orbit pana acum de la aspartam....asa ca ... astept sugestii sau inlocuitori.

Pupici.

Sofie :)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Nu face bine la maxilare atata rumegat si n plus aspartamul este mentionat in multe studii ca fiind cancerigen!

corinadana mama Ralucai www.ralucaostoia1.exploretalent.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingerash spune:

quote:
Initial creeata de Ira
Sofie tipa o juma de ora ca-i arde gura si bea o juma' de l de apa.....si eu si cu tacsu' radem de ne tavalim pe jos .

vai de mine, nu mai pot...imi si inchipui

si acum la subiect: si eu sunt rumegatoare da' ma abtin la 2 gume pe zi, incearca sa reduci treptat nr. lor

Nu înceta niciodata sa zâmbesti, nici chiar atunci când esti trist, pentru că nu se stie cine se poate îndragosti de zâmbetul tău!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Aoleo, imi placea ciunga dar am renuntat ca aveam probleme cu dintii si ma dureau si mai tare (nu erau de la ciunga problemele). Acu' m-am dezobisnuit si cand mestec ma dor maxilarele cateva zile
Sfat n-am sa-ti dau numa' iti urez succes banuiesc ca se trateaza ca orice adictie...primul pas, ai realizat ca ai o problema:))))))) pasul doi ori te abtii ori mananci d-aia piscacioasa:)))

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Ira te inteleg asa bine. Si eu sunt "rumegatoare cu acte in regula". Incerc insa sa nu depasesc 4-5/zi. Si le iubesc pe toate, dar in special pe cele "pishcacioase". La fel cum imi fac si provizii de fisherman's friends...iamiii.
Cred ca trebuie sa le mai reduci, atata tot. Apoi renuntatul poate veni(sau nu) de la sine!
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Ihi, o sa-ncerc, acum am numai 4 gume-n gura .
O sa-ncerc sa le reduc, tocmai am dat de unele cu aroma de pepene galben si...e durere.

CorinaDana bine zise cu maxilarul. La mine face poc deja.

Sofie :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babisa spune:

Si eu sunt rumegatoare,dar nici chiar la nivelul tau...acum le-am mai redus pt ca ficamea 1.3 ani cand ma vede ca mestec ,cere ca vrea si ea (am facut prostia sa ii dau de cateva ori),bb fiind ,mi-e sa nu se dezvolte maxilarul aiurea.La mine pocane maxilarul si fara sa mestec guma in cantitati iondustriale,cred ca am lipsa de ceva vitamine (dar asta nu mai conteaza).CAnd eram o leaca mai micuta auzisem ca face rau la stomac si ca poti face gastrita...explicatia fiind ca organismul este de asa natura in cat cand mesteci si inghiti saliva produsa de guma stomacul se deschide pt a primi ce ii dai (deci intra intr-o functie mai mare decat atunci cand este in repaus)iar pt toata aceasta munca pe care o face el (stomacul) nu primeste decat niste saliva,asfel ajungandu-se in timp sa "iti roada stomacul" ,ceea ce duce la gastrita.Poate o fi o explicatie tampita,poate doar am fost pacalita pt a nu mai rontai guma...mie una mi se pare o explicatie destul de plauzibila dar toat o data poate fi si o mare prostie.Intreaba si tu un medic ceva.
Spor la rontait

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diadaniela spune:

Si eu tot rumegatoare ,dar fii-mea ma intrece cu mult!

,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

S-au spus pina acum doua dintre cele mai importante motive pentru care mestecatul gumei este daunator: aspartamul si durerea de "maxilar" (in ghilimele fiindca nu e denumirea exacta a partii afectate)

La cele spuse vin sa completez pe scurt cu date mai concrete: aspartamul este extrem de daunator prin faptul ca este o substanta PUR chimica, facuta in laborator. El contine un ingredient extrem de nociv numit "phenylalanine" (nu stiu exact in romana, scuze!). Acest ingredient nu este tolerat de persoanele mai sensibile cu ficatul (da alergii mortale) de aceea fabricantul este obligat prin lege sa mentioneze prezenta lui pe ambalaj.
Daca o sa cititi cu atentie o sa vedeti ca pe toate gumele cu aspartam scrie avertismentul "Aspartame contains phenylalanine!". Cel putin gumele fabricate in America...nu stiu sigur de alea din Europa.

Nu am vreme sa dezvolt subiectul dar sugerez intens sa aruncati un ochi aici http://www.sweetpoison.com/phenylalanine.html sa vedeti cit de rau va face aceasta substanta.
Nu e gluma, nu e "scam"... Eu de cind am vazut cu ochii mei scris si in cartea de patologie, m-am lasat pe vecie de aspartam.

Un alt aspect deloc de neglijat este articulatia temporomandibulara care are de suferit de pe urma neincetatului "grinding" (rontait) si care se uzeaza la fel ca orice articulatie supusa unui efort nenatural pe durata prelungita.
Mestecatul gumei sta la baza asa numitei "TMJ dysfunction", o conditie deloc placuta si usoara. Ea poate aduce cu sine in faza avansata, imposibilitatea de a mai mesteca sau deschide gura, dureri de cap provenite din spasmele musculare ale muschilor implicati in masticatie (temporalis, maseter, etc).
In fazele mai usoare simptomele sint acel snapping/clicking sound care se aude cel mai bine intr-un cascat puternic (care nu-i altceva decit sunetul articulatiei dislocate!!), dureri de cap de origine idiopatica (necunoscuta), s.a.

Again, detalii despre aceasta conditie gasiti pe net, sint convinsa (just google "tmj dysfunction"). Merita citit.

Eu cind am pofta de guma mestec 5 minute o jumatate de lama Spearmint (the good old gum) care e facuta cu zahar si alte citeva 3-4 ingrediente acceptabile. Toate celelalte gume sint PLIIIINEEEEE de chimicale!!! Chiar avem nevoie de ele in corpul nostru?

Think twice!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iliuta spune:

Mie-mi face o foameeee.................teribila, si de asta nu-mi trebuie!!!!!Rareori, dimineta, mai mestec cate o gumita.

PS: NU SUPORT OAMENII CE MESTECA GUMA CU GURA DESCHISA.IMI VINE SA LE BAG CEVA IN GURAAAA.............

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitumac spune:

Si eu as vrea ca sotul meu sa renunte la ea...nu consuma mult...dar uneori rumega ca o ......................si eu ma supar...

http://pg.photos.yahoo.com/ph/mitumac/album?.dir=/8872

Mergi la inceput