cum ar fi mai bine?sa fie bataus sau nu?
Raspunsuri - Pagina 12
Principesa spune:
quote:
Originally posted by Ira
Eu pot sa traiesc cu ideea ca exista oameni care gandesc complet diferit de mine.
Stiu ca sunt oameni pe planeta asta care isi imagineaza ca daca au un pistol in sertar sunt mai feriti de violenta.
Eu ii consider complet imbecili, dar stiu ca exista si ca sunt multi.
Sa dea Domnu' sa n-am de-a face cu ei la viata mea.
O lume fara arme/ "arme" = o lume cu mai putina violenta.
E matematica. Asa cum 1 si cu 1 fac 2.
Eliminarea agresivitatii din ecuatie elimina si sansele de a avea un rezultat violent in final.
Sofie :)
Ira, ce deprimanta tre sa fie lumea asta reala in care traiesti fata de cea ideala pe care ti-o doresti. Si ce pacat ca Eva a muscat din mar...
Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura
Durerea este inevitabila dar suferinta este optionala
ruxij spune:
quote:
Originally posted by Laura _Oprescu
in sfarsit gasiram numitor comun...varsta este importanta.
Ruxij, luand ipotetic cazul in care puiul tau e lovit de un pusti mai mic, ii poti explica cum sa il ignore, fara sa se lase insa lovit.Si gata!
Laura
Eu zic ca mai bine parintii copilului mic l-ar supraveghea mai bine.
Laura _Oprescu spune:
quote:
Originally posted by ruxijquote:
Originally posted by _Oprescu
in sfarsit gasiram numitor comun...varsta este importanta.
Ruxij, luand ipotetic cazul in care puiul tau e lovit de un pusti mai mic, ii poti explica cum sa il ignore, fara sa se lase insa lovit.Si gata!
Eu zic ca mai bine parintii copilului mic l-ar supraveghea mai bine.
Lia, de acord, insa sub nici o forma copilul nu trebuie sa se lase lovit. Parerea mea.
Laura _Oprescu spune:
quote:
Originally posted by Ira
, ne incurcam in cuvinte si in fraze. Apai daca scoatem asa din context si le aranjam in ordine dadaista, ce doamne iarta-ma se mai intelege ?
iarasi suntem de acord:)..deci varianta sincera care este sinonima cu simpla cade:)..nu putem iesi din context:)
chatonel spune:
Io zic ca un copil, indiferent de virsta, trebuie supravegheat de parinti; si daca nu este si copilul isi face de cap, educatia este de vina, nu el. Iar parintii sa nu se mire daca nu o sa mai aibe prieteni, in cazul in care copilul lor ii bate pe copiii prietenilor, fara ca ei sa ia atitudine.
Toulouse, la ville rose
Ira spune:
quote:
Originally posted by Principesaquote:
Originally posted by Ira
Eu pot sa traiesc cu ideea ca exista oameni care gandesc complet diferit de mine.
Stiu ca sunt oameni pe planeta asta care isi imagineaza ca daca au un pistol in sertar sunt mai feriti de violenta.
Eu ii consider complet imbecili, dar stiu ca exista si ca sunt multi.
Sa dea Domnu' sa n-am de-a face cu ei la viata mea.
O lume fara arme/ "arme" = o lume cu mai putina violenta.
E matematica. Asa cum 1 si cu 1 fac 2.
Eliminarea agresivitatii din ecuatie elimina si sansele de a avea un rezultat violent in final.
Ira, ce deprimanta tre sa fie lumea asta reala in care traiesti fata de cea ideala pe care ti-o doresti. Si ce pacat ca Eva a muscat din mar...
Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura
Durerea este inevitabila dar suferinta este optionala
Fiecare traieste acolo unde isi alege, eu mi-am ales sa traiesc aici, in - lumea mea reala, unde majoritatea parintilor gandesc ca si mine :
Agresivitate = toleranta 0
Lume reala ca si concept inaintat de catre tine poate insemna si un sot care te bate, agresivitate in familie - sa zicem. E cat se poate de real. Dar e lume reala pt. cine nu se respecta, asta nu inseamna ca trebuie sa mi-o bage mie cineva pe gat ca si normalitate.
chatonel spune:
ah, uitai :)) la gradi sigur copilul va lua cafteala, fiecare nas are nasul lui.
Toulouse, la ville rose
Laura _Oprescu spune:
quote:
Originally posted by chatonel
ah, uitai :)) la gradi sigur copilul va lua cafteala, fiecare nas are nasul lui.
Toulouse, la ville rose
chatonel, tu ce promovezi ,mey? ca nu pricep:)
Hai sa va zic acus cinstit...m-am distrat de minune azi cu discutia asta.Sper sa nu intelegeti ca-s o persoana violenta ,ca nu-s.Nici macar verbal.Ma bucur ca am povestit aici in mod armonios si constructiv zic eu.Fetele,aveti de la mine ca acus chiar ma evapor...da' iau si laptopu' cu mine.
Pup combatantele:)
filofteia spune:
quote:
Toulouse, la ville rose
Am mai citit asta pe parcursul subiectului... Este adevarat ca al meu copil este pacifist de felul lui, dar este al doilea an la gradi si nu a incasat-o... Si nici nu am auzit printre colegii mei care au copii la gradinita ca au venit acasa paruiti...
Poate traiesc eu in alta Romanie????
priconel spune:
Buna la toata lumea,
am citi cu interes toata discutia. Si am observat ca aproape toate participantele sunt mamici de copii agresati. Ei bine, eu am un copil care ii loveste pe ceilalti. Problema este ca o face atunci cand acestia il supara cu ceva, dar el este cel care da primul. Este o situatie foarte neplacuta. I-am explicat ca greseste, l-am pedepsit plecand imediat din parc, l-am pus sa isi ceara iertare, etc. Desi acum este mai cuminte, problema ramane. Cum il enerveaza cineva, riposteaza. Si dupa ce se impaca il pupa si il tine de mana si nu vrea sa se mai desparta de el. Este genul care vrea sa isi faca singur dreptate, doar ca la modul cam exagerat. Cand iesim stau numai langa el, ca sa previn orice manifestare violenta. Dar, cand a fost la gradinita, vreau sa va spun ca a fost cel mai cuminte copil din grupa. Ce inseamna asta? Ca nu am eu putere sa il stapanesc, sau ca putea exemplului si colectivitatea i-au "bagat mintile in cap"?
Anca