La placinte inainte!
Raspunsuri - Pagina 4
alayna spune:
Mooaaammaaa,de multe retete
Vreau si eu sa fac o placinta,nici nu stiu pe care sa o aleg.Vreau cu branza de vaci amestecata cu un pic de branza de oi.
Am vazut o reteta la inceput,dar cu branza de capra,pot inlocui branza?Nu manac asa nici sa ma impusti![]()
Mie-mi plac mai multe placintele cu aluat decat cu foi.![]()
Ai incercat toate retetele?
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)
akella spune:
alayna,
bineinteles ca poti inlocui branza (incearca o alta telemea); poti inlocui aporape orice dupa gust. Si da, am incercat toate retetele. De fapt, ele fac parte din propria mea colectie si trebuie sa recunosc ca pe multe le-am adaptat, le-am modificat, le-am "imbunatatit" dupa gustul familiei mele. Orice neclaritati sau sugestii - te rog intreaba-ma, si-ti voi raspunde cu placere.
Ana
Carmen_Marieta spune:
Placinta creata
1 pachet de foi, brinza de oaie nu prea sarata, putin ulei, 1 l lapte.
Se intind cite doua foi (suprapuse), se unge putin cu ulei, se presara brinza, se increteste ca un evantai (cum facem din coli de hirtie) si se pune asa incretita in tava unsa pina se umple tava, se unge un pic cu grasime si se baga la cuptor. Cind este gata se toarna laptele cald peste placinta si se mai tine la cuptor (oprit) inca 2 minute. Se mai poate pune in lapte zahar si vanilie si in acest caz placinta devine dulce.
Se serveste calda
akella spune:
Tarta turceasca
Ingrediente: 1 piersica mare, 75 g curmale, 150 g unt, 150 g zahar, sucul si coaja de la o lamaie, 3 oua, 200 g faina, 2 lingurite praf de copt, 100 g migdale macinate, 50 g fistic tocat, 2 lg. gem de caise
Se decojeste piersica, se scoate samburele si se taie felii. Se scot samburii curmalelor, se taie fasii si se amesteca impreuna cu feliile de piersica.
Se preincalzeste cuptorul (180°). Untul se bate cu zahar, suc si coaja de lamaie. Se inglobeaza pe rand ouale. Se amesteca faina cu praf de copt si se adauga treptat la aluat. Se adauga migdalele si aluatul se pune intr-o forma unsa. Se presara fructele si fisticul si se coace cca 45 de minute. Se scoate si se unge cu gem.
osna spune:
ana foarte interesante retetele scrise de tine.am salvat o parte din ele si pe masura ce am chef le voi afce ca si noi suntem amatori de placinte si tarte.
va scriu acum o reteta ce am facut-o mai demult si cred ca maine o execut din nou ca am prin frigider ce-mi trebuie:
tarta cu sunca si mazare
aluat:
100g branza dulce
4linguri lapte
4linguri ulei
175-200g faina(in functie de cat este branza de cremoasa),putina sare
eu le amesteca toate la robot pina am un aluat fin,se pot amesteca si cu mana.aluatul trebuie sa se desprinda de pe palme.se pune apoi in forma de tarta(sau intr-o tava mica),unsa putin si presarata cu faina se inteapa si se coace 5-6 min.
deasupra:
200g sunculita cubulete
2cepe
100g mazare
100g branza de vaci(merge foarte bine si cu cascaval razuit)
sare,piper,patrunjel tocat
o cutie ciuperci(obtional)
1ou
sunca si ceapa(si ciupercile,daca puneti) se calesc in 2 linguri de ulei.se adauga apoi mazarea,se ia de pe foc si se amesteca cu sare,piper, verdeata si oul batut putin.se pune peste aluat,deasupra punem cascavalul sau branza si coacem 40-45 min,depinde de cuptorul fiecaruia.
14
akella spune:
Tempura de legume
Ingrediente: 1 ou, 150 g faina, sare, 1 vanata, 1 ardei gras rosu, 1 ceapa, 100 g ciuperci (Champignons), busuioc verde, ulei, piper negru macinat
Se bate oul cu 300 ml apa de la gheata. Se incorporeaza, treptat faina cernuta cu sare. Se lasa aluatul 1 ora la frigider.
Vanata se taie rondele. Ardeiul se taie fasii. Ceapa si ciupercile se taie felii subtiri. Se amesteca totul si se adauga putin busuioc. Se inmoaie imediat toate aceste ingrediente in aluat. Cu o spumiera se scot din aluat si se scufunda 3 minute in baie de ulei incins (180°). Se scot si se lasa la scurs pe o hartie absorbanta. Se presara piper. Se servesc cu sos de iaurt amestecat cu zeama de lamaie.
akella spune:
Timpano
Ingrediente: 3 galbenusuri, 1 ou intreg, sare, 2 lg. zahar, 450 g faina, 330 g unt, 250 g Spaghetti, 250 g sunca, cascaval
Se amesteca bine oul intreg cu galbenusurile, zaharul si un varf de cutit sare. Se adauga faina si untul topit si se framanta un aluat compact. Se lasa sa stea 30 de minute. Se fierb pastele, conform indicatiilor de pe ambalaj si se scurg.
Se imparte aluatul in trei: doua parti se intind cu sucitorul, iar a treia se pastreaza pentru margine. Se unge o forma de tort, se aseaza pe fund de lemn o foaie de aluat, iar de jur imprejur se tapeteaza cu aluatul pastrat pentru margine.
Se amesteca pastele cu cascavalul ras si cu sunca taiata fasii, se toarna in forma, se presara bucatele mici de unt si se acopera cu cea de-a doua foaie intinsa. Se prind marginile, se unge cu ou si se apasa bine. Se inteapa cu o furculita si se da la cuptor 40 de minute.
akella spune:
In ceea ce priveste aluatul de pizza, am adoptat "reteta puturosului". Adica, ori cumpar aluat de paine crud (1 buc. pentru blat subtire sau 2 buc. pentru blat pufos), ori cumpar 4 blaturi de pizza si le tai marginile, astfel incat sa devina patrate si sa incapa in tava de aragaz.
Pizza cu salam si ardei murati
Ingrediente: 500 g aluat de paine (2 paini crude), 4-5 lg. bulion, 3 rosii, 200 g cascaval, 200 g salam feliat, 6 ardei murati, 8-10 masline negre fara samburi, sare, piper, oregano
Se preincalzeste cuptorul (180°). Aluatul se intinde intr-o tava unsa cu ulei, se inteapa din loc in loc cu o furculita, apoi se unge cu bulion.
Rosiile si cascavalul se taie felii. Se adauga pe blatul de pizza feliile de salam, rosiile si cascavalul. Se scurg ardeii murati si se aseaza pe pizza, la fel si maslinele feliate. Se condimenteaza totul cu sare si piper si se presara deasupra oregano. Se da la cuptor 30-35 de minute.
Carmen_Marieta spune:
Palmieri cu scortisoara
2 linguri zahar tos
2 lingurita scortisoara
250 g foitaj (se gaseste congelat in magazine)
Preincalziti cuptorul la semnul 6/200sC. Presarati zaharul si scortisoara pe planseta si intindeti aluatul deasupra, intr-un dreptunghi; presati, pentru ca zaharul si scortisoara sa se prinda de aluat.
Indoiti concomitent aluatul, incepand de la cele doua capete mai inguste catre centru, astfel incat indoiturile sa se atinga pe mijlocul foii. Intoarceti apoi cele doua parti una peste cealalta, ca si cum ati inchide o carte.
Taiati aluatul astfel impaturit in fasii late de 1 cm si asezati-le in tava, cu taietura in sus, la distanta unele de altele, pentru a avea loc sa creasca.
Dati la cuptor timp de 12 minute, intorcand la mijlocul intervalului, adica atunci cand incep sa se rumeneasca.
Pofta buna!
Carmen_Marieta spune:
Trigoane cu ciocolata
aUn desert pe gustul tuturor: bucati de ciocolata aromata, invelite in foi crocante, imbibate cu sirop si servite cu frisca.
1 kg foi de placinta,ciocolata amaruie,sucul de la 1/2 lamaie
6 linguri miere ,50 g fistic tocat
Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grade C. Topiti 75 g unt nesarat. Taiati 1 kg foi de placinta in dreptunghiuri de 25X10 cm si ungeti-le pe fiecare cu unt.
Pentru a forma un trigon, asezati intr-o parte a acestuia 15 g ciocolata amaruie, presarati cardamom, atat cat puteti lua intre doua degete, si pliati latura mica pe diagonala. Continuati apoi sa impachetati trigonul pe latura cea mai mare si tot asa pana la capatul foii. Procedati la fel cu restul foilor de placinta. 3 Ungeti trigoanele cu unt si dati-le la cuptor timp de 12 minute. Intre timp, pregatiti un sirop cald din sucul de la 1/2 lamaie, amestecat cu 6 linguri miere. Inmuiati complet fiecare trigon fierbinte in acest sirop si apoi presarati 50 g fistic tocat. Serviti trigoanele cu frisca batuta (optional).