Alegerea unei creme pt ten mixt si sensibil?
Raspunsuri - Pagina 2
Leditia spune:
quote:
Originally posted by matildasep
Eu folosesc toate produsele de la nivea visage pt. ten normal si mix, gel de fata in loc de demachiant sau sapun, lotiune tonica, si crema hidratanta de zi. Si eu am un ten sensibil, si am incercat produse de la garnier, l'oreal, gerovital, si cel mai bine mi-a mers cu nivea visage.
incearca , poate o sa-ti mearga cu ele, oricum depinde foarte mult de tenul fiecaruia, si daca nu esti sigura consulta un dermatolog.
Am uitat sa scriu nivea?
Nu-mi place nici nivea..
Acum folosesc aslavital,dar nu stiu daca doar am eu impresia,sau chiar asa e,dar parca am mai multe puncte negre decat de obicei..si tenul arata mai cenusiu asa,in loc de luminos si frumos cum ar trebui sa arate..
Si ma dispera,cum spuneam si punctele astea negre..nu pot sa-mi fac gomage cu mai nimica(nu ca n-am facut
,da am suportat apoi si consecintele..
) si nu stiu ce sa ma fac cu ele..La cosmetica mi-e ca daca ma duc se lasa cu semne grave..Deocamdata vreau sa ma hotarasc la o crema pe care s-o si gasesc,ca vad ca unele is cam rarute pe la noi..si cu siguranta o sa ajung si la dermatolog(off..desi recunosc ca mi-e frica ca poate dau de unu care habar n-are si face experimente pe fata mea..sau exagerez?
)De aia mi-ar fi placut sa merg la una din farmaciile alea,sa-mi puna aparatu pe fata si sa-mi zica ce si cum
pupici.
POZE
melina34 spune:
Theodora D.- da, mi-am facut peeling cu un gel ce contine si niste microparticule, puii mei de gel caci acum am fata iritata si absolut orice crema dau , ma ustura...nici macar minunata crema de calmare a iritatiilor de la Roc nu ma mai ajuta; am gresit cu ceva sau macar spune-mi de ce ridic sprinceana cind auzi de oriflame?
M.
ps. ah, si ca sa fie tacimu' complet, nu gasesc pe nimeni la dermato pina maine dupa amiaza, in ce tzra traim bai nene?
Leditia spune:
quote:
Originally posted by melina34
Theodora D.- da, mi-am facut peeling cu un gel ce contine si niste microparticule, puii mei de gel caci acum am fata iritata si absolut orice crema dau , ma ustura...nici macar minunata crema de calmare a iritatiilor de la Roc nu ma mai ajuta; am gresit cu ceva sau macar spune-mi de ce ridic sprinceana cind auzi de oriflame?
M.
ps. ah, si ca sa fie tacimu' complet, nu gasesc pe nimeni la dermato pina maine dupa amiaza, in ce tzra traim bai nene?
dev xero ellinika...
Melina vezi sa nu cumva la tine sa fie o alergie la vreun compus din gelul acela de la oriflame..sau la altceva..
Eu n-am nimic cu oriflame, avon..si altele,doar ca mie nu-mi plac,nu-mi fac bine la ten si inafara de iritatii n-am observat niciodata nimic,atunci cand am folosit produse de la ei..
Teo,am vazut ca dr ti-a zis sa folosesti produse pt ten sensibil si nu pt ten mixt..Si cu sebumul din zona T si cu punctele negre ce te faci?(sau n-ai probleme?
pupici.
POZE
melina34 spune:
Leditia, o fi vreo alergie nu zic nu dar peeling nu mi-am mai facut de n-shpe zile de frica sa nu ma irit si uite k am reusit acum; in rest, la fel ca tine, cum am spus, ma irit de la apa si abur(sau cel putin dupa dus fata mi se umple de pete rosii
) dk ninge sau ploua afara fata mea se inroseste si ramin pete rosii, pielea se cojeste, e o placere......
M.
Leditia spune:
quote:
Originally posted by melina34
Leditia, o fi vreo alergie nu zic nu dar peeling nu mi-am mai facut de n-shpe zile de frica sa nu ma irit si uite k am reusit acum; in rest, la fel ca tine, cum am spus, ma irit de la apa si abur(sau cel putin dupa dus fata mi se umple de pete rosii) dk ninge sau ploua afara fata mea se inroseste si ramin pete rosii, pielea se cojeste, e o placere......
M.
dev xero ellinika...
melina e prima data sau cum?Ca s-ar putea sa nu fie de la peeling..
La tine e si deshidratat se pare, caci ti se si cojeste..
La mine sunt niste bubite rosii,nu stiu cum sa explic,dar sunt asa niste proeminente micute si rosii..in special pe barbie,nas si obraji..
Iar tonicele musai fara pic de alcool,ca-i vai si amar de fata mea,daca m-as da cu ceva ce contine alcool..
pupici.
POZE
pulpa spune:
Mai fetelor,ascultati sfatul uneia care a trecut si ea prin chinurile astea,poate nu chiar la o scara asa de inalta,dar oricum aveam potential!Folositi crema cu spirulina de la Hofigal,e foarte buna,vindeca pur si simplu.La inceput ustura locurile afectate,dar asta nu trebuie sa va sperie,usturimea nu inseamna intoleranta!Cu timpul tenul va deveni mai putin intolerant,bineinteles depinde de la persoana de la persoana!Mie personal mi-a facut f.f. bine,tenul meu si-a revenit aproape complet,mai persista o sensibilitate,dar stiu sa mi-o controlez acum!
Teodora D. spune:
Melina, cand ai ten frumos de la mama natura poti sa dai pe el cu cea mai "modesta" crema si tot perfect arata.Cand ai un ten cu probleme, poti sa folosesti cea mai buna si mai scumpa crema din lume, daca pui pe fata si un produs de calitate inferioara, cum pare a fi acest Oriflame pe care l-ai folosit tu, atunci mai mult ca sigur ca apar probleme pe fata. Cremele acestea scumpe nu sunt neaparat de tratament sau cel putin eu asa vad lucrurile, tratamentul pt. acnee, pete rosii etc il da dermatologul, iar o crema buna e doar de intretinere, ca sa nu mai apara alte "porcarii" pe fata. Cat despre produsele Roc- ele sunt facute in laborator si sunt hipoalergenice, nu provoaca aparitia iritatiilor etc; mie mi s-au recomandat cremele Clinique ca fiind cele mai bune, dar intrucat nu au reprezentanta in orasul meu am comandat telefonic o pudra si un fond de ten de la ei, iar crema am ales-o de capul meu pt. ca am incredere in firma Roc, din ceea ce mi-a povestit o prietena farmacista. Uitasem in postarile anterioare sa spun ca orice produs de machiaj-pudra, fond de ten- trebuie sa fie special pt. ten sensibil, se pare ca asa sunt toate produsele Clinique.
Da, Ledi, poti avea surprize neplacute si cu dermatologul; de ex. la mine partea buna a fost ca m-a pus la aparatul acela de care zici tu ca exista in farmacii, mi-a spus ca straturile profunde ale pielii sunt deshidratate si de aceea sa nu folosesc produse pt. ten mixt,mi-a recomandat ce produse sa folosesc dupa incheierea tratametului la el la cabinet, unde mi-a spus sa rezolv si problema tenului mixt si sensibil, prin cateva sedinte de tratament dermato-cosmetic. Nu vreau sa ma lungesc prea mult ca as putea scrie un roman, ideea e ca am lasat o gramada de bani la acel cabinet, mi-a facut si 10 sedinte de laser fara prea mare efect, mi-a bagat pe gat tot felul de creme dubioase fara etichete pe care imi lua preturi exorbitante, in fine, mi-a picat fisa ca ma stoarce de bani profitand de bunele mele intentii.
Asa ca am luat mai departe problema in mainile mele, gelul moussant de la Bioderma-recomandat de dr.- il folosesc in continuare si e destul de bun pt. luciul pielii, punctele negre se pot rezolva la cosmetica, atentionand cosmeticiana ca e vorba de un ten sensibil, Brevoxylul merge bine pe acnee si in rest nu se mai dau pe fata orice produse, ci doar cele destinate special tenului sensibil.
M-am cam lungit, dar sunt sigura ca mai sunt multe de spus...
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.
Leditia spune:
Teo mersi de raspuns
.Asta ma gandeam si eu,ca o sa-mi dea toate tampeniile la suprapret si mi-e sa nu dau banii degeaba,sau mai rau sa nici nu-mi faca bine.
Gelul muossant de la Bioderma ce anume ai luat?Sensibio sau Sebium?
Oricum cu prima ocazie cand pot iesi din oras(momentan ii carantina
)o sa merg sa-mi iau o crema calmanta Roc si un demachiant(aici nu-s).Si voiam si un gel de la Bioderma,dar nu stiu din ce gama sa aleg..sensibio sau sebium..e ciudat,pt ca am si ten mixt si ten sensibil..Plus ca as vrea ceva sa curete in profunzime,sa ma scape de punctele negre daca se poate![]()
In rest,pudra nu folosesc,fond de ten folosesc Max Factor(ultimul care a aparut)...insa destul de rar.Eu,zilnic folosesc mai mult un gloss si un rimmel...Nu am probleme cu fondul de ten,asta chiar mi se potriveste si imi place,nu-mi irita deloc pielea,nu-mi face probleme.
PS:am vazut intr-o revista,un gomage pt ten sensibil(am uitat firma),doar ca sincer cred ca aici e greseala mea,de ceva timp mi-am luat produse pt ten mixt,pt ca acum cativa ani luam pt ten sensibil,dar aveam probleme cu luciul fetei si ma deranja.. si alta prostie pe care am facut-o,mi-am dat cu gomage.(iar pt ca mi s-a terminat acum 2 sapt,am folosit malaiul..cum spuneam,am tras si consecintele
.
Acum in schimb ma deranjeaza ca mi se irita fata..Na,cu mine nu-i bine nicicum
..
pupici si mersi de raspuns.
Melina sa ne spui ce ti-a zis dr.
POZE
Teodora D. spune:
Leditia, gelul moussant e din gama Sensibio.
In link-ul pe care l-am pus la inceput am scris si ce a spus dermatologul despre pudra mea Max Factor, cu care eu ziceam ca ma impac bine.Oricum, intereseaza-te daca e bine sa nu dai macar cu pudra pe fata, la un ten mixt si sensibil ar face bine, impiedicand toate impuritatile din aer sa intre in pori+ reduce din luciu.
Cat despre fondul de ten-personal nu imi place,fara pudra deasupra fata luceste, cu pudra parca e incarcata
.
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.
Leditia spune:
Teo eu NU folosesc pudra.Insa,poate el(dermatologul) sa zica ce-o vrea,pana la urma nu-mi pot lua de la gura ca sa-mi iau numai produse scumpe..Si inca nu-mi permit luxul(pt ca da,e un lux) sa-mi iau numai Clinique si alte minuni.Iar ca sa-mi iau o crema mai buna renunt la altceva si fac niste sacrificii..Deci pana la urma e usor sa spui,arunca-le ia numai Clinique..asta daca-ti da buzunarul..daca nu,vezi ce poti face,cat sa impaci si capra si varza..Sunt totusi produse si mai ieftine si sunt bune.Si nu tot ce-i scump e si bun!
pupici.
POZE