Nu stiu daca s-a mai discutat acest subiect, dar eu as dori foarte mult sa aflu ce parere aveti voi despre statul in fata calculatorului pe perioada sarcinii. Eu imi petrec foarte mult timp aici si am auzit diverse pareri legate de iradiatiile si efectele nocive ale calculatorului asupra fatului.
Asa cum se stie, monitoarele clasice emit o gama larga de unde electromagnetice pe langa radiatia luminoasa. Influenta lucrului cu videoterminalul asupra sanatatii este un capitol aparte in medicina muncii. Daca esti curioasa, poti cauta pe net si o sa gasesti o gramada de siteuri despre aceasta tema (lucrul cu videoterminalul).
Revenind la problema pusa de tine, eu iti recomand urmatoarele:
- Sa ai monitorul la distanta de minim 30-35 cm de tine.
- Sa faci pauze in timpul lucrului, macar la 1 ora.
- Sa lucrezi cu un display LCD care emite mai putine radiatii
- Sa lasi umerii jos (suna ciudat, dar o sa te ajute mult – daca esti atenta la pozitia din timpul clicaritului, ai tendinta de a ridica umerii si de a tensiona musculatura cefei)
- Sa utilizezi laptopul numai pe birou – nu in poala in pat sau in fotoliu !!!
Ar mai fi ceva ?
Sigur: Sarcina usoara
!
Sa cresteti mari, sanatosi si cuminti iar BB mic sa va pape urechile
!
PS> Daca vrei sa cauti un subiect, ai posibilitatea de cautare pe site - este un buton undeva in stanga paginii.....
DARAEL
http://www.geocities.com/dara2el/
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT