Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (29)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Fetelor,
Tot nu apuc sa va raspund!
Haideti ca eu una incep sa imi prind urechile in diversificarea asta. Deci, inca sunt la stadiul de tatonare, mi-am propus sa o incep pe 1 aprilie (nu e pacaleala ) cand miss va avea 4 luni jumate. Numai ca nu inteleg cum sa incep si mai ales in ce cantitati, ca una citesc intr-o carte si alta in alta parte. Deci cele care ati inceput deja diversificarea, spuneti-mi si mie cum?
Cica se incepe cu o lingurita pe zi, la pranz, cu o leguma pasata, ok. Dar la cate lingurite ma opresc, ca doar nu la 365 ?? Apoi cica, dupa vreo 2 sapt sa incep si cu fructele, tot o lingurita pe zi! In plus fata de legume? Poate aveti ceva cantitati sa imi ziceti si mie. Ca astia aici s-au scos repede prin cari, cica un borcanel de legume si unul de fructe...nu e cam mult? Oricum eu vreau sa ii prepar eu proaspat.
Si inca ceva, citeam ca se adauga si o picatura de ulei de masline la mixatul legumelor! Voi ce ziceti?
Hai ca m-am enervat!

Lavi, tu ai inceput diversificarea?

Alina si Amalia 17.11.2005

Poze noi feb 2006
Poze noi mar 2006

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Alinus draga iti raspund eu cu diversificarea ce am de gand sa fac, dar nu acuma pt ca am un fotoliu intreg de rufe adunate din balcon de impaturat, plus Natalia de distrat intre timp. Si eu tot de la 4 luni jumate incep, sa se faca si Natalia bine. Uleiul crud, ca isi pastreaza geasimile nesaturate. Va

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Ok Lavi, hai ca si eu mai profit ca fii-mea doarme si incerc sa termin ce am pe aici!
Dar cum adica uleiul crud??

Poze noi feb 2006
Poze noi mar 2006

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela27oana spune:

bb alinus,noi am inceput la 3 luni cu suc de morcov ,1zi -o lingurita,2 zi-2 lingurite...........14 lingurite si apoi suc de mar,la fel cate o lingurita in plus pe zi,azi suntem la 2 lingurite de mar+ sucul de morcov,eu le dau amestecate ,asa mi-a zis pediatra,aseara pe dariuta a durut-o burtica ,vad si azi daca o doare,daca da poate fii de la mar si atunci il scot,dar eu sper sa nu fie

in primele zile am masurat linguritele dar apoi numai,asa ca acum bem 50 ml suc iar restul laptic,suculetul in bem intre 10-11 pt ca atunci va fii masa ei de suc de fructe ela si oana -daria

Mergi la inceput

Ela merci de raspuns, dar tu ii dai numai suc de morcov ( ca si leguma ma refer)? Adica eu intelesesem ca incep cu morcov fiert si pasat, api continui cu dovlecel, cu pastai verzi, etc. Chiar, trebuie sa ii dau si suculet?
Ca pt cele ca dati bibe e mult mai usor ca cica se inlocuieste apa cu zeama unde au fiert legumele si se adauga doar laptele praf. Dar cele care nu avem bibe cum facem?

Poze noi mar 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirabilis spune:

Anda,foarte buna ideea ta cu innotul. Eu fac cu Iulia de cand avea 2 luni. Adica: adun apa in cada, la 39 grade (asa ii place ei) si o introduc si o tin doar de cap. Dar mi-a aratat pediatra cum. O pun mai intai pe spate si ii vorbesc tot timpul, cu voce calma,dar sigura. Ea, draguta se uita tot timpul in ochii mei, cred ca si uita ca e in apa. O mana o pun sub cap si cealalta o tin de barbie, sa nu ii intre in apa. Si asa o plimb de la un capat la altul in cada, dar fara sa o intorc...intelegi? Adica o data e cu picioarele in directia de mers, alta data cu capul...Nu stiu cum sa fiu mai clara. Dar daca Nichita e mai mare, sau ii e f frica, poate ar fi bine sa ii pui o mana pe spate, macar la inceput...E posibil sa se sperie si sa planga, dar daca te sperii si tu sau iti pierzi calmul, nu e bine, ca te simte. Trebuie sa perseverezi. Se va obisnui. Bine, trebuie gasita o cale de mijloc, sa nu fie pe urma traumatizat...Asa...Si pe urma o pun pe burtica...Tot asa, o mana pe barbie, deasupra apei si cu alta ii tin capul...Ai grija pe burta, ca inghite mai repede apa si se sperie poate mai tare...
A, si cu urechile, in apa cu ele! Cand il tii pe spate, urechile sa fie in apa. Cand il scoti, il stergi bine, sa nu raceasca.
Cred ca cam asta ar fi...Daca mai vrei sa ma mai intrebi ceva...Uite, cand o sa am aparatul digital (ca acum e la socrii,care au plecat in nus'cve excursie) o sa fac un filmulet sa ti-l trimit,daca vrei...

Cu diversificare, si eu o sa incep la 4 luni jumate, dar am ajuns la concluzia ca trebuie sa ma mai documentez....ca nu sunt de acord cu ce am invatat la scoala ....Ineptii de genul inceput la 6 sapt si asa mai departe....Si se recomanda prea repede iaurt, branza vaci, etc...Uf, asta e, mai studiem...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Multumim tuturor de urari si vorbe bune.
Pupici!
Raport de 4 luni si intelegeti ce sunt tacuta:
6100 (scadere de la 6300) dupa miraculosul cantar si 70 cm (crestere super).
Nu mai pricep nimic, sunt varza.

Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)

Mergi la inceput

mirabilis, in ceea ce priveste diversificarea eu sunt de acord cu drita Gina Palicari si recomandarile ei din rev Mami, nr mai vechi, pe care le-am aplicat si la Sivia. Si ea zice ca iaurtul si br de vaci nu aduc nimic nou in alimentatie asa ca nu trebuie insistat cu ele ci lasate pe mai incolo. Iaurt + br vaci apar in cartea de pediatrie de Ciofu, probabil asta ati facut la facultate, nu?

Alinusexista si varianta sa incepi cu fructe proaspete si varianta sa incepi cu legume fierte, ambele au avantaje si dezavantaje.

Eu o sa incep la 4 luni jumate, adica lunea viitoare, daca e Nati sanatoasa, cu suc de morcovi cred. Dupa 3-4 zile adaug si mar. Pun la aparat un mar si 2 morcovei. Am sa cresc cu cate o lingurita pana ajung la aprox 50 ml. Astea o sa i le dau intre mesele de san, ca sa nu stric mesele noastre de san.

La un moment dat dupa 5 luni, fac supica, la inceput pun numai ceapa, morcov si albitura. Mai incolo mai poti adauga cartof, dovlecel, ardei, rosie. Pe rand, cam in ordinea asta.
O sa-i dau numai zeama, dar f putin, max 50 ml (progresiv si asta, bineinteles) si treptat i-o si ingros cu zarzavaturile din ea pasate. Mai putin ceapa. Asta la masa nr 3 din zi si completez cu laptele meu. Dupa ce fierbe se adauga o lingurita de ulei (crud=nefiert, prin preparare termica se satureaza grasimile).
Pana ii dau numai zeama ii dau intre masa 2 si 3 de lapte, ca sa nu-mi suga mai putin din cauza asta.

Pe la 5 luni jumate o sa se ingroase gluma, la propriu si la figurat.

O sa introduc felul doi pe care de fapt il dau primul: piure de cartofi cu morcov sau dolvlecel, sau fasole verde, astea fierte separat, in apa f putina, nu in supa!!! ca sa ramana ele consistente, nu sa mearga totul in zeama. In piureul de cartof se pune un cubulet de unt. In acest piure dupa 6 luni pun si carnita iar mai incolo, de 2-3 ori pe saptamana, galbenus. Si apoi supa pe care cred ca o sa i-o dau cu biberonul, supa cu ceva zarzavaturi pasate in ea. Silviei ii faceam vreo 200 ml, ea bea cat voia.

Dupa 6 - 7 luni o sa arate cam asa:
-masa 1 - lapte (san)
-masa 2 - piure de fructe + san
-masa 3 - piure de legume cu carne
- supa pasata
-masa 4 - piure de fructe cu cereale
-masa 5 - lapte (san)

Mai incolo la cele doua gustari o sa ii dau variantele:
-iaurt + fructe pasate
-iaurt + cereale
-fructe + cereale

Iaurtul il introduc mai incolo, mai ales daca nu mai am san. Daca mai am, nu ma grabesc cu el. si completez gustarile cu san.

Eu am sa respect principiul FARA ZAHAR SI SARE pana la 1 an. Pe care il promoveaza dr Palicari in Mami. Bebeii nu stiu ca fara sare n-ar fi bun daca nu le-ai dat sare pana atunci, manca Silvia de rupea piure fara sare, supa fara sare... Si mie mi se pare mai important sa le asigur rinichi sanatosi pe termen lung decat sa fie mancarea "mai gustoasa" acum.

In ceea ce priveste cantitatea - tu o tot cresti progresiv pana la un moment dat se opreste ea. Mai ales cat avem lapte e bine sa nu ii chiar saturam de tot cu mancarea diversificata ca sa mai ia si o portie de laptic, sa ne ajute sa ne pastram laptele si pt ca e f f bun si pt ei.

Eu pana la 6 luni mi-as dori ca ponderea principala sa o aiba laptele meu, asa ca nu voi inlocui complet nici o masa.

Dupa 8 luni cam asa incepe distractia: peste fiert, ficatel..

As vrea sa alaptez 9 luni - 1 an. Peste 1 an n-as mai alapta.
Dar daca nu voi reusi decat 6 - 9 luni nu fac o tragedie din asta.

Mergi la inceput

Hai mai Ripleeeeyyyy!!!
Pe cantarul vostru sau la doctor?
Ia verifica tu cantarul cu 2-3 bidoane de apa de 2 litri!!!

Eu una te inteleg perfect pt ca saptamana asta Nati nu a luat nici un gram. Vinerea trecuta avea 6590, apoi pe marti avea vreo 6630 si ieri iar 6590 . Bine, la noi e si boala

Dar vezi ca mai e o faza: uneori cresterea in lungime si cea in greutate alterneaza. O perioada cresc asa, una asa. Asta am mai citit-o eu. Si e f f lunguta, 70 cm!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

mai, cand am vazut ca nu ziceti nimic de ideea mea cu inotul in cada, am zis ca oi fi singura nebuna p-aici si va e jena sa-mi spuneti:)) Slava Cerurilor ca a intrat mirabilis si m-a incurajat.
mirabilis, as aprecia mult un filmulet. sa-ti zic ce-am inteles: il tin de cap (o mana la ceafa, alta la barbie) sa faca pluta. in timp ce face el pluta (adicacu burta in sus), io il imping putin inainte si cand se termina cada il imping inapoi , fara ca el sa se intoarca. asa zici ca trebuie?
ma duc sa-i dau sa pape si revin ca a scris ditamai postarea mama di tutti cu diversificarea si tb. sa studiez despre ce zice.

mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput