Mamici de mai-iunie 2006 (48)
Raspunsuri - Pagina 5
ama_kaly spune:
M-am uitat pe prospect, scrie ca poate fi folosit pana copilul atinge limita de 20lbs, adica 9kg!Acum voi ati spus ca 9kg are la 10luni-1an.Daca merge folosit atat, ma declar multumita!![]()
io
32+ cu
Seby
Poze mami si bebe
Poze noi burtica si hainute Seby Bebe
cristina1702 spune:
buna fetelor!
aseara am povestit si eu de supararea mea cu mama, dupa care am plecat acasa...azi am avut de citit mult...luana m-a certat...ioana a fost de partea ei...si pana la urma toate fetele erau anti-mamici/soacre...mi-a placut sa citesc tot...a fost fun...
ideea e ca desi am parut neajutorata sunt hotarata sa ma impun...la inceput am avut cosmaruri cum ca mama vrea sa-mi ia deja copilul care nu e nascu inca...ea le stie pe toate si eu sunt un copil care habar nu are de viata...problema cu ea e ca nu suporta sa-i spui nimic in fata, daca e contra ideilor ei...dar eu am un plan! la inceput cand vorbeau deja cum ma intorc eu la serviciu si cum copilul va creste cu ei, eu taceam...la un moment dat m-au enervat ca ma ignorau si faceau planuri fara sa sti parerea mea, le-am taiat-o si le-am spus ca pana in toamna cand maintorc la serviciu nu vreau sa mai avem nici o discutie despre cine creste copilul...nu au mai zis nimic de atunci...
iar eu nu am de gand sa mai zic nimic o perioada...am vorbit deja cu sotul meu si am stabilit ca le vom spune dupa ce nasc exact parerea noastra: ca vrem sa ne crestem copilul singuri...o sa faca o criza cand o sa afle ca o sa luam o bona din momentul in care ma angajez...problema cu mama e ca ea asta a facut toata viata: a lucrat intr-o cresa si e convinsa ca numai ea stie cum se creste un copil...nu-i nimic o sa se supere pe noi dar sper ca o sa-i treaca la un moment dat...
gata...iau o pauza...am revazut stirea despre moartea laurei stoica si m-a apucat iar plansul...
corap spune:
buna, fetelor,
sunt mamica de vreo 4 luni si m-am mai conversat cu carmina, d-aia mai trag cu okiu' pe la voi.
ma bag si eu in seama la sb. bouncere
in primul rand, eu am si a fost cea mai reusita achizitie anti-urlete bb.
in al doilea rand, exista 2 ctg. -
unele de la nastere pana la 9 kg sau cand bb poate sta singur in fund (6 luni) , sunt gen "scoica", protectoare pt. coloana lu' bb
celelalte - de cand poate sta in fund pana la div. varste, e construiyt pe alte principii
presupun ca exista unele mixte sau transformabile, care acopera ambele categorii, dar ma gandesc ca sunt scumpe.
ama_kaly spune:
Eu am o soacra buna (de fapt socrii)care nu se baga.Mama e la Bucuresti, noi sa ne mutam acolo abia in octombrie, pana atunci vom sta aici cu bebe, iar soacra probabil va sta cu noi o perioada sa ma ajute sa faca ea mancare + curatenie.Copilul va fi strict in grija mea si eu ma voi ocupa de el.Nu accept decat ideile mele, poate daca voi avea nevoie de ajutor la baita i-l voi cere, la sterilizat biberoane sau mai stiu e ce la momentul respectiv!Asta la inceput pana o sa capat ceva experienta cu bebe si ma voi putea descurca singura.
Si eu am in familie multi membri cu idei preconcepute cum ca bebele trebuie infasat strans, infofolit, indopat cu medicamente etc.Dar, evident, voi da ignore la toata lumea!
Iar ideea ca dupa nastere sa vina sa te viziteze tot familionu' si toti prietenii si cunostintele..noi avem 2 camere, pot veni dar pana la a intra in camera copilului si la a-l chinui in brate copiii lor mai mici, nici vorba!
io
32+ cu
Seby
Poze mami si bebe
magghyc spune:
ALOOOOOOOOOO!
nu stie nimeni ce program e la Dragonul Rosu?
PS: voichi,daca vrei s ane vedem pe acolo, lasa un mobil pe PM la mine sau Luana.
Pe asta o stiati??
"Fiind structurat pe trei zone: zona comerciala, zona de joacă si zona educationala, KIDEX a inregistrat o crestere semnificativa de la o editie la alta, atat a numarului de expozanti si a suprafetei ocupate, cat si a numarului de vizitatori, atrasi de varietatea evenimentelor conexe.
Incepand cu anul 2005, targul se organizeaza de doua ori pe an, avand o editie de vara si una de iarna. Cea de-a IV-a ediție a KIDEX se va desfășura în perioada 31 Mai - 04 Iunie 2006, în Complexul Expozițional ROMEXPO - Pavilionul 2."
Magg
PS: ma duc sa fac clatite cu ciuperci, ca vad ca nu ma bagati in seama...
ama_kaly spune:
Am citit undeva, nu mai stiu exact unde, ca nou-nascutii trebuie neaparat sa poarte caciulita pe cap!DE CE?
Eu i-am luat putine caciulite ca intentionam sa il tin fara in casa!
Asta iarna a nascut o cunostinta si am fost la ei in vizita.Aveau centrala data la maxim (mie mi s-a facut rau de la atata caldura cat am stat la ei), iar bebelusul ala avea 2 caciulite pe cap, 2randuri de haine si era invelit intr-o paturica grosuta!Mi s-a parut exagerat..iar ai lui parinti se mai plangeau ca imediat cum deschid usa putin la camera lui incepe sa stranute copilu'.De scos afara nici n-a fost vorba, era mult prea frig pt bebelusul lor!
Nu vreau sa critic pe nimeni,e dreptul lor sa il creasca cum considera ei de cuviinta, dar mi-am spus ca eu nu asa vreau sa-mi cresc copilul!
Mi-e frica insa sa nu dau in extrema ailalta si sa il tin prea dezbracat..Asadar, voi ce ziceti de purtatul caciulitei acasa si de cat de cald trebuie sa fie in camera lu' bebe?io
32+ cu
Seby
Poze mami si bebe
corap spune:
reiau, ca am fost in pauza de schimbat pampers, ca facuse omu' kk si nu-i convenea... si dup-aia i s-a facut foame...
ama, al meu are 8 chile la aproape 4 luni... cred ca limita de 9 kg e pusa acolo cam pt. 6 luni. ideea e ca e periculos sa-l lasi pe bb opeste 6 luni in bouncerul-scoica, pt. ca o sa incerce sa se ridice in fundulet si se poate rasturna f. usor, cu tot cu bouncer.
va las, ca noi plecam la plimbarica pe-afara.
sarcini usoare si muuuuuuulta sanatate, la mamici si la bebici
c & bbandrei-ardei
ama_kaly spune:
corap in primul rand, sa-ti traiasca bebelusul dolofan!!Eu am facut o greseala din necunostinta de cauza la inceput.Ceea ce am cumparat eu ieri din Cora e swing nu bouncer, adica doar il leagana pe bebe si ii canta, nu vibreaza.Stiam ca fetele m-au corectat la capitolul trecut si au spus ca 9kg are un bebe de 10luni, 1 an nu unul de 6luni..Acum vom vedea cat timp il va folosi bebe, si 6luni daca sta in el si ma mai lasa libera sa ma ocup de altceva,tot ce bine!
io
32+ cu
Seby
Poze mami si bebe
dolcebaby spune:
ALOOOOOOOOO MAAAAAAG !!!!
La Dragon programul este:
luni - simbata ora 7 - 12 (13) dupa ora 12 incep sa inchida unul cite unul
Succes la cumparaturi miine si sa vii sa ne arati pe ce ai cheltuit banii
dolcebaby
inaioana spune:
Ama, copilul nu trebuie sa poarte caciula in casa. Este o prostie. Bineinteles daca in casa ai sub 15-16 grade, atunci poate ar fi bine ca pana face 5 kg (adik pe la o luna jmate-doua in general) sa fie imbracat mai grosutz.
De la o temperatura de 19-22 grade nu are nevoie de caciula si nici de haine groase etc. Bebelusii au in general extremitatile mai reci, ceea ce este absolut normal, ideea este ca ceafa sa aiba o temperatura ok. Stranutul este din cauza aerului uscat de cele mai multe ori si tot asa...in fine...
Ideea este ca asa cum iti cresti copilul asa il ai si cocolosirea este un maaaare deserviciu pe care i-l faci, vine la pachet cu tona de antibiotice si tot asa. Copilul trebuie imbracat asa cum te imbraci si tu , dupa ce face 5 kg si inainte ii pui doar o bluzitza in plus (nu pulover!
)!
Katja nu a purtat caciula aproape deloc nici afara in primele luni pentru ca a fost destul de cald. Practic peste 16 grade nu ii acopeream capul pana la 5kg si apoi peste la 12-13 grade. Trebuie sa stii ca e sanatoasa tun si asta nu e de la alaptatul indelungat (care are si el meritele lui incontestabile) dar mai ales de la stilul de a o creste! Toata lumea se socheaza in parc dar copilul meu e sanatos si ii merge bine! Si nu face cure de antibiotice precum TOTI copiii!![]()
Apropo, am bagat un oki la copilasi de ian-feb 2006 si m-am ingrozit. Multe mamici deja au inceput diversificarea baga suc de portocale si de alte fructe in copii, decaloteaza in draci ba chiar asteapta cu interes operatia de fimoza de facut la 5-6 luni, nu alapteaza ca "n-au lapte" dupa nici doua saptamani de viata a copilului...etc..etc...sper ca pe aici sa nu se intample la fel ca imi ies din pepeni!![]()
Corap, imi imaginez ca esti tare incantata ca ai un bebe asa de grasunel dar sa stii ca ritmul lui de crestere in greutate va scadea dramatic in continuare si mai ales dupa 6 luni! Plus ca trebuie sa ai grija totusi la greutate pentru ca bebe la un an trebuie sa aiba cu aproximatie cam de trei ori greutatea de la nastere. Evident, marjele sunt largi, depinde si de genetica si tot asa dar ideea este ca cu o crestere asa accelerata ca in primele luni nu te mai intalnesti si apoi!
Multa sanatate bebelusului!
Ioana
30 saptamani cu Serghei
si
Katja (30 martie 2004)
pozici