Superpacientele visatoare si gravidute - dr. Moisa
Raspunsuri - Pagina 14

stuart spune:
, eu nu sunt "moisica" dar imi bag si eu codita printre voi pt. ca vreau
s-o felicit pe Veronici! FELICITARI
si sa ai o sarcina cat mai usoara!
Si pt. ca tot sunt aici vreau sa-ti spun Rami ca din cate stiu eu, un estradiol mic ascunde un FSH mare, dar la tine nu este cazul! Zau ca nu stiu ce sa spun!
Referitor la histeroscopia mea...atunci am primit programare de la "capetele luminate" (cu lanterna)!
Adelamaria, si eu cred ca intepaturile au fost de la ovulatie pt. ca zilele trecute am avut aceleasi simptome si eu n-am facut HSG! Sa fie cu noroc intepaturile!
Va doresc tuturor mult noroc in demersurile pt. si weekend placut!
Stu, cel buclucas
Ai izbutit? Continua!
N-ai izbutit? Continua!
(Nansen)

Amely spune:
Fetele...va pup.
Rami, in afara de faptul ca estradiolul este hormonul feminizant, opus testosteronului si ca estradiolul mare mascheaza un FSH ridicat (intrucat glanda pituitara limiteaza secretia de FSH, mascand astfel un FSH mare), mare lucru nu mai stiu... cu atat mai putin despre valoarea analizei tale, care mie, biet muritor profan
mi se pare super-ok, ca de altfel toate celelalte rezultate... iar de prolactina... nici n-am cuvinte
Nu-mi ramane decat sa-ti tin pumnii si sa sper cat mai curand la o veste buna de la tine!
Pentru Aileene, Tabi si toate-toate moisicile mele, cate un si sa aveti un week-end cat mai frumos!
"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi

bety spune:
Malea - bine ai venit in vizita!
Sper sa te ajute ce-ti voi scrie mai jos:
Infectia cu virusul CITOMEGALIC
1. DEFINIȚIE
Virusul citomegalic determină sindroame proteiforme atât la copil cât și la adult. Infecția este frecventă și interesează o mare parte din populație, dar boala asociată infecției este relativ rară.
La nou-născut CMV te induce un sindrom congenital cu evoluție fatală.
2. ETIOLOGIE
- virusul citomegalic, familia Herpesviridae
3. MANIFESTĂRILE PROCESULUI EPIDEMIOLOGIC
Afecțiunea apare frecvent asimptomatic, între 70-90% din populația adultă având anticorpi pentru infecția cu CMV (mai ales în țările cu un nivel redus de civilizație).
Nu se cunoaște exact morbiditatea prin această afecțiune datorită neobligativității declarării ei și a numeroaselor forme inaparente.
4. DIAGNOSTIC POZITIV
4.1. DIAGNOSTIC CLINIC
Infecția congenitală se manifestă cu icter, hepato-splenomegalie, erupție peteșială, atingeri multiple de organ (microcefalie, corioretinită, calcificări cerebrale, tulburări motorii). Imediat după naștere sau, la scurt timp, nou-născuții devin letargici cu detresă respiratorie, crize convulsive, hepato-splenomegalie, sindrom hemoragipar. În câteva zile sau săptămâni poate surveni decesul, dar este posibilă și supraviețuirea cu sechele neurologice (microcefalie, retard mental, tulburări motorii).
Infecția postnatală se manifestă diferit în funcție de statusul imun al persoanei infectate. Se știe însă că CMV poate rămâne latent în țesuturi (''o dată infectat, întotdeauna infectat''). Infecția primară apre la persoane seronegative, iar infecția secundară reprezintă activarea unei infecții latente sau reinfecție la persoane seropozitive. Boala clinică poate rezulta atât în cursul infecției primare cât și în cursul infecției secundare. Aspectele clinice cele mai frecvente date de CMV la persoane imunocompetente sunt sindromunl mononucleozic și bolile respiratorii prelungite la copii (faringite, bronșite, crup, pneumonii).
Mononucleoza produsă de CMV este greu de diferențiat de cea produsă de virusul Ebstein-Barr. Sindromul dominant este febra, angina mai rar prezentă, adenopatia și splenomegalia pot să apară, dar nu sunt atât de importante, afectarea hepatică este medie.
-Manifestări asociate infecției primare cu CMV:
-pneumonie interstițială,
-hepatită (uneori cu aspect de hepatită granulomatoasă),
-sindrom Guillain-Barre,
-meningoencefalită,
-endocardită,
-trombocitopenie și
-anemie hemolitică.
Infecția CMV la imunodeprimați
Poate produce aceleași tablouri clinice, la care se asociază retinite cu evoluție severă, leziuni gastro-intestinale, meningoencefalite, encefalopatii, endocrinopatii.
4.2. DIAGNOSTIC DE LABORATOR
Produse patologice: urină, sânge, spălături bronșice, secreții cervicale, prelevate de țesuturi la necropsie (pulmon, ficat, creier).
1. Microscopie electronică
-în secțiuni histologice se observă aspectul caracteristic de celule mari cu incluziuni în formă de ochi de bufniță. Aceste celule citomegalice sunt decelabile: în sedimentele de urină proaspete și spălături bronșice, pe frotiurile de secreții cervicale, preparate de țesut pulmonar.
-imunofluorescența utilizează anticorpi monoclonali; permite diagnosticul rapid. Astfel, se poate decela virusul în lichidul de spălătură bronșică sau bronhoalveolară (diagnosticul pneumoniei cu CMV).
2. Cultivare se realizează pe culturi celulare fibroblastice umane. Efectul citopatic constă în apariția de focare de celule mononucleare cu incluziuni intranucleare caracteristice. Aceste modificări sunt însă tardive, putând să apară în decurs de 4 săptămâni.
Infecția nu poate fi studiată experimental pe animale datorită strictei specificități de specie a virusului.
3. Diagnosticul serologic este cel mai util și constă în decelarea anticorpilor specifici de tip IgM și IgG prin metoda imunoenzimatică ELISA.
Prezența anticorpilor IgM CMV în ser este importantă pentru:
-diagnosticul infecției verticale cu CMV, când în sângele din cordonul ombilical se decelează Ig M CMV;
-diagnosticul infecției acute sau recente cu CMV.
Anticorpii IgM-CMV apar la câteva săptămâni după infecție, se mențin în titru crescut în ser câteva săptămâni, după care nivelul seric începe să scadă treptat, în decurs de 4-6 luni. Ocazional, anticorpii IgM-CMV sunt prezenți în ser câțiva ani.
Existența anticorpilor IgM-CMV în ser nu ne permite a face distincție între infecția primară sau secundară cu virusul citomegalic, deoarece reactivarea unei infecții cronice este însoțită de apariția acestor anticorpi în serul bolnavilor cu deficiență imună.
În schimb prezența anticorpilor IgG-CMV în ser confirmă infecția cronică cu CMV. Anticorpii IgG-CMV apar la o săptămână după anticorpii IgM-CMV, și persistă în ser toată viața.
Aceste teste serologice sunt utile pentru triajul donatorilor de sânge sau organe și pentru supravegherea epidemiologică.
4.3. DATE EPIDEMIOLOGICE
Factorii epidemiologici principali
1.Izvorul de infecție
- bolnavul cu infecție manifestă, la care virusul este izolat din urină, secreții genitale, spermă, sânge, lapte, salivă;
- purtătorii de virus, în stare de latență (cei cu imunitate compromisă, sau cu infecție congenitală) - ani de zile virusul se poate elimina intermitent prin urină sau poate fi izolat din sânge.
2.Transmiterea
-prin contact sexual;
-perinatală, mai rar congenitală;
Transmiterea materno-fetală se poate realiza fie în uter, dar mai ales perinatal prin contactul nou-născutului cu secrețiile mamei sau postnatal prin contact strâns cu mama, alăptare.
-prin transfuzii, transplant de organe;
-indirect, prin obiecte contaminate cu secreții (eliminare masivă prin urină);
-aeriană, rar.
3.Receptivitate
-generală
4.Imunitate
-nu oferă protecție, virusul poate fi izolat în organism și în prezența anticorpilor;
-orice deprimare a imunității generale poate determina reactivarea infecției.
Profilaxie și combatere
1. Măsuri față de izvorul de infecție
-izolarea nou-născuților și a persoanelor cu imunodepresie de persoanele bolnave;
-la gravidele cu infecție cunoscută, manifestă, se recomandă operația cezariană.
2. Măsuri față de căile de transmitere
-respectarea măsurilor de igienă și de asepsie în secțiile de obstetrică și neonatologie;
-dacă este posibil testarea donatorilor de sânge și de organe.
3. Măsuri față de receptivi
-nu există imunizare activă;
-protecția față de infecția cu CMV se poate realiza prin administrare de imunoglobuline specifice, sau cu antivirale (Ganciclovir, Foscarnet).
5. TRATAMENT
Medicamentul antiviral administrat în infecția acută este Ganciclovir, dar eficiența lui pare a fi limitată la durata administrării. De aceea, se recomandă asocierea imunoglobulinelor de uz intravenos la persoane cu infecție cronică acutizată cu CMV și imunodeficit sever.
"Oamenii buni au parte de lucruri bune."
Beatrice
Poze dragi

veronici spune:
Ce tacere pe aici !! Nu v-ati trezit sau aveti treaba?
Hai,sa va vad cat mai repede pe toate !! Vedeti ca Moisica are un an bun in gravidutze. Din cele 5 FIV-uri facute in aceleasi zile am fost :2 reusite ale Moisicii,2 nereusite ale profesorului si 1 (cu un rezultat necunoscut de mine) a lui Niculescu.Asa ca dati-i drumul!
Ingerash,analize:
- pt. sot: HIV 1/2,HEP B+C,spermograma
VDRL
- pt. mine:
ser: HIV 1/2
Toxoplasma IgM
Toxoplasma IgG
Lysteria
Estradiol
Prolactina
FSH
LH
VDRL
Mycoplasma+Ureaplasma, Chlamydia
Coagulograma,glicemie,hemoleucograma
http://photos.yahoo.com/verocika2002 5+

aileene spune:
Buna fetelor !
Am avut o zi ffff frumoasa...primavara a sosit in Franta...daca inca n-a sosit la voi...va urma ! Ca tot ce-avem aici vine pe urma la voi , plimbari prin padure , parcuri si jucat fotbal...suntem terminati !!!
Bety frumoasa interpretarea CMV dar ti-ai schimbat "laptopul"
? Vad ca folosesti aceleasi litere ca si Indy la inceput ?! Daca-mi amintesc eu bine si ea avea o problema asemanatoare...infine , fara importanta ! Cum decurge tratamentul ? Sper ca totul e cat se poate de bineeeee !
Rami asa e : "pourquoi pas" ??? Voi trece la "aparat" bientôt...dupa prietena mea !!!
Fetelor va pe toate duuuuuuulce de toooooot , ma duc sa pregatesc CINA ca-s morti de foame barbatusii mei , aerul e de vina bat-o norocu'
...o seara excelenta va doresc...si va strang in brate
"Atunci cand arati luna cu degetul , nu uita sa-l si retragi..."!
Aileene+Alexandre 6 ani 1/2 (22-sept'99)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aileene68/my_photos

bety spune:
Veronici - sper sa ai gura aurita!
Aileene - ce e drept, articolul l-am cautat ca si eu am fost curioasa si eu il am setat pe caractere romanesti, deci e posibil voi sa-l vedeti aiurea...dar eu il vad bine...ma depaseste problema!
Mi-e dor de INDY!
Sigur a nascut, ca nu ar fi tacut ea atat!
Tratamentul...imi fac injectiile singura, in burta, posed o vanataie, dar pana la a 11a o sa devin experta!
Mai am cateva nelamuriri...dar trec eu si peste astea!
Va , ca vad ca e liniste pe aici!
Pe maine!
Beatrice
Poze dragi

thea_m spune:
Salutari dragi moisici!
Bety te felicit pentru ca iti faci injectiile singura. Eu le fac si in brat si in burtica, am sa incerc si in picior, le alternez ca deja mi s-a pus pata pe ele si parca nu le mai suport. Stiu ca vei gasi puterea sa mergi pana la capat cand acolo te asteapta bb!
Aileene si reciproca este valabila.
Va urez o saptamana buna la toate-toate si
Teodora
Poze
Aniversare 2006

bety spune:
Teo - ca te gandesti la mine!
Sunt super linistita acum - m-au sunat de la Giulesti si ma voi duce vineri, la prima eco si pot sa cumpar si tratamentul care va fi in continuare.
Dragelor - e un soare afara...chiar ca va veni primavara!
Beatrice
Poze dragi