Tarta cu fructe delicioasa!
Este cineva in posesia unei retete de tarta cu fructe delicioasa, care sa iti lase gura apa atunci cand o vezi si sa fie si uros de facut?
Daca da, atunci v-as fi recunoscatoare daca mi-ati da si mie minunata reteta!
Multumesc anticipat!
Nana Motoc
Raspunsuri
m_monique spune:
uite reteta mea:
intr-o tava pun fructe marunte: zmeura, coacaze, visine, mure; sau fruncte taiate marunt.
fac o budinca de vanilie sau frisca, pe care o pun fierbinte peste fruncte. peste budinca pun un rand de biscuiti sau piscoturi. cu biscuiti iese mai bine. piscoturile sunt cam inguste.
las compozitia sa se raceasca si pun tava acoperita la frigider 6 ore.
inainte de a servi tarta, se rastoarna compozitia pe un platou, atfel incat fructele vor fi sus.
se poate orna si cu frisca.
Dorsilia spune:
dar o tarta facuta din ingrediente proprii:faina, zahar...buna si pt copilasi stie cineva?
roxanaz spune:
eu fac doua feluri de tarte: prima (care zic eu ca e tarta adevarata - adica numele corect) din aluat de tarta copt in forma de tarta clasica, umplut cu crema de vanilie si cu fructele deasupra, acoperita cu gelatina pentru aspectul comerical - si a doua, din blat mai pufos copt tot in forma de tarta dar de consistenta pandispanului cu fructele deasupra si acoperite cu gelatina.
daca vreti scriu ambele retete....sau doar cea care va intereseaza.
Roxana
Balbina spune:
Roxana, posteaza, te rog, ambele retete, ma intereseaza pe mine. 
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad (22.06.2004)
Bunatati
roxanaz spune:
poftiti va rog, la ordin!![]()
1. Tarta cu fructe (clasica)
Aluat: 2 cani faina (420g), 100g unt rece de la gheata, 4-5 linguri de apa recem un praf de sare, 2 oua.
Faina cu praful de sare se lucreaza cu untul taiat bucatele pana apare aspectul de pesmet clasic, se adauga oul si apa rece pana se formeaza aluatul (este posibil sa mai trebuiasca sa adaugati apa, cate o lingura). aluatul trebuie sa fie taricel. esenta este sa nu se lucreze mult si in camera rece - pentru ca untul sa nu se topeasca prea tare si sa inmoaie aluatul. coca formata se pune in frigider cel putin cateva ore (cel mai bine peste noapte). se si congeleaza perfect!
se incalzeste cuptorul la 200grade. se scoate aluatul din frigider, se intinde in foaie cam de 1cm grosime pe suprafata data cu faina. se acopera forma de tarta cu foaia, se taie marginile lasand cam 2-3 mm in exterior. (cantitatea asta de aluat merge pentru forme de tarta de la 26 la 30cm). se gaureste cu furculita, se acopera cu folie de aluminiu (sau boabe de fasole daca aveti chef) si se coace cam 10-15 minute, pana se aureste putin. daca puneti folie, o scoateti dupa 10 minute ca sa se ingalbeneasca frumos.
se lasa sa se raceasca si se umple cu crema de vanilie (din cea simpla - oua cu lapte si zahar, eventual 2 linguri de amidon daca va e frica sa nu se intareasca) cand sunt ambele reci.
deasupra se orneaza frumos cu ce fructe vreti si se toarna deasupra un plic de gelatina calduta preparata conform instructiunilor de pe pachetel. se da la frigider cel putin o ora, chiar mai mult.
revin cu reteta no.2 imediat! si poate gasesc si ceva poze.....
intrei timp mi-am adus aminte ca si in cartea de bucate DC este o www.desprecopii.com/forum/portal.asp?ContentID=1053&CategoryID=150" target="_blank">tarta cu mere si scortisoara care e preferata baietilor mei!
Roxana
edit: asta e reteta tartelor de fructe pe care le gasiti in cofetarii.
roxanaz spune:
iata si varianta nr. 2:
Tarta pufoasa cu fructe
Aluat: 4 oua,4 linguri zahar,un plic de zahar vanilat, o lingurita praf copt,4 linguri de faina, un praf de sare.
Se bat albusurile spuma cu zaharul vanilat si galbenusurile cu cele 4 linguri de zahar. Cele doua compozitii se amesteca usor intre ele, de jos in sus. Se incorporeaza cate una cele 4 linguri de faina si praful de copt. Se unge cu unt si tapeteaza cu faina forma de tarta (de 26cm cel mai bine, eu am facut odata intr-o forma de 30 de cm si a iesit ok, numai blatul cam subtire). Se coace in cuptorul incins la 160 grade cam 30de minute (il incercati cu scobitoarea).
Lasati blatul sa se raceasca apoi il rasturnati pe platou(astfel incat sa fie cu scobitura de la forma tavii in sus). Puneti un strat de crema de vanilie si apoi fructele deasupra, acoperind cu gelatina pentru tarte preparata conform instructiunilor de pe plic. Dati la frigider vreo cateva ore.
Roxana
Balbina spune:
Roxana, merci, le-am notat.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad (22.06.2004)
Bunatati
Carmen_Marieta spune:
Uite si de la mine o reteta pe care o fac o data la cateva luni dar care merita:
Tarta cu fructeIngrediente
Cantitatile sunt pentru o tava de 22 cm. diametru.
Foaie:
225 g faina
150 g unt
75 g zahar sau zahar maro
1 albus
Umplutura
1 plic si jumatate de budinca de vanilie
550 ml lapte
300 g capsuni
100 g ananas
1/2 plic gelatina
Foaia:
Se amesteca zaharul cu untul apoi se pune faina, se framanta pana se incorporeaza, iar la sfarsit se pune albusul pentru a obtine o coca omogena. Coca se da la frigider 30 de minute invelita in folie de plastic.
Se unge cu grasime forma de tarta. Se intinde coca, se pune in forma si se mai da la frigider inca 20–30 minute.
Se da drumul la cuptor la 180°C. Se coace aproximativ 30 de minute. Verificati dupa 20 de minute daca este gata.
Umplutura:
Se face budinca conform instructiunilor de pe cutie, in loc de 750 ml puneti 550 ml delapte. Uitati-va daca trebuie sa puneti zahar sau nu.
Se toarna sarlota calda in crusta si se lasa sa se racesca. Daca aveti posibilitatea puteti s-o lasati peste noapte la frigider, fara fructe.
Se taie fructele si se aranjeaza dupa peferinta. Se pensuleaza cu gelatina aproape rece. Se poate servi si cu frisca.
Happiness_4_us spune:

Sa va dea Dumnezeu sanatate.
O sa le incerc pe rand pe toate, ptr ca suna al naibii de bine.
Pupici.
Nana Motoc