Bebelusi de iulie-august 2005 (78)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ema.nu.ela spune:

anis,
imi pare tare rau ca ai iar probleme cu ingrid. ti-a recomandat fier numai pt o perioada dr? ca am vazut ca multe fete dau fier la bebe. mie pediatra nu mi-a dat nici fier nici calciu. mi-a zis ca se iau din alimente toate si ca nu trebuie decat in caz de carenta mare. eu ce-i drept nici in timpul sarcinii nu am luat nimic pt ca al meu doctor mi-a zis ca anemia din timpul ultimului trimestru este normala si ca dupa nastere isi revine organismul. si asa a fost.

daca ingrid are probleme cu stomacelul, si mai ales acum dupa antibiotice, si eu iti recomand sa iei Ecoflorina sau Biotics macar vreo 10 zile pt refacerea florei intestinale. mie imi da pediatra in fiecare luna sa iau cate 10 zile. Ecoflorina e o solutie un pic vascoasa cu bacili lactici vii. eu ii pun in biberonul de seara 1/2 sticluta. Bioticsul am inteles ca e praf la pliculet si ca e mai bine tolerat de bebei - eu n-am luat d-asta. eventual intreab-o si pe pediatra ta dar nu-ti trebuie reteta si nu are ce sa-i faca rau.
uite aici despre ecoflorina www.farmaline.ro/index.php?cid=1&pid=4717" target="_blank">http://www.farmaline.ro/index.php?cid=1&pid=4717

multa sanatate!

mamica de maria, 7 luni si 1 saptamana

Mergi la inceput

fetelor,
la carrefour orhideea au promotii misto la produse de bebei. chiar cum intrati se vad pe culoarul principal. eu am fost azi si i-am luat un fotoliu de bebe roz la 1 mil. a fost super incantata de el...statea ca o printesa cu mainile pe bratele fotoliului.

OanaC,
ca de mult vroiam sa te intreb: tu am vazut ca-i dai lapte la fetita dupa 1-2 ore dupa ce a mancat (cel putin asa am inteles eu din context). ti-a recomandat pediatra asa? ca din ce-am citit eu la varsta asta bebe trebuie sa manance cam la intervale de 4 ore ca sa se poata digera mancarea si laptele bine. uneori ma tenteaza si pe mine sa-i dau lapte intre mese cand nu prea mannaca bine (adica aproape mereu) dar ma gandesc ca o sa manance si mai prost...poate incerc totusi maine sa vad ce-o sa faca.

mamica de maria, 7 luni si 1 saptamana.

Mergi la inceput

anis,
da-i numai tzatza cateva zle pana isi revine. eventual incearca si cu niste cereale cu lapte ca astea sunt mai consistente si constipa un pic. si eu sunt de parere ca ar trebui sa amani fierul un pic mai ales daca nu-l tolereaza si sa o iei incet.

eu sincera sa fiu as cere parerea si altui doctor da o vada ca din cate imi dau eu seama ingrid e un pic mai sensibila...si cu dintii aia...cand ma gandesc ca a mea nu are inca niciunul. poate n-ar strica sa-i faci si niste analize de urina si eventual si o ecografie de abdomen (dar mai incolo sa o pui mai intai pe picioare). mie pediatra mi-a recomandat. daca vrei iti dau nr de tel al pediatrei mele s-o chemi acasa pt inca o parere ca ea e f renumita pt tratamente homeopate.

eu ce sa zic ca in afara de 2 raceli usoare pana acuma chiar n-am avut probleme de sanatate deloc...doar ca nu prea mananca a mea...dar asa e ea, n-am ce sa-i fac. noroc ca de cand am inceput serviciul nu-i mai dau eu mancarea solida decat in weekend:)

mamica de maria, 7 luni si 1 saptamana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Fetele help
VARSA tot ce mananc dupa ce ii dau sirop pe gura, anume panadol.Are febra..
M-am apucat de bagajul de spital...
Nu stiu cum sa fac?
Acum i-am dat supozitor eferagam si a adormit..o pazesc si fac bagajul..Dr de la spital are telf inchis ,iar dr mea a facut edem cerebral..ma urc pe pereti..
fetele care sunteti pe receptie ce ma sfatuiti sa fac? sa mai astept sa nu?

AniS si Ingrid *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acusor spune:

Anis, daca tu simiti ca Ingrid nu e in regula, du-te la spital. Trebuie sa fie cineva care sa te ajute. Incearca sa-i dai numai san. Sau si laptele il varsa?

Pupici
Andreea si bebe Teo (26.08.2005)
Poze
Cat de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Of, Anis, ce rau imi pare pt. voi...Nu i-a mai scazut febra de azi? A vomat si lapticul de la tine? De ce nu incerci sa suni la Salvare? Eventual la Puls, ca astia vin mai repede, dar platesti...oricum, banuiesc ca nu asta conteaza acum...Daca vine un medic iti va spune ce sa faci, daca e cazul de o noua internare.
Incearca, altceva nu stiu ce sa-ti zic sa faci, decat sa mergi la spital...Dar e musai sa fie vazuta de un medic, mai ales ca starea ei se prelungeste...
Da-ne de stire ce ai facut!

Cuscra, pe unde esti? Sunteti bine?

Diana, mami de superbebelusa (15 iulie 2005)

Puiul meu iubit e atat de mare

Iulia Anastasia www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mame

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bbdeiulie_august2005 spune:

CONTINUAREA :

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70952" target="_blank">BEBELUSI DE IULIE-AUGUST 2005 (79)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Emanuela, eu ii dau formula intre mese, exact inainte de somnul de dimineata (10am) si de dupa-amiaza (2:30pm), apoi seara inainte de culcare (8pm) si dimineata, pe la 6am, cind se trezeste pt laptic. Nu bea mult, 120-180ml. Nici nu o fortez sa bea, asta vrea ea, asta-i dau; probabil ca o face sa se simt bine inainte de culcare.
La mese, maninca normal, nu foarte mult.

Hai sa iti scriu programul ei (ca si l-a scimbat, mai nou):

6:00am - formula (120-180ml)
7:15am - se trezeste (putina apa)
8:15am - micul dejun (150g - cereale cu sos de fructe)
10:00am - formula (120-180ml) - uneori nu bea formula - somnul de dimineata
12:30pm - prinzul (180-200g carnita cu vegetale, de obicei) si apa
2:30pm - formula (120-150ml) - uneori nu bea formula - somnul de dupa-amiaza
5:00pm - snack (100-120g sos de fructe) si apa
6:30pm - cina (150-180g mix de legume)
8:00pm - formula (120-180g) - adoarme pt noapte ... si se mai trezeste dimineata la 6am

De mincat, maninca bine, nu am probleme cu ea; cind se satura se opreste singura.

Trebuie sa precizez ca asta e programul in conditii "normale", adica atunci cind se simte bine si nu are probleme de la dinti (ca azi ).

Ii iese D6 acum si mi-a intins nervii la maxim, ca maraie tot timpul si nu vrea sa doarma (de dimineata 7:20am pina acum, 5pm, a dormit maxim 50min adunate in 3 tentative de somn). A mincat bine, dar e f maraita si nervoasa.

Cel mai nasol este ca a fost bolnava (40 grade C temperatura) weekendul trecut si nu stim inca daca s-a refacut; e f stresant, ca stam si ne gindim ca ar putea avea ba una, ba alta ... mai ales ca acum vreo luna si ceva a facut si infectie urinara (fara nici un fel de simptom!) si ar putea fi si asta cauza ... Asta este. Avem grija de ea cit de bine putem, ne informam pe internet despre tot felul de simptome si cauze, sunam la dr, la urgente ... Sper sa fie doar de la D6 si nimic altceva.

Anis, toate fetele s-au gindit la tine si la Ingrid, chiar daca nu ti-au trimis mesaje. Dupa cum vezi, aproape fiecare bebe are cite o "buba", iar noi sintem preocupate mai mult de problemele cu bebelusii nostri, care pt noi sint la fel de importante ca pt tine problemele cu Ingrid. Intelegem f bine situatia, ca doar toate sintem mame bune pt copilasii nostri si inceram sa raspundem dupa cum ne pricepem si stim. Eu nu stiu nimic despre Fe la bebe, asa ca nu am raspuns.
Dar, asa cum ti-a spus si Dede, ar putea avea o infectie (febra, diaree, voma - astea ar putea fi simptomele si unei infectii urinare); fa-i si o analiza de urina, ca nu strica.

Oana si Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva

Mergi la inceput