Daca fac rubeola la 24 sapt. e periculos?
Fetita si sotul meu au fost in vizita la socrii.Acum m-a sunat soacra mea si mi-a spus ca unul din copii are rubeola.Eu stiu ca Rut a facut vaccinul ROR(care cred,dar nu sunt sigura ca e si pt rubeola)...dar imi pun intrebarea in caz ca totusi face rubeola cat e de periculos pt sarcina fiind in sapt 24?Eu nu stiu daca am facut rubeola ca nu reusesc sa dau nici de mama.........asa ca sunt cam stresata.
www.snugglepie.com/ezb/317964.png" target="_blank">24 sapt
&
www.snugglepie.com/ezb/317544.png" target="_blank"> printesa Ruty
Raspunsuri
Lya spune:
Am vorbit cu mama si ea asa stie c-am facut toate bolile copilariei,asa ca nu cred totusi ca trebuie sa-mi fac probleme.Si sotul a facut rubeola.Dar totusi sunt stresata!
www.snugglepie.com/ezb/317964.png" target="_blank">24 sapt
&
www.snugglepie.com/ezb/317544.png" target="_blank"> printesa Ruty
carminabulina spune:
Pai ar cam trebui sa te linistesti daca spune mama ta ca ai facut toate bolile copilariei. Si Rut daca a facut ROR-ul nici ea nu ar trebui sa mai faca rubeola (ROR = Rubeola, Oreion, Rujeola).
Sanatate multa si nu te stresa prea mult!!!
Si citeste si acest articol poate te ajuta http://reclamailegalala alt site = avertizare/site1/sanatate/html/rubeola.htm
[poze carmina
intalnire burtici
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;104/st/20060516/dt/7/k/2312/preg.png
adriana spune:
Mie mi s-a imbolnavit copilul mare de rubeola cand eram insarcinata in 7 luni. Am fost la ecograf la dr. Adrian Pop sa vad daca e ok bebe si acesta mi-a zis ca dupa luna a 7-a nu se mai poate intampla nimic. Organele lui s-au format deja si de atunci inainte se punea problema numai luarii in greutate a bebelusului. Nu stiu daca e o parere avizata dar pe mine m-a linistit total. Oricum, nu am luat boala de la baietel![]()
Sanatate.
inaioana spune:
Daca e vaccinata (si toti copiii sunt in Ro) atunci nu are cum sa contacteze boala. Deci..stai linistita! Mai mult, daca si tu ai imunitate...chiar ca nu ai de ce sa-ti faci probleme!
Sarcina usoara in continuare!
PS Eu nu stiu cum de alt copil are rubeola. E inca nevaccinat (sugar mic) sau poate e gresit diagnosticat si de fapt are o problema dermatologica? Ca se mai intampla...
Ioana
30 saptamani cu Serghei
si
Katja (30 martie 2004)
pozici
roxanaz spune:
nu te ingrijora, la varsta asta a sarcinii nu mai sunt probleme majore. iar daca deja ai facut chiar nu este vreo problema.
sarcina usoara in continuare!
quote:
Originally posted by inaioana
PS Eu nu stiu cum de alt copil are rubeola. E inca nevaccinat (sugar mic) sau poate e gresit diagnosticat si de fapt are o problema dermatologica? Ca se mai intampla...
Ioana30 saptamani cu Serghei
si
Katja (30 martie 2004)
pozici
poate sa faca daca inca nu e vaccinat sau chiar daca este poate face o forma mai usoara a bolii.
Roxana
romana spune:
Lya: Eu iti doresc sa fii sanatoasa si tu si lui Ruth.
Daca ai indoieli mari in sensul in care nu sti daca vei face sau nu boala poti intreba medicul ce-ti urmareste sarcina ce analiza de singe sa faci pentru a determina daca ai avut boala in copilarie si daca mai exista riscul de a o face din nou.
http://www.geocities.com/bebe_iunie_iulie_2003
si mail pentru poze
bebe_iunie_iulie_2003@yahoo.com
Nulla dies sine linea!
ciuleandra spune:
fii-mea af acut rubeola cand eram insarcinata cu fii-miu in 2 luni. nu stiu cat afecteaza o sarcina mult mai inainte, dar stiu ca ginecologul era panicat ca la adulti rubeola poate sa nu dea nici un simptom, in schimb poate afecta fatul. mama nu mai stia ce boli am facut, fisa mea cucu, eu puteam sa fac rubeola de la ea si sa nu ma prind. in fine, ca s-o scurtez, am ajund la infectioase, de acolo m-au trimis la institutul cantacuzino, atentie, nu spital, institut. acolo am fost trimisa la o doctorita ffff dragutza care mi-a facut un test Elise care masoara nivelul de imunitate la rubeola. adica mi-a luat putin sange si daca valorile erau intre xx...xxx nu mai stiu, facusem cu foarte mult timp in urma, daca erau mult mai mari, era boala recenta, deci ar fi trebuit sa fac avort. A fost bine, dar am fiert oleaca! deci, nu cred sa patesti ceva, dar daca vrei sa dormi linistita, du-te si masoara-ti anticorpii la rubeola. sanatate maxima!
Lya spune:
Fetelor multumesc de raspunsuri
.Azi nu mi-a mers netul !Eram cam socata aseara dar m-am linistit pana la urma.Cineva mi-a spus ca defapt ROR inseamna numai antirujeolic
desi si eu stiam f bine ca si Carmina ca e triplu vaccin.........dar aseara nici nu mai judecam cum trebuie
.