Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (28)
Raspunsuri - Pagina 8
cristinamh spune:
mei, andrei a mancat si nan, si vitalact, si bebelac vreo 2 luni, si i-a mers f bine. uitati-va pe cutii, diferentele intre "formule" is infime...
unele sunt mai dulci, altele mai satioase (ca doar asta se discuta acum). daca copilul il accepta si ia bine in greutate cu el, de ce sa schimbati laptele!?
asta tot din discutiile cu nostru... ca noi am iesit din spital cu lapte praf, si mi-a zis sa nu-l schimb imediat daca andrei ia bine in greutate cu el . abia la 3 luni am trecut pe vitalact (care apropo, e polonez si impachetat la brasov). si i-a mers la fel de bine. cand s-a dat bebelac, n-a protestat ca i l=am schimbat, si tot nimic n-a avut de la el.
doar pt ca e gratuit nu e neaparat si prost...
DAR... asta e experienta noastra... fericita.
ps. noi am schimbat nanul pt ca financiar nu mai rezistam...
Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
felicia74 spune:
quote:
Originally posted by lavi02
Silvia, pe Nan scrie ca nu are amidon.
Oricum, eu nu ma stresez cine stie ce ca sper sa o duc inainte cu laptele meu. Numai sa-i si vrea clientul!
Felicia, eu ma gandesc sa merg si sapt viitoare la dr Stanciu, la control. Zici ca si pe la 9 il gasesc? In sensul ca nu trebuie sa-l astept pana la 10?
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
La budimex il gasesti incepand cu ora 7 (da, nu glumesc, la ora asta incepe sa vada saloanele). Noi ne trezeam deja de la 6 sa incepem sda ne facem paturile, sa aranjam si patutzurile copiilor, ca daca nu ii respectam regulile, ne-o luam de nu ne vedeam.
Am vazut ca primeste la consultatii chiar de pe atunci, poate de pe la 7,30. Nu iti recomand sa te duci dupa 10, ca e posibil sa fie aglomeratie. Noi asa am patit cand am internat-o pe ILinca, era holul plin. Dar nu e o regula, cum iti e norocul!
Vine intotdeauna si sambata la spital, dar nu stiu daca da consultatii daca nu sunt urgente.
Tu poti inventa un motiv si cred ca nu te refuza. Dar vine in f.sambata la spoital, cel putin asa mi-a spus o infirmiera.
Mamica Ilincai Teodora (15 noiembrie 2005)
felicia74 spune:
dordia prima oara am ajuns la el, cu recomandare de la o alta dr, cica ar fi buni prieteni cei 2.
A doua oara nici nu ma mai recunostea, insa s-a purtat la fel cu mine. Nu iti trebuie nicio recomandare, te intreaba el direct "ce are copilul". Si vorba lui Lavi2 (acum tb sa precizez din nou, ca tot a revenit Lavi), nu sta la povesti, ca e f.f.ocupat.
Si eu voi apela la el doar in cazuri mai deosebite, in rest sfaturi obisnuite cer tot pediatrei.
A, Lavi02 consultatia la cabinetul de la Malcoci s-a scumpit, a ajuns la "monumentala suma" de 250. Eu voiam chiar sa-i dau 500 numai sa mai stam de vorba
dordia2000 spune:
Lui Stefan de cand i-am bagat completare a luat f. bine in greutate si ii place f. mult Bebelacul. DAca de luna asta dau astia Vitalac sper sa ii placa si asta daca nu..oricum Bebelac-ul e cam 185.000 /cutie. Deci e destul de bine. Daca astia dau alt fel de lapte nu e nici o problema daca il schimb si el accepta?
Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005
dordia2000 spune:
Felicia mama dar cand te duci la spital cu vreo urgenta primeste plicul sau iti da cu el in cap??? Eu intreb ca daca vreodata patesc ceva poate nu am timp sa intru si sa va intreb diverse pe aici si sa fiu informata. Si eu am un pediatru la care apelez pentru toate chestiile dar ...sa stiu pentru orice eventualitate.!
Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005
anda77 spune:
prima zi cu bona: pe la pranz simteam ca m-as sinucide, dar nu prea taie cutitele la mine in casa! acum sunt mai bine:)
are mustata si il viseaza pe sfantul gabriel!!!!!!! asa a zis. mi-a ametit casa de parfum sau deodorant ieftin. in 2 minute de tinut in brate, miroseau si hainele de pe nichita la fel, asa ca mi-am luat inima in dinti si i-am zis. la plimbare i-am cumparat 2 stickuri fara miros si i le-am dat. am inventat ceva cu descompunerea toxica a mirosurilor, nu cred ca s-a prins, ca sa n-o jignesc. a zis ca le foloseste.
ea vrea sa-mi faca placere, e oarecum atenta la ce ii zic, dar nu stiu cum se va comporta cand nu sunt eu acasa. adica daca se mai spala pe maini, daca isi arunca servetelul ala de suflat mucii pe care si-l tinea in maneca(!)...
ce-mi place: vorbeste cu nichita
ce nu-mi place: vorbeste incontinuu cu nichita!
dupa una dintre mese il luase somnul pe copil. a vorbit cu el pana l-a scos din motaiala, au ras, p-orma ala a inceput normal sa planga rau. din ce plangea, din ce ea vorbea cu el. mai abitir..i-am zis ca face o greseala. cam la o ora si jumatate de la ultima trezire copilul trebuie sa atipeasca iar (asa scrie la carte si nu scrie deloc rau), altfel se ajunge la starea de oboseala critica cand urla si nu-l mai culci cu nimic. se chinuie copilu' degeaba...ash, la masa urmatoare a facut la fel. iar i-am zis, doamna nu vorbiti asa mult cu el:)) tb. sa-l mai si culcati...
ce nu-mi mai place: se joaca cu el fara sa-l ridice din patut cand plange, ca fiu-sau n-a stat in brate. i-am zis: putin merge sa-l tineti in patut, dar daca tot vedeti ca plange, luati-l in brate pt. ca are inceput de hernie ombilicala, copilul meu n-are voie sa planga atat!!!. p=orma mi se pare ca nu se uita bine cand traverseaza strada cu caruciorul si e cam nesigura pe scara. o s-o mai urmaresc cu asta...
nu e atenta sa aiba tot timpul bibe sterilizate si apa deja fiarta, dar poate se baza pe mine. i-am zis sa se comporte de maine ca si cand eu nu sunt in casa.
urla copilul de foame, apa fiarta nu era, ii zic: haideti sa fierbeti apa sa va arat cum si cat si ea: stati sa-mi pun sosetele groase (!). nu putea sa si le puna dupa-aia?
poate maine e mai bine...
ea e modesta, macar nu ma calca pe nervi, dar are niste chestii ancestrale, intiparite, cu privire la cresterea copiilor.
azi i-au explodat bubitele de fata lui nichita...e coincidenta? poate ii ies pe sistem nervos...sau e alergic la ceva...nu-mi placea ca-l punea cu capul pe bluza ei...
imi e mila rau de copil, nu-mi vine sa o las sa faca nimic cu el, azi s-a dus o lupta in mine....of...
multumim mult de urari! am facut 3 luni, dar n-avem date de tabel pt. shefa. luam maine.
mama di tutti, e bine daca se face un deget de smantana galbena deasupra, cu cat mai groasa si tare cu atat mai bine, apoi o parte alb si ultima parte transparent. ziceam ca prietena mea face unt deasupra, p-orma nu mai poate sa amestece laptele...
mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
felicia74 spune:
dordia ti-am trimis un PM.
anda sa-ti traiasca flacaul!!
Mama, cand am citit povestea, eram ca imparatul Aleodor: cu un ochi radeam, cu altul plangeam. Gata, chiar stau acasa pana face Ilinca 2 ani!
canuta-om-sucit spune:
Moaaaama cand am citit povestea andei cu baba, parca m-am vazut pe mine in alte situatii. La mine vine doica de luni, ca trebuia sa vina ieri dar i-a murit soacra si... Macar la mine e altfel nu e o baba, e o femeie intre doua varste, o face de dorul nepoatei ei, care e la Pitesti, si fiul ei este doctor, de fapt ambii si are bagat in cap ca trebuie totul sa fie steril, curat etc, si nu e o din aia care nu se poate adapta, iar daca se intampla ceva cu copilul, Doamne fereste, macar stiu ca daca nu da de mine il suna pe fiusu si e ceva totusi.
anda ti-am trimis un pm.
Aura si samburelu' Dimitrie
Poze: http://pg.photos.yahoo.com/ph/condrata/my_photos
ioana_77 spune:
Hello!
Io, lenesa la scris, ca de obicei.
Multa sanatate la bb bolnaviori, of, of, sper sa le treaca repede durerile, sa nu mai fie suparate mamicile lor.
Corap, sanatate multa si tie, dk e vorba de interventie laparoscopica nu-ti fie teama, avem si noi in familie operati asa si a fost ok!
Maria - alexia, saracutza de tine ce-ai mai patimit!
pt 8 martie cu intarziere tie si la celelalte mamicutze!
Chiar vroiam sa intreb mamicutzele cu galmutze la sani dk v-ati dat seama ca s-a format in timp problema sau a aparut deodata. SI eu am la sanul stang o chestie care devin emai tare in momentul in care se umple si dispare dupa ce papa Maria. Ma gandesc sa nu evolueze...Sa ma ingrijorez?
Azi m-a pus necuratul sa ma avant la plimbare de una singura. SI sa ma vedeti carand de la etajul patru caruciorul de 14 kg intr-o mana si pe Maria de 7 kg + haine in cealalta. Deja la etajul doi ma intrebam dk m-am dilit la cap. Dar a meritat cand am vazut ce frumos doarme peste o ora in carut. La intoarcere am lasat carutza jos si am urcat bebe prima data. Macar dk imi dispare carutul sa am motiv sa-mi iau altul mai usor. (asta e capatat, asa ca nu pot sa-l caut la dinti)
Ce noroc pe voi cu Baby Expo!! La noi in Iasi tragi cu pusca dupa produse pt copii sau se gasesc si nu stiu eu unde sa le caut.
Ioana si Maria (29.11.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/tunsulica/my_photos
teo_banu spune:
Anda77, ma da esti .... pretentioasa. Pana la urma asa si trebuie. Stii ca nimeni nu va fi cum vrei tu...
Sa iti spun ce Bona am eu. O cunosc de cand eram copil, are 55 ani si iubeste la nebunie copiii. Ii dau sa manance o data pe zi (is ia singura din frigider- putin ca nu vrrea sa se ingrase). Are si ea anumite concepte, dar incet si vazand progresele unui copil din ziua de azi a facut si ea compromisuri. Vorbeste cu Iulia si imi place chestia asta, nu foarte mult, ca o lasa sa doarma, mananca bine cu ea..sterilizeaza tot de-ale fetii...si mai face si luna in bucatarie. Gasesc super fain...gaza se simte bine, dar nu pot spune ca nu sunt geloasa, invidioasa sau cum vreti voi sa-i ziceti...ca persoana asta straina ii da sa manance si vede cand rade si vede cand plange si cand gangane, si cand da din manutze si cand da din picioruse si cand zambeste cand se trezeste..si ca pe ea o vede cand se trezete din fiecare somnic...si tot asa.
Teo si bb Stefania Iulia