Nazdravani de aug -sept 2003 (70)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Noi ca metode de pedeapsa folosim de-a dreptul dusul-taratul la el in camera si lasatul acolo 2-3 minute, in care timp urla teribil. Am folosit de cateva ori metoda si l-am lecuit pe moment. Iuliana, daca ii iau cartile de povesti s-ar putea sa se supere, dar are o mini-enciclopedie cu animale, si daca numai pun mana pe ea vine sa imi spuna ca e doar a lui; daca i-as spune ca i-o iau m-ar sterge de la inima lui. Nu merge asa usor cu amenintatul, pt ca el da toate jucariile altor copii cu placere, doar carticia aia cartonata cu animale o tine pt el... Prin vara a avut 2 tentative de aruncat pe jos ca el vrea nu stiu ce insa, l-am lasat sa stea pe jos si nu i-am dat atentie, si, daca a vazut ca nu are succes,,a renuntat.

De un timp insa e foarte politicos... Una doua cand vrea ceva se uita la tine si intreaba: "poot?" sau spune "te rog fumoos" de ma lasa mereu fara replica si obtine tot ce vrea. Se pare ca a remarcat ca e mai eficient decat trantitul pe jos si persevereaza.
Mai nou, spune si "memec"=multumesc... Se pare ca a intrat in luna politetii - ca de o saptamana il tine. Nu stiu cum de s-a lipit tocmai acum chestia asat dar sper sa-l tina.

O chestie... A inceput sa il respinga pe tata-sau. Se joaca cu el insa a devenit gelos. Dar nu e prea devreme? Stiu ca ii tine ceva timp... dar ca apare pe la 4 ani si tine pana pe al 6 ani... Daca tine pana la 6 ani am pus-o... Barbatu-meu ma ajuta foarte mult cu copilul - ma rog, cand ajunge acasa, de multe ori copilul doarme insa si intentia conteaza, nu? - daca il respinge totul pica pe mine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

La noi pedepsele sunt: time-out(un fel de coltz)... metoda aplicata la camin, insa acasa nu are succes. Aici tot coltul e baza. Apoi luatul lucrurilor pentru care se cearta cu diana si pentru care nu cere voie frumos, pentru ca mai nou a inceput sa tipe si sa miorlaie. Sau o metoda buna si verificata e alegerea: atunci cand nu doreste sa faca ceva, ii spun ca nici eu nu fac un alt lucru pe care-l doreste. In seara asta de ex., nu voia sa stea sa faca pish, voia sa se culce asa...iar eu n-am lasat-o cu canita cu apa cu care adoarme. buuuuun, a fost de acord, la noi metoda asta functioneaza de ceva vreme si nu se impotriveste...dar dupa 2 min. i-a dat seama ca nu poate dormii fara canita...rezultatul: a facut ce am vrut eu, adica pish, ca sa primeasca ccc canita.

Aaaa, si mai noou are o metoda originala de a se sustrage pedepselor, cu sloganul:" din gheseala!"

iuliana, ramasesem datoare cu un raspuns: Diana a stat o vreme sa o bata/muste/traga de par silvia, urla doar...acum a inceput sa mai dea si ea inapoi, nu tare...si nu la sugestia noastra, dar ii e mila de ea, o iubeste foarte mult.

Si sa va mai spun la ce intrebari trebuie sa raspundem noi: " cine ne da lapte?"...aici stie ca vaca si oaia..."cine ne da oua?"...aici stie ca gaina..."ce ne da iarba?"...asta insemnand cum creste ea..."ce ne da florile?"...etc.
Apoi e pasionata de masini, dupamasa cand venim acasa de la camin, prima intrebare cand ne urcam in taxi este:"cum o cheama pe masina asta?"
Si alta faza: de o vreme, sta mult cu degetele in gura...i-am explicat ca pe mana/degete sunt microbi, care sunt mici si nu se vad, care ajung la ea in gurita, de acolo in stomacel si apare boala...buuuun, ziceam ca a inteles, dar apoi statea cu degetul in gura intentionat si ma intreba:"mama, stii ce fac eu?" "ce mama?" "bag microbii in gura!"...sigur ca a inteles!
Si sa va mai spun ca a invatat injuraturi? Una de la cammin, mai veche, invatata de la un baietel(gula matii!)...dar apoi l-a auzit pe Ovi la volan, injurand gropile de pe drum si a repetat acasa, intr-un moment propice(de unde o fi stiut?????)...scapase pasta de dinti din mana in timp ce mergea sa o duca in baie si am auzit:" pista masii!"
Si una luata de la mine, prelucrata: " sa-mi bag piciorushul!"
Cam asa era si diana la varsta asta, isi trantea papusile pe jos si le injura fumos. Stiu ca e trecator, totul e sa nu le dam apa la mooara!

Hai va pup, sa aveti o saptamana frumoasa!

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii
Mihaela si fetele mele
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

bei, ne0am intors de la "tzara" din vacanta...
spre disperarea mea, andrei adora sa se duca la bunici... se alearga si se tavalesc de numa numa, dar cand vine vorba de spalat, hranit, imbracat copil, tot pe mine pica... acum le-am zis, urmatoarea vizita de paste...
am dat o tura si pe plaiurile mioritice de origine, cat ca era un noroi si ploua, dar plodu era in delir... pisici, catei, gaini, gaste, capre, vaci... daca era cald cred ca statea de gat cu ele... asa le privea doar din brate. presimt ca saptamana de Paste la bunici ceilalti va fi o fericire pt el...

noi inca nu reusim sa dam de directoarea de la gradi, aia de raspunde la tf are indicatie "numai dupa 15 iunie", deja ma dispera...
asa ca incerc sa vad maine, daca pot ajunge, ca are program tipa... numai ca e vremea asa naspa ca nu pot pleca cu copiii.... si cu cine sa-i las?! of of...

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana76 spune:

Dana_Ene, imi cer scuze ca am vorbit fara sa ma informez mai bine. 3 taieturi, inseamna ca esti mai eroina decat noi si foarte bine ca te-ai gandit la tine pentru ca stiu ca deja de la a 3-a e cam riscant. Imi pare rau ca m-am dat aiurea cu parerea, sper sa ma ierti, asta sa-mi fie invatatura, pe viitor sa vorbesc mai putin. Multa sanatate, si, ai dreptate, ai grija de tine!
Iuliana, bafta la teste si nu te mai stresa, ceea ce spui tu ca le cere la gradinita, pentru 2 ani jumate mi se pare enorm. Intelectul are mare legatura cu ereditatea, asa ca din 2 oameni destepti...
Anka, bafta la noul servici!
Mihaela, vad ca invata de toate Silvia.
Cristina, Bine ai venit din vacantza!

La noi nu prea merge faza cu pedeapsa. Plange pana oboseste si apoi sta in pat, uneori chiar adoarme. Eu am incercat s-o pedepsesc ca nu papa dar n-am reusit s-o fac sa manance. A avut o perioada cand manca tot doar pentru ca ii dadeam un ou Kinder dupa masa. Acum nu mai vrea nici asa, desi ii arat ciocolata, de mai multe feluri, prefera sa se lipseasca si tot nu mananca.
Andreea nu vrea sa fie mare. Zice asa "Ama male (Emma mare), Dea mica". Eu trebuie sa-i zic "mananca sa te faci mica". Nu vrea deloc sa fie mare. Orice i-as zice, intoarce cu "Dea mica".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Venim si noi sa ne plangem de data asta...
Copkila mea nu mai vrea sub nici o forma sa accepte apa si sapunul!! Nu mai stiu ce sa-i zic, ce sa-i fac! Am luat-o de la faza cu microbii pana la pedepse. Nu merge nik. Sta ca purcelusa mult si bine! Seara o bag si-i fac dush/baie, dar peste zi ce sa-i fac?? Dimineata la fel, o bag in cada...dar imi ia cate-o ora sa o balacesc...ca sa nu mai zic ca vrea sa se spele pe dinti cu apa din cada!!!
Poate aveti vreo idee sa ma luminati si pe mine...

Si inca o chestie care io nu mi-o explic...parca are ceas in fund. Fix cand incepe Scooby Doo, lasa tot, si mancare si joaca, se instaleaza frumos pe canapea si intra in transa. Mai, de multe ori nu-mi vine sa cred...ca fix cu cateva minutele inainte incepe nebunia. Cel mai simpatic e ca se si uita la ceas...ce-o fi vazand la el???
Asa ca trebuie sa schimbam programul de seara dar zau ca nu mai stiu cu ce.
La partea cu coloratul n-are deloc rabdare, puzzle nici atat...ceea ce-i place e sa lipeasca. Asa ca io decupez intr-o veselie si ea se unge de lipici pana la urechi...Am descoperit si pensula cu acuarele. O sa vedem daca o sa tina si minunea asta prea mult...
M-am plans si eu la voi ca nu aveam unde...

va pupilesc

Liliana& Andra-Maria
Avem 2 ani

poze Andra Ghiberdica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Iuliana76, fii serioasa, nu-i cazul sa-ti ceri scuze .
Dar adevarul e ca am avut probleme cu cezariana asta.
Sincera sa fiu nu-mi amintesc daca v-am povestit sau nu, asa ca o fac acum.

Dupa cum stiti, in ultima luna de sarcina a trebuit sa stau aproape tot timpul la pat, pentru ca aveam dureri mari undeva in zona de jos a burtii. Doctorul mi-a spus ca e din cauza taieturii de pe uter de la cezariana Oanei, dar nu mi-a dat foarte multe amanunte. Bine a facut, adevarul l-am aflat abia dupa operatie.

Peretele uterului din zona taieturii s-a subtiat f.f.f. mult, era pericol de ruptura (noroc ca Roxana n-a fost foarte mare). Dar orice miscare imi provoca dureri si efortul ar fi putut duce la ruptura uterului care ar fi fost o tragedie.
De asemenea, era foarte periculos si sa intru in travaliu, contractiile ar fi avut acelasi efect.

Bine ca a fost totul OK si am ajuns la cezariana programata, fara sa intru in travaliu.

Oricum, dupa ce au scos-o pe Roxana si au cusut uterul, cusatura s-a DESHIRAT, asa ca a trebuit refacuta.

Nici nu s-ar mai putea pune problema unei alte sarcini, uterul meu e vai de el, saracu'.
Oricum, eu am facut si ligaturare, pentru ca - vorba Iulianei - am vrut sa inchid fabricutza de facut copii.

Eu si acum am scurgeri, cu toate ca au trecut 5 saptamani de la nastere. Doctorul mi-a spus ca atunci cand nu voi mai avea scurgeri inseamna ca s-a cicatrizat interiorul (uterul).
Daca o ridic pe Oana in brate am inca dureri in interior si mi-e teama. Pana la urma nu vreau sa patesc ceva, ca am 2 copii de crescut.

---------------------

Sa va mai povestesc despre Oana:

Azi a mers la gradinitza. A fost foarte fericita, s-a integrat si ma bucura.
S-a jucat cu copiii, a spus toate poeziile si cantecelele pe care le stia si si-a impresionat educatoarea.

Cam asta...

O sa mai adaug niste poze cu fetele mele: AICI

Daniela si printzesele Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003) si Roxana Elena (nascuta pe 7 februarie 2006)
ALBUM 1 OANA MARIA + ALBUM 2 OANA MARIA
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">MAMICI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

dana, uf, bine ca ai scapat!!! lasa, ca o sa se vindece...
unde sunt poze noi? ca ce e pe link am vazut deja!

liliac hai ma ca asta e buna... pai nu sa ne plangem e rubrica asta?? n-am solutii pt andra, nu vad cum ai putea s-o speli fara apa! fara sapun sa zic, ar mai merge... incearca cu santaj, fara scoobydoo...
cu ceasul e memorie vizuala, a retinut pozitia limbilor, sau cum arata cifrele. am vazut asta la andrei, retine schema.

iuliana76 nici la noi nu merge cu santajul... ave, tot celebrele crize cu urlete... l-am mai inchis in baie (cred ca ma reclama vecinii) ca urla si mai tare...
cert e ca, atunci cand urla si se tavaleste, daca ii zic ca-l duc in baie se linisteste instant, si zice NU. deci se poate controla...
ma dispera!

azi dimineata am avut spectacol, o criza de-aia cu lacrimi si agatat de ta-su, ca sa nu plece la servici.. abia l-am dezlipit, s-a mai linistit cand i-am facut PA de pe balcon lu cristi... dar habar n-am ce-a avut! e prima data cand face asta, sa nu plece ta-su. ca daca plec eu oricum plange. dar daca e sa plece el e perfect. nu varsa o lacrima si isi cauta imediat incaltarile. tragedia e sa nu plece careva si el sa ramana acasa, nu ca sta fara noi.

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Poze calde http://community.webshots.com/album/547663892Aahxwx/2 pag 3,4 si 5.

poze 1,poze 2,poze 3,poze 4,poze 5,poze 6,poze 7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

cris Au si ei momente in care se lipesc de catecineva. Si noi am avut surpriza asta si nu de multa vreme... Pana acum fii-mea nu dadea 2 bani pe mine sau pe tat-su cand plecam. Din conttra, ne zicea "pa-pa" si "servici usor". Ei...am trait sa vad ca tanjeste si dupa ma-sa . Si ca sa o spal pe manute/fata/dinti a functionat urmatoarea chestie: "Ma spal dar merg cu tine la servici!!!" Adica nu mai voia cu pasiunea vietii ei, bubu, ci voia cu ma-sa!! Ce era sa-i fac?? Am luat-o! Asa ca am avut program de jucat si ascultat muzica de copii...treaba am lasat-o pe mai tarziu...Dar nu pot sa o iau in fiecare zi la servici

dana_ene Nu prea stiu ce implica toate "taieturile" astea dar constientizez doar ca e destul de aiurea. Eu am fost recusuta dupa ce-am nascut ca nu s-a prins epiziotomia si zau ca a fost groaznic...darmite recusut uterul! Brrrrrr....Bine ca s-a terminat cu bine, totusi si ai grija de printese!

iuliana Bestiale fetele!!!! Si am admirat si verisorul...
Mai seamana intre ele leit...numai ca una e miniatura celeilalte. Si daca si Emma ar fi un pic mai dolofaniza, zau ca n-ar fi nicio deosebire. Pupam falcutele!!

Liliana& Andra-Maria
Avem 2 ani

poze Andra Ghiberdica

Mergi la inceput