Ochisorii si problemele lor
Raspunsuri - Pagina 3
roxanaz spune:
Conjunctivita?
Elle_seb
Buna seara!
Avem o problema cu ochisorii. Acum 2 saptamani, dupa ce observ la Sebi (2,5 ani) urme rosiatice pe sub ochisori, ma duc la medicul pediatru, mi-l consulta si imi zice ca are conjunctivita. Imi da Tobradex 3 pic / zi timp de 7 zile. Cu chiu cu vai i-am administrat medicamentul, nu statea, efectiv, urla cat il tineau plamanii, inchidea ochii strans.... ce mai, ne-am chinuit teribil din cauza asta. Trec cele 7 zile, ma duc din nou la control (ca am vazut ca sub ochisori erau aceleasi urme rosietice) si imi zice pediatra ca nu i-a trecut si ca sa repet tratamentul inca 7 zile cu acelasi medicament. Bun, sa admitem ca poate din cantitatea de Tobradex cat i-am pus eu in ochisori, poate nu toate picaturile or fi ajuns unde trebuiau, insa nici degeaba si prost nu cred ca am aplicat medicamenutl. M-a cam pus pe ganduri ideea cu repetatul tratamentului inca 7 zile cu acelasi medicament si m-am dus la o clinica privata. Doamna doctor de acolo, s-a uitat la el, imi zice ca are o iritatie la ochi, ca se va mai accentua pe fondul racelii pe care o are (precizez ca roseatza de sub ochi i-a aparut cu ceva timp inainte de a raci), o intreb daca-i conjunctivita, imi balmaseste cu jumatate de gura ca.. da... si imi da un alt medicament, Nettacin, cate 1-2 pic de 4-5 ori pe zi. Incep tratamentul cu sperante noi ca de data asta ii va fi bine copilului. A trecut aproape 1 sapt de tratament cu Nettacin si nici macar nu i s-a ameliorat. Aceiasi roseatza sub ochi. Nu stiu ce sa mai fac, unde sa ma duc, recomandati-mi un medic bun oftalmolog ca simt ca ajung la capatul puterilor.
Multumesc!
aalina2003
De ce spui tu "roseata sub ochi"? Eu stiu ca la conjuctivita albul ochilor devine rosu (ca la iepuri) si ca dimineAta ochii sunt aproape lipiti, ca este foarte contagioasa, deci ar fi trebuii sa o iei si tu.E doar o opinie, nu sunt medic.Oricum, tratamentul cu picaturi trebuie aplicat dupa indepartarea eventualelor secretii cu comprese sterile si ca trebuie acordata o atentie deosebita asternuturilor , adica fetei de perna, care trebuie schimbata mereu, pentru a evita reinfectarea.
Oftalmolog nu stiu, sper ca ti-am fost de folos si cu atat.
Elle_seb
Alina, asa stiam si eu ca e conjunctivita, el nu are ochii rosii (albul ochilor) ci sub ochi, in zona cearcanelor, ca sa zic asa. Ochii nu ii curg deloc, nu are nici un fel de secretie. Atat doar ca are rosu pe sub ochisori. Iar eu nu am luat nimic de la el, desi dormim in acelasi pat. Multumesc mult pt raspuns!
miria_cristina
De ce nu te duci cu el la un medic oftalmolog?
Este cel mai in masura sa-ti dea un tratament tintit pentru ce are copilul.
Poate fi o blefarita, iar cauzele ei sunt diferite, asa ca cel mai bine mergi la cineva care la asta se pricepe, ca sfaturi poti primi cu duiumul si doar iriti ochisorii copilului si-i faci si mai rau.
Elle_seb
Miria, am fost la 2 medici, nu unul. Primul este medicul pediatru iar al doilea o doctorita de la Medsana. Medicul pediatru mi-a zis ca ar fo conjunctivita iar astalalta mi-a confirmat cu jumatate de gura. Pe cine sa cred? As vrea sa ma mai duc la un medic, insa sunt dezorientata de lipsa rezultatelor in urma tratamentelor si nu stiu unde sa apuc. As vrea sa-mi recomandati un medic bun oftalmolog la care sa ma duc din nou cu copilul meu. Mersi fain!!
Catusha
Dr. Burloiu, la Optistar, pe Calea Victoriei, in dreptul pietei Amzei. Este cel care a vazut-o pe fetita mea cind avea doar citeva zile si a avut o conjunctivita FOARTE urita. Telefoane sint de acum 2 ani (cind am avut noi problema respectiva), sper ca mai sint de actualitate 650 31 79, 212 95 13.
Elle_seb
Iti multumesc, Catusha! Chiar acum dau un tel.
Elle_seb
S-a schimbat numarul, este 310 91 85. Am sunat si m-a programat. Mulumesc inca o data si o zi buna tuturor!
Catusha
Elle_seb, bine de stiut pentru viitor, mi-am actualizat si eu acum de la tine numarul.
geniest
Asa a avut si bebelusul meu in maternitate. pediatra de acolo nu mi-a spus ce are, se uita lung la el si mi-a zis ca e de la caldura, fapt pentru care l-a indopat cu antibiotic oral. Bineinteles ca si acum tragem sa ne recuperam, ca a dat in disbioza intestinala cu diaree cronica, din cauza acelui antibiotic. Asa ca ai avut noroc pana acum ca nu s-a gasit vreo desteapta de doctorita sa-i dea copilului antibiotic. Du-te la oftalmolog si cantareste bine ce-ti spune. Mai este si dr. Luminita Teodorescu de la Oftapro se zice ca f. buna. Au site: www.oftapro.ro
Elle_seb
Geniest, Nettacinul e cu antibiotic in el, insa dupa fiecare aplicare i se inrosesc zonele de sub ochisori si mai tare. Am cantarit foarte bine ce mi-au spus amandoi medicii la care m-am dus si tot nu i-a trecut cu medicamentele astea. Si ce are el la ochisori nu arata a conjunctivita. Ufff n-o sa am liniste pana nu vad ca i se amelioreaza. M-au cam dezamagit astia 2 medici care l-au vazut pe Sebi.
geniest
Oricum antibioticul din picaturi nu se absoarbe la fel ca cel oral sau injectat. Nu i se intampla nimic din punctul asta de vedere numai ca , dupa cum spui, se pare ca nu este antibioticul potrivit.
Uitasem sa spun ca si bbului meu i-au pus picaturi cu gentamicina in ochisori la numai 12 ore de la nastere.
layla
Sunt chiar curioasa sa ne spui ce ai facut la doctor, daca se confirma ca este conjunctivita sau nu.
Ma confrunt si eu cu aceeasi problema, baietelul meu de 2,8 ani a avut conjunctivita acum 2 saptamani, dar la el s-a manifestat prin scurgeri albicioase din ochi. Dimineata nu-si putea dezlipi ochii din cauza secretiilor. Eu am fost direct la medic oftalmolog si mi-a dat picaturi cu Ciloxan parca.
Elle_seb
Tocmai mi-a recomadat cineva sa merg la Dna Dr Doina Dinu, specializata in oftalmologie pediatrica. Am sunat acolo si nu ma poate programa mai devreme de mijlocul lui octombrie. Cred ca o sa ma duc peste ei direct acolo. A fost cineva la dansa?
Sheannamp spune:
ochii inegali bebe
Autor: lyalya
Trimis la: 12/03/2007 18:57:09
va rog foarte mult sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu "ochii bebelusilor",dc ma uit mai atent la ochii fetitei mele am impresia ca uneori un ochisor este mai mare si unul este un pic mai mic,
din cate am inteles de la medicul de fam. acest lucru este normal
voi ce spuneti, va-ti confruntat cu problema aceasta ?
astept sfaturile voastre si va multumesc anticipat pentru ele
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: silvi_2005
Raspuns la: 12/03/2007 20:16:32
Nu ne-ai zic ce varsta are fetia ta. Puiutul mea a avut un ochisor putin mai mic la nastere in sensul ca avea un edem la o pleoapa din cauza unui traumatism produs la expulzie, eu am nascut pe cale naturala sie l a iesit in prezentatie faciala.A durat vreo 4-5 luni aproape pana s-a retras de tot si ochii au devenit egali, tare stresata eram si eu. Sigur nu este vb de asta si la voi?Daca e asa ceva se retrage edemul si ochisorii raman egali.
Silvi si bebe Alain 19.01.2006
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: lyalya
Raspuns la: 12/03/2007 20:25:57
bebe are trei luni si 12 zile, s-a nascut pe 1 decembrie 2006
are pe o portiune din pleoapa pilea rosie de cand s-a nascut, iar in momentul cand se inroseste mai mult(cand se freaca cu manuta) atunci pare diferenta mai vizibila
sa fie asta cauza?
nusicasiely spune:
stai linistita ca asa mi se pare si mie la fetita mea de 4 luni,si mi-au zis ceilalti ca sunt paranoica.nu ti se pare,mai ales daca te uiti din anumit unghi?si pleoapa e mai rosie cand ii e mai somn?ca asa are si a mea,dar la amandoua,si atunci cand ii e somn,sunt mai rosii.eu zic sa te linistesti.poti merge la oftalmolog,daca esti asa ingrijorata.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_inlove2003/album?.dir=/855cre2
nusicasiely spune:
stai linistita ca asa mi se pare si mie la fetita mea de 4 luni,si mi-au zis ceilalti ca sunt paranoica.nu ti se pare,mai ales daca te uiti din anumit unghi?si pleoapa e mai rosie cand ii e mai somn?ca asa are si a mea,dar la amandoua,si atunci cand ii e somn,sunt mai rosii.eu zic sa te linistesti.poti merge la oftalmolog,daca esti asa ingrijorata.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_inlove2003/album?.dir=/855cre2
Elise spune:
si bblisa se trezea cu un okisor lipit, s-a rezolvat simplu cu comprese sterile + ser fiziologic, de citeva ori pe zi...
Elise & BBLisa
alimara spune:
si fetita mea s-a nascut cu un ochisor mai mic. am fost la oftalmolog si mi-a spus ca deschiderea ochiului este mai mica ca si la mine (doar ca la mine nu se observa decat daca te uiti foarte atent) si ca nu e nici o problema. acum la 4 ani aceasta diferenta nu se mai vede asa de tare (decat cand are febra sau e f obosita). am fost la oftalmolog si anul trecut si acum si ne-a spus ca nu e nici o problema cu ochiul mai mic doar ca are astigmatism la ambii ochi (tre sa mai cercetez problema) si ne-a dat ochelari. asa ca eu zic sa mergi la un medic oftalmolog sa vezi de ce e ochisorul mai mic. noi am fost la dr. cioplean de la oftapro dar vreau sa mai cer si parerea altora.
ramona55 spune:
buna
numele e ramona si sunt noua pe acest forum va cer ajutorul
stie cineva un tratament pentru ozena, sau daca are vreo legatura acesta cu hapatita b cronica
apoi mi-au iesit niste bubite pe corp iar doctorii numai am incredere in ei fiecare spune altceva
va rog mult sa imi trimiteti un mesaj cu drag ramonaa