Analize de tot felul

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tzuca74 spune:

Felicia ,poate depinde de stressul din perioada respectiva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Felicia paropo de laboratoare nici eu nu m-am lamurit in care sa am incredere. Eu mi-am facut analize cam peste tot inclusiv Synevo, Sanador, Medsana.

Apropo de intrebarea ta daca poate sa oscileze valoarea, din proprie experienta pot sa iti spun ca da. Am avut-o dubla fata de normal si cand mi-am reprtat-ü peste 2 saptamani (in acelasi loc, synevo) era in limite normale, catre limita de jos, fara nici un tratament. Mi s-a explicat ca poate creste si scade in functie de nivelul de stres, somn mai putin etc. Este un hormon foarte varia bil.

Apropo de intrebarea daca se face intr-o anumita zi a ciclului raspunsul este ca se poate face in orice zi a CM pentru ca nu se modifica in functie de fazele ciclului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia_ spune:

Val, merci !
Ce ma mira e faptul ca a fost o perioada chiar monotona, lipsit de evenimente, cu acelasi nivel de stres , deci chiar nu stiu ce ar fi putut influenta.. asta este, mai repet peste vreo luna, poate atunci o fi in limite normale, ca acum e tot pe langa!

Poze1Poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noela_carmen spune:

fetelor,
revin din nou cu o intrebare...
sa nu ma certati, sunt intr-o ceata totala!!!
de regula , ciclul meu e unul cat de cat regulat, insa ultimele 2 luni m-au bulversta complet, in sensul ca luna trecuta a venit la 34 zile, iar luna aceasta la 29...(de obicei el e de 30-31 zile)

am facut analizele din Z4,si NU MAI STIU cand trebuie sa fac urmatorul set de analize!
si nu am un medic care sa ma indrume, de aceea apelez la voi!

in ambele luni faza lutheala(post ovulatie) a fost de 15 zile,hai max. 16, dar in nici un caz 14!
trebuie sa merg inainte de ovulatie sau in ziua ovulatiei?
credeti ca m-ar ajuta testele de ovulatie???
please,please, please.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada.P spune:

Noela Carmen avand in vedere ca la un CM normal de 28 zile analizele se fac in ziua 14 - ziua ovulatiei si in ziua 21 - mijlocul fazei luteale, ziua in care incepe implantarea unui eventual embrion, parerea mea e ca ar trebui sa le faci in ziua in care ai ovulatia de obicei pe cele pt ziua 14 si exact la o saptamana pe celelalte. Totusi ar fi bine sa mai intrebi. Asta nu e decat parerea mea. Eu am facut luna asta hormonale in ziua 14 si 21 desi ovulatia a fost in ziua 12 iar valorile rezultate sunt de faza luteala...

Fetelor am o intrebare: stiu ca FSH-ul da indicatii asupra rezervei ovariene. Nu stiu insa cum. Eu l-am facut in ziua 14 (eram deja de 2 zile in fata luteala) si valorile au iesit destul de aproape de limita minima 4,53 la valori normale intre 2 si 13. Asta ce inseamna? Ca rezerva ovariana e mai mica sau inseamna ca e ok pur si simplu pt ca valorile rezultate se incadreaza in valorile normale? Stie cineva?

Andrada

Mergi la inceput

andrada
saru'mana pentru raspuns
era tare bine daca as mai fi primit si alte sfaturi...
sunt in ziua 10, si am sa incep de azi sa-mi fac teste de ovulatie, si atunci cand se vor pozitiva imi voi face setul al 2-lea de analize.
asta in cazul in care e bine sa le fac in ziua ovulatiei...who know's???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia_ spune:

noela_carmen, si eu zic, (tot dupa logica mea), ca, daca la un ciclu standard de 28 de zile, dr indica analiza in z 14, iar faza luteala standard e de 14 zile, => z 14= z ovulatiei.
Andrada.P, eu stiu ca FSH se face de obicei in z 2-3, iar daca valoarea e mare, inseamna ca rezerva ovariana s-a micsorat. Nu stiu ce sa-ti spun despre valorile din z 14...

Poze1Poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada.P spune:

Felicia merci. daca e asa, inseamna ca mai am ceva ovule ceea ce nu e rau deloc.
Va pe toate

Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

noela _carmen in ziua ovulatiei (14 la un ciclu standard) se fac de obicei LH si Estradiol.
Dar trebuie sa nimeresti ziua ovulatiei altfel valorile pot fi complet nerelevante. Eu nu as folosi doar teste de ovulatie pentru ca la mine nu s-au pozitivat desi potrivit monitorizarii, TB si dozarii de progesteron am ovulat in luna in care` am folosit testele. Te-as`sfatui sa folosesti si TB. Imediat ce iti creste TB mergi sa iti faci analizele.

La 7 zile de la ziua ovulatie se dozeaza progesteronul pentru a stabili daca ai ovulat sau nu.

In ziua 3 LH, FSH si Estradiol. In orice zi a CM Prolactina.

Practic cele mai relevante sunt:
Ziua 3 - FSH, LH, Estradiol si Prolactina (dupa cum spuneam o poti face oricand).
Ziua 21 - Progesteron

Pe cele din ziua ovulatiei le poti inlocui cu monitorizare care poate vedea endometrul si foliculii. Oricum daca progesteronul este ok asta inseamna ca ai ovulat cu siguranta.

Andrada FSH nu este relevant decat in ziua 3(4) a CM. In ziua 14 dozarea de FSH este practic inutila pentru ca aceste hormon scade.

Va spun si eu dupa cum mi s-a explicat de catre doctor.

Mergi la inceput

val_

luna asta o sa folosesc de toate, si teste de ovulatie(la mine se pozitiveaza in fiecare luna, ar fi culmea ca luna asta sa nu se mai intample)si temp. bazala,si monitorizare, urmaresc si mucusul cevical, care pana acum nu si-a facut aparitia! ceva trebuie sa iasa.
nu eram sigura daca trebuie facute in ziua ovulatiei...sper s-o nimeresc

fac mai degraba niste experimente, ca de-acum m-am obisnuit ca nu raman gravida... as vrea doar sa ma lamuresc daca fibroamele sunt intr-adevar cauza reala a sterilitatii mele.
uite si cateva rezultate de la analizele mele din ziua 4:

estradiol: 45pg/ml (val.norm=39-180)
FSH: 7.84Ul/ml (val.norm=4-13)
LH: 4.13 Ul/ml (val.norm=1-18)
prolactina: 14.26 ng/ml ( v.n.=1.39-24.2)
testosteron(MR): 0.49ng/ml (v.n.=0.05-0.73)

saru'mana pentru rabdarea pe care ai avut-o cu mine

Mergi la inceput