La France (50)
Raspunsuri - Pagina 4
lu.more spune:
In lumea mai degraba terna a muzicii usoare romanesti, de pe vremea cand eram eu in Romania, Laura Stoica era printre putinele vedete care-mi transmiteau emotii.
Nu ma mai intreb de ce pleaca dintre noi oameni inca tineri. Ar mai fi avut atatea de daruit…
Otilia, eu sunt consternata si dezamagita.
Dar tu, care ai cunoscut-o si i-ai fost prietena, trebuie sa fii asa de indurerata in aceste momente.
Pentru tine, Laura Stoica era « Laura tout court ».
Sunt alaturi de tine.
Lulu
.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo
gabgabriela spune:
Otilia ,
Imi dai voie sa-ti impartasaec durerea?Citind azi presa din Romania ,am aflat ca Laura Stoica a debutat ca actrita la Ploiesti .Si cum iti cunosc ,prin forum , inclinatiile artistice si- n plus aveti aceeai varsta ...m-am gandit ca va cunoasteti.Dar sa-ti fie prietena!Cred ca esti "daramata"[/b]
Si eu pastrez in amintire o voce magnifica!!
Otilia spune:
Lu, m-ai inteles perfect, iti multumesc si tie si lui Gabi!
Adevarul e ca de aseara nu ma mai pot opri din bocit, deprim grav, nu mai pot dormi si atunci cind atipesc putin fac numai cosmaruri si faptul ca Adélie vomita si ea de aseara (exact de cind am aflat vestea, culmea!!!) in continuu si nu stiu de ce, (acum trebuie sa schimb si asternuturile si tot) nu aranjeaza lucrurile...
Ma inunda amintiri de tot felul iar faptul ca azi i-am mai ascultat din melodii, i-am auzit iarasi vocea si... m-a ravasit complet.
Prima oara cind am vazut-o/cunoscut-o pe Laura era prin... '87/'88, a venit la Scoala de Arta in clasa mea de canto cu corepetitorul nostru, compozitorul Viorel Gavrila. A facut vocalize si ne-a impresionat pe toti!!! Putin mai tirziu a cistigat Trofeul de interpretare la Mamaia si a devenit celebra... Imi amintesc ca in toamna aceluiasi an a intrat sa cinte la Salonul Spaniol si cind mi-a zis ca cistiga 7 dolari pe seara mi s-a parut o suma astronomica (eram studenta pe vremea aia), caci asta insemna 210 dolari pe luna, o adevarata avere mai ales in '90. Locuia la hotel... A stat multa vreme la hotel, ea era din Tirgoviste. Era o fire foarte deschisa si simpatiza cu toata lumea. Am facut turnee impreuna... O data eram in autocar, Laura a venit impreuna cu prietenul ei Florin, l-a imbratisat si o data ce a urcat in autocar ne-a zis ca se marita si ca eram primii care aflam vestea cea mare!!! Apoi... nu m-am dus la nunta, nu am avut in perioada aceea destui bani pentru cadou... Cind m-a intrebat de ce n-am venit m-am scuzat ca... n-am primit invitatia... (si apoi nici nu aveam cu cine veni, dar asta-i alta poveste...) Mai tirziu (in '98) am venit in Franta si nu am mai auzit nimic despre ea pina acum citeva zile, cind am aflat ca asteapta un bebe, ca face muzica in continuare (crezusem ca s-a lasat) si... am vazut o poza, era asa de frumoasa si radia de fericire, am admirat-o indelung si tare m-a bucurat ca avea asa vesti bune, draga de ea!!!...
Ce destin e asta de se opreste atunci cind in sfirsit ne gasim fericirea, cind ni se implinesc visele??? Cind gasim marea dragoste si ne pregatim de cel mai frumos eveniment din viata unei femei: venirea lui bebe???
Scuzati-ma daca va intristez si pe voi dar... nici nu vreau sa ma gindesc ce o fi in sufletul mamei ei, sau a fratelui ei...
gabgabriela spune:
anka_maria,
Ptr a raspunde la intrebarea ta , afla ca eu am nascut trei fete ,aici ,la Bordeaux, cu acelasi doctor ,in clinica.Totul a fost perfect !Am facut de fiecare data peridurala(la cerere),ultima nastere au declansat-o (conditiile erau indeplinite si a durat cu totu 5 ore).Asa ca eu pastrez numai amintiri placute.Fara amai vb de confortul camerei ,de amabilitatea personalului.
Asa ca stai fara grija !Bine ,intra in joc si sa zic asa " cauze personale"...dar tu vei alege: daca vrei peridurala sau nu ,daca vrei sa fie provocata nasterea (in caz ca nu se impune)Cand vei fi insarcinata ,intra pe forum ,la noi , si vei avea parte de experienta celorlalte mamici ,de aici !
charleese spune:
buna dimineata tuturor...
iata-ma si pe mine nou venita pe DC...
de vreo 4 zile (nici nu mai stiu ce cautam pe net)am dat de comunitatea voastra si de atunci ma tot minunez ....nu stiu de unde sa o iau si cum sa fac sa citesc cat mai mult...
de dormit nu mai zic...uitati-va la ce ora ma decid si eu sa scriu, dupa ce am citit toata noapte bineinteles...
defapt nici nu ma prea incadrez in profilul cat de cat general al fetelor de pe aici (sigurica,doar cu Talia(cea mai tare catelusa a mea si singura...) studenta la drept in primul an...
oricum...scriu pentru ca atmosfera de aici e geniala...
sper sa ma integrez si eu...vointa este..
bun.... primul pas e facut ..
inchei
dar continui sa va citesc...nu are rost sa maa culc ca imediat merg la scoala (!da si sambata)
pupici la toata lumea
Proverbe brasilien:"L'amour est aveugle, il faut donc toucher"
ionica spune:
Buna seara ,
Otilia sunt alaturi de durerea ta,Dumnezeu sa ierte pe Laura si bebe care trebuia sa nasca in septembrie.
Si eu care umblu ca o buimaca pe aici pe forum de vreo doi ani ,cand la optimiste cand la ovulatie si instilatii, din decembrie anul trecut sunt mebru prezent la "Mamici de septembrie ,octombrie"!!!!
Pentru frantzuzoaicele care nu ma cunosc;
Am locuit la lyon cu sotul meu francez pana acum doi ani jumate,suntem pe aceste meleaguri pentru inca jumate de an,ne intoarcem in franza cu un bebic .
Am o intrebare ; voi care ati cerut cetatenia franceza;
Eu inca nu sunt sigura ca asi vrez sa devin 100%française ,poate dubla cetatenie,voi ce stiti se mai poate obtine(avem mai mult de trei ani de casatorie,ne-am cununat la lyon)
In ceea ce priveste bebe, inca nu am sunat la consulat aici ,vreau sa stiu daca pot sa-i cer cetatenia franco-romana!
Eu nu sunt patriota asa rau dar mi-au cam ajuns la gat francezii astia ipocriti!!
s
Va pupic
http://groups.msn.com/LeDumontauCostaRica
Otilia spune:
charleese, bun venit la noi in club!
Ionica, bine ai revenit! Nu stiu ce sa-ti raspund la intrebarea despre cetatenie, normal ai dreptul dar nu stiu ce legislatie exista pentru expatriati, intreaba la Ambasada...
Anka-maria, nu-ti face probleme cu nasterea, in Franta de obicei totul este OK si apoi... e cam devreme sa-ti faci probleme de-astea, nu crezi?
Maria, ce timpenie faza aia cu subiectu' si celelalte schimbari, a cui a fost ideea asta???
Si mie imi infloresc brindusele, lalelele si anemonele, sunt superbe toate!!! Si mimoza e in flori...
Va pup, un WE frumos!!!
"La beauté est une demi-faveur des dieux, l’intelligence en est une entière."
dia_codat spune:
Buna fetelor,
Uite va scriu si eu de acasa.
Am plecat miercuri spre Paris iar de acolo joi dimineata cu SkyEurope pina la Budapesta.
Drumul a fost ok, domnisorica mea s-a comportat bine, noroc ca nu a fost prea lung drumul in avion ca pe la sfirsit abia o mai puteam tine sa nu colinde prin avion.
Dupa avion am mai avut 3 ore jumatate de mers cu masina (o firma care te asteapta la aeroport si te duce acasa) drum in care si-a facut 2 ore jumatate siesta de dupamasa asa ca, drumul a decurs bine.
Si ca sa revin la stirea care ne-a cutremurat pe toate in aceste zile, pe la ora 21 si ceva ma asez in sfirsit in fata televizorului dupa ce termin toate bagajele de desfacut si aud frumoasa melodie "un actor grabit" , incep sa fredonez si citesc ingrozita: Laura Stoica nu mai e. Ma uit la cei care ma asteptau acasa si
ii intreb Cum, a murit Laura Stoica? De ce scriu ca nu mai e?? Apoi am aflat imediat ca se intimplase numai cu vreo 30 de minute inainte acel groaznic accident! Pling si acum cind ma gindesc la ea! Oameni nevinovati! Dumnezeu sa-i odihneasca pe toti trei.
Si ma gindesc si la noi care facem atitia mii de kilometrii cu masina de cel putin doua ori pe an.
Apoi , cind ajung la facultate imi spune o colega ca si ei i-a murit in octombrie cea mai buna prietena a ei. Am cunoscut-o si eu anul trecut la nunta colegei mele. Avea 22 de ani si a murit tot in accident de masina.
In rest, in afara de toate aceste stiri triste ce sa va mai spun.
Incerc sa ma acomodez, azi am fost la piata si m-am intors nervoasa. Nervoasa pe gropile care a trebuit sa le depasesc cu caruciorul, nervoasa pe vinzatorii din piata care au pe un colt scris un pret, pe alt colt alt pret, nervoasa pe atitudinea oamenilor! De exemplu travesrez hala din piata in care sunt brinzeturi si carne, ajung la capatul celalalt deschisa doar o usa prin care nu am loc sa trec cu caruciorul. Incerc sa deschid si cealalta si vine o tipa la mine aproape urlind: De ce trageti asa de ea nu vedeti ca e inchisa? Zic: Pai tocmai fiindca e inchisa incerc sa o deschid fiindca vreau sa trec. Pai ocoliti, ca daca mergea ar fi fost deschisa! Asta e! sunt in Romania trebuie sa ma obisnuiesc!
Apoi incep sa calculez preturile in euro : bananele 1.20 euro, (la Leader Price am luat inainte de a pleca cu 1 euro) laptele 0.58 euro, la cutie 1 euro, etc. Totul mai scump! Mai ales cind in Franta mai dai si de ofertele de la Geant cu unul cumparat unul gratuit...
Parca de fiecare data cind vin acasa sunt din ce in ce mai dezamagita de ceea ce gasesc aici
Dia
Printesele lu mama
lu.more spune:
Tz, tz, tz, rusinica, rusinica!
Unde v-ati ascuns (si de ce)???
Dia, eu cred c-o sa mai curga apa pe Dunare inainte de a putea spune ca lucrurile sunt normale in Romania.
De servicii si de atitudinea vanzatorilor nu mai vorbesc.
Asta cu preturile imi aduce aminte de ochii pe care-i facea fratele meu cand venea aici si incepea sa calculeze: cafeaua - mai ieftina ca-n Romania - mancarea pentru caini asisderea, si-n Romania o cumpara pe cea mai ieftina, legumele, in fine, aproape tot, ca a spus la un moment dat ca daca n-ar fi cei 2000 de km intre Romania si Franta, ar petrece vacanta pe Coata de Azur si ar iesi mai ieftin. Asta, cand a vazut preturile la apartamentele de vacanta, care erau (bineinteles...) mai mici decat camera de hotel pe litoralul Marii Negre.
De cand au venit aici prima data, s-au razvratit si nu mai vor sa mearga din principiu la mare in Romania, bani aruncati pe fereastra, multi bani, contra servicii ioc!
Charleese, bine ai venit la noi! un sfat: ai grija cu cititul din urma, ca noi suntem vorbarete si s-ar putea sa pierzi muuuuult timp! Ia-o usurel, ca forumul asta e o adevarata pacoste!
Ionica, bine ai revenit! Felicitari pentu sarcina!
Iar pe restul, va pup pe toate la gramada si o zbughesc la serviciu.
Pe mai incolo!
Lulu
Dragii de noi
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo
cait spune:
'neata Franta..
Vad ca e liniste pe aici..noroc cu Lu ca a mai trecut ea .
Eu am petrecut un week-end plin de soare la Nisa unde turistii deja erau pe plaja chiar daca ear un vant de te lua pe sus ce mai conta cand ei probabil veneau de prin nord unde nu vazusera soare de nu stiu cata vreme..
Charleese bine ai venit pe la noi si te inteleg ca, ai ceva de citit din urma;;am trecut si eu prin asta dar este macar o activitate placuta..
V-am pupat pe toate si o zi buna..Am fugit si eu sa lucrez ca doar o zi pe saptamana lucrez si eu..buna si asta decat nimic.
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..