La France (50)

La France (50) | Autor: Otilia

Link direct la acest mesaj

capitol nou!

Ultimele discutii au fost www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69250&whichpage=10" target="_blank">aici

Spor la scris!

"La beauté est une demi-faveur des dieux, l’intelligence en est une entière."

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Ce faceti frantuzoaicelor, unde ati disparut toate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

In Stratosfera!!!!

Si ca tot ma dadui jos am si eu o intrebare: a facut cineva invitatie d'asta noua? Vara asta vor niste prieteni sa ne viziteze si cica le-ar trebui invitatie. de la primarie mi-a dat o lista cu ce trebuie dar am vazut ca intreaba cate persoane locuiesc la adresa respectiva... si cum noi suntem 5 intr-un F4(2 adulti si 3 copii) ma intreb daca pot refuza (prietenii fiind si ei 4; 2+2)

didita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

La multi ani, cu intarziere, fetelor si bebeluselor nascute pe la Martisor de pe aici, imi cer scuze de intarziere !

Otilia, eu am scrie la Blue Air, sper sa ne ramburseze intoarcerea, si sa pot sa ii iau mamei mele bilet la Tarom, sa vedem...cat despre cum am facut cand a venit ...pai am plecat cu masina la Paris (numa' fo 500 KM ...)am dormit la niste prieteni, care stau spre Dysney land, a doua zi dimineata am plecat cu masina la Beauvais, am luat-o pe mama si ne-am intors acasa pana spre seara ...Asta este...tot sunt trista ca nu mai zboara Blue Air la Paris, eu cred ca le-a bagat Tarom-ul bete in roate ...

Apropos de asta, fetelor, aveti vreo idee, ati fost vreodata cu trenul acasa? Stiuu ca pe vremuri era tren direct Paris - Bucuresti, dar am inteles ca nu mai este ...Ultima oara cand am intrebat la SNCF mi-au povestit ceva de genul "schimbat trenul de 4 sau 5 ori" ...M-am lecuit atunci, dar ma intreb, oare chiar asa sa fie?
Off...eu iubesc trenul, si urasc avionul...Voi aveti vreo experienta cu trenul spre Bucuresti?

Inca ceva...stiu ca acum ceva vreme povesteau fetele pe aici despre imprumuturi la banca, credit pentru casa ...ma bate gandul ca de la anul sa renunt la chirie si sa ne luam casa ... asa mai micuta, ca pentru o mamica singura ce sunt, dar ar fi a noastra, si i-ar ramane Marei mai tarziu...Am fost la banca mea, si mi-au zis ca la taux ar fi de 3,7 % acum...oare o fi ok? Oricum, eu vreau sa ma mai interesez ...si daca tot v-am bombardat ci intrebari,
hai sa continui...voi ce parere aveti despre casele din lemn?

Dorulet si Nadia, fetitele vostre sunt niste scumpite, zau, sa va traiasca ...Si tie, Ana draga, cu multa intarziere, felicitari pentru fecioras, sa creasca mare si sanatos! Cred ca esti tare ocupata, nu ai mai dat pe la noi de mult!

Va , cu drag,

Mirunda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Nadine, noi am fost in tara cand fiu-meu avea 7 luni. A fost mult mai bine decat ma asteptam... adica toti ne-au tratat de inconstienti dar a fost bine pana la urma. A mancat si a dormit. Bine, a fost un pic bulversat, ca am prins niste busoane pe perifericul Vienei si am stat 4 ore si se cam plictisise, plus ca era si f cald... si mai opream motorul... in fine, una peste alta, imi e mai frica acum cu el... ca si noi o sa plecam in tara dar spre iulie incolo. Voi cand va duceti?

Mirunda, era o fata dintre noi care a plecat in tara cu trenul, si parca a zis ca fac doar o singura schimbare in Ungaria. Poate mai intra si iti spune cum a fost in final.

Cat priveste creditul sa-ti zic ce am facut noi. Dupa calculele si simulatiile noastre reiesea ca putem cumpara la o anumita suma. Am vazut o casa care se incadra, ne-a placut. Am vb cu agentia si tanti ne-a dat un nr al unui curtier si ne-a facut simulatia prin telefon si ne-a spus clar cat anume putem imprumuta, ceea ce era mult sub asteptarile si simulatiile noastre... Mult succes!!!

Eu ieri am fost la Tribunal sa semnez declaratia de nationalitate... mi-au spus ca o sa am un raspuns "d'ici 13 à 14 mois" Asa mult dureaza???

A popos, o sa fiu chemata la comisariat pentru nu-stiu-ce ancheta (cele care ati obtinut nationalitatea stiti de ce vb). Intrebarea mea este: in ce anume anume consta "entretien"-ul? Ce poate sa ma intrebe???

Pupicei multi!

Mami si Miron Radu (06 oct. 2004)

Pozele noastre

Frantzujii

Copilasi sept-oct 2004 1
Copilasi sept-oct 2004 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Mirunda,un astfel de taux este destul de bun,noi tot cu atat am facut, dupa multe contactari de banci si curtieri. Eu zic sa-i dai bice! Succes!Apropos, sper ca este taux fix, fara asigurare, pe 25 de ani. Este un site, meilleurtaux cred unde poti avea taux-rile practicabile acum. Te sfatuiesc sa iei o asigurare separata decat cea oferita de banca,ajunge mai ieftin. Daca vrei mai multe info, noi tocmai suntem in plin proiect, da-mi un Pm cu un nr. de tel. sau un cont mesenger si mai vorbim.

loredana,la comisariat,nu este cine stie ce, intrebari normale cum "de ce Franta?", daca i-ti place, etc. Ar fii bine sa mergi impreuna cu sotul, chiar daca este pt. tine. Daca ai copii, ia pe toata lumea, asa sigur vad ca nu este casatorie falsa.Eu am primit-o dupa 11 luni de la semnat la tribunal.

o zi buna tuturor!

http://community.webshots.com/user/delphinoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Buna dimineata,
Lorena, la mine ancheta pentru obtinerea cetateniei s-a desfasurat la prefectura si nu la un comisariat de politie, dar nu cred sa aiba vreo importanta.
A fost scurt, cel mult 10 minute, fiindca au doar un formular cu intrebari de completat. Esti intrebata, raspunzi, si persoana scrie raspunsul pe hartie. Ocazie cu care iti verifica si nivelul de cunoastere a limbii franceze. Intrebarile erau de genul cum te cheama? Varsta? Adresa? Cum ai ajuns in Franta? Ce faceai in Romania? Daca ai copii? Daca merg la scoala? Daca fac activitati extrascolare si ce fel? Cu ce te ocupi aici? Lucrezi? Faci parte dintr-o asociatie? Etc. Exista un loc pe pagina unde se nota daca vorbesti fluent (foarte bine, bine, cu dificultati, deloc) limba franceza... Cam atat, daca-mi amintesc bine.

Eu am aflat ca maine am de dat un test. E in legatura cu cursurile mele de expert. In mod normal traducatorii nu erau convocati, deci am stat linistita... Si primesc vineri o scrisorica in care se spune ca desi testul nu e obligatoriu, traducatorii sunt "vivement conseillés" sa participe, pentru a-si testa cunostintele dobandite pana acu'. "Care cunostinte?", m-am intrebat eu si m-am apucat de citit ce ni s-a predat... In dimineata asta stiu un creier care o sa ia foc...

O zi buna la toata lumea!

.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Fetelor stie cineva daca in momentul cand te duci la rectoratul universitatii din zona pentru a-ti da hartia ca ai facut X ani de scoala in Romania se accepta traducerile facute in tara sau iti trebuiesc traduceri facute la un traducator de aici.
Merci mult.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Cait, eu acum 3 ani am trimis in plic (nu m-am dus personal) diplomele in romaneste si traducerile facute in Romania, stampilate de traducator autorizat...

Mergi la inceput

Merci Elena;;eu ma voi duce personal pentru ca imi trebuie in acceasi zi si oricum nu mai am timp pana marti sa le traduc..sper sa le accepte maia les ca sunt traduse si legalizate in tara.

Cait

Mergi la inceput

Si am uitat sa te intreb bacul si facultatea din tara sunt suficiente cat un nivel de BAC+2 aici macar sau fiecare facultate considera cat vrea ea?

Cait

Mergi la inceput