Mamici de sept-oct 2006 (10)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns katia spune:

Nokia, inteleg ce vrei sa spui. Si eu voi divorta (dar nu mi-am pus problema nici pentru o clipa sa renunt la bb) si eu vreau s-o fac cat mai repede ca sa nu fie nevoie de judecata. Noi nu avem nimic de impartit si nu vrem sa spunem ca sunt insarcinata pentru ca asa se rezolva mult mai usor - fara "avere", fara copii.

Iti urez sa fii tare si sa ai grija de bb ca el are mare nevoie de tine. Gandeste-te ca el deja are toate informatiile genetice. Eu am obiceiul sa zic ca deja stie daca va fi fetita sau baietel daca fa avea ochi caprui sau albastri si deja te iubeste siguuuuuur!

Numai acela poate construi castele de nisip pe malul marii, care crede ca valurile pot fi imblanzite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Katia, Nokia - imi pare rau ca aveti asa probleme. Bine ca sunteti optimiste, toate se vor termina cu bine. Eu doar cu sarcina asta si copilul bolnav si ma apuca depresia uneori... Multa putere sa va rezolvati toate problemele.

Corina

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mexxa spune:

Buna gravidutelor...eu tocmai am venit de la spital si bb meu este bine. A crescut, are 16,8mm si ne indrepatm pe calea cea buna. Pericolul mare e trecut si ne-a chemat peste o luna din nou la control.
Azi a fost si tati cu noi si au facut cunostinta. Cica s-au placut din prima clipa .
I-au aparut mugurii la manute si picioruse...ce mai azi sunt atat de fericita.
Saptamana viitoare merg sa imi fac analizele ca sa scap de o grija.
Dupa masurarea ecografica avem 8sap si 5 zile deci suntem perfecti...
Pupici la toate burticulele frumoase!!

8+

http://community.webshots.com/user/mexxa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acai24 spune:

Buna la .
Vad ca sunteti ok...ma bucur really...in primul rand La Multi Ani pt 1 si 8 martie si sa aveti parte de o primavara fericita...vad ca si ii sunt bine.
Noi suntem ok...marti mergem la prima ecografie mrfologica fetala...am niste emotii dar cred ca totul e bine...azi mi-am luat crema anti-vergeturi....am dat o gramada de bani pe ea dar sper sa fie buna...oricum orice crema cica se foloseste dupa 3 luni de sarcina....voi folositi?
Va si astept vesti....sunt prin apropiere

Acai 12

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns microbu spune:

Va pup pe toate si le urez bun venit si sarcina usoara noilor !

Eu am promis sa va scriu mai des, dar m-am simit foarte rau zilele astea. Dorm nonstop ca valiza. La munca nu gasesc deloc intelegere sa ma programeze numai dupa-amiaza iar dimineata mi-e imposibil sa ma trezesc. Cred ca o sa-mi iau ceva zile libere sa dorm linistita asa cum vrea "seful" .
In ultimul timp dorm cate 12-13 ore pe noapte, eu care inainte cu 3-4 ore eram in perfecta stare de functionare, acum mi se pare chiar ciudat ce mi se intampla......dar facem orice pt binele bebeului.
Alte noutati nu prea am...ameteli groaznice dimineata (se invarte casa cu mine), greata mai mereu in timpul zilei si doar stari de , bine ca doar atat. De mancat doar sa supravietuim , nu suport sa vad nimic de mancare. Dar macar fructe ma chinui sa bag, sa nu stau cu stomacul gol. De ingrasat nu, ba chiar am slabit un pic zice tati.
Tati care e foarte fericit, ne ia floricele , ne ajuta la treburi, cumparaturi...este foarte grijuliu si intelegator.
Cu nervii stau mai prost, ca voi toate....mai ales ca pe 28feb m-a prins viscolul, am facut de la birou acasa 2ore jumate in loc de 20min.....
Astept rezultatele analizelor si sa merg la a doua ecografie sa vad cat a mai crescut bebe.

Aveti grija de voi si de bebei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acai24 spune:

PS: Am uitat..batranetile astea....eu am baba pe 6...cred ca va tuna si fulgera...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns microbu spune:

Fetelor,

Eu am probleme cu trimisul mesajelor si cu logarea...scriu ce scriu si apoi se sterge tot. Am mai patit asa de vreo 6ori numai azi, ma lasa nervii zau. Acum m-am invatat sa dau copy la fiecare fraza scrisa....suna aiurea dar vad ca functioneaza!

va pup
8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nokia spune:

Katja tu esti un caz fericit sa zic asa. Din aceasta casatorie au rezultat 2 copii, care imi raman mie. Vreau sa spun ca tatal nu are nici cea mai mica dorinta sa ia vreunul, ceea ce imi usureaza fff mult viata, ca sa zic asa. Practic nici noi nu avem nimic de impartit, dar cand sunt copii la mijloc merge mai greu procesul

Eu am avut indoiala asta ptr ca am deja 2 copii, pana acum nu am lucrat si ne vom descurca mai greu. Nici macar nu locuim inca impreuna. Eu singura cu copiii, el singur..........cat va mai dura nu stiu De aici s-au nascut indoielile noastre. Altfel ne iubim si ne intelegem super iar copii mei il iubesc de numa' numa'

Sanatoase sa fim ca le trecem pe toate,
pupici si seara placuta in continuare

Alina, 7sapt+

Un sut in fund, un pas inainte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

amyzuca, nu stiu cum de medicii astia pot recomanda spalaturi vaginale ca metoda de igiena. Vaginul n use spala, are propriul sistem de autocuratare. Spalaturile sunt recomandare doar in cazuri speciale, ca forme de tratament la ceva. Dar atat timp cat medicul tau nici nu s-a stresat sa-ti ia proba din vagin sa vada de ce natura e scurgerea ta, "recomandarea" lui e de florile marului.
Prin spalaturi vaginale intervii in pH-ul intern si poti strica balansul.
Scrugerile mai abundente sunt normale in sarcina atat timp cat nu au coloare deosebita, miros intepator si nu-s insotite de dureri, usturimi, mancarimi.
Nu e obligatoriu sa le ai pe toata durata sarcinii. Posibil sa mai dispara, sa se diminueze sau sa se mai inteteasca, dar atat timp cat nu-s insotite de simptomele de care vorbeam, n utrebuie sa-ti faci probleme. Poti folosi tampoane igienice zilnice (dar ai grijasa folosesti o marca pe care ai testat-o pana acum, adica nu lua ceva nou - uneori poti face reactii neplacute de la marcile noi si numa ista nu-ti doresti in sarcina).
Tot in sarcina exista risc mai mare de a dezvolta yeast infections (cea mai comuna forma e candidoza), dar sunt cauzate de regula nu de o igiena deficitara, ci de transformarile hormonale care duc la schimbarea pH-ului din vagin si deci la favorizarea dezvoltarii unor bacterii care dau aceste yeast infections.
Eu nu te-as sfatui ca faci spalaturi vaginale. Poti sa n-ai nimic rau de la ele (in nici un caz nu cred ca-ti vor rezolva problema scurgerilor, poate pe parcursul cat faci spalaturile, dar apoi scurgerile isi reiau cursul obisnuit caci cauzele lor sunt de natura hormonala si atat timp cat hormonii sarcinii umbla liberi prin venele tale, posibil sa determine aceste scurgeri). Dar in acelasi timp e posibil ca prin aceste spalaturi sa ajuti la aparitia unei candidoze. Si crede-ma ca e o chestiune care nu-ti doresti s-o ai si numai prin prisma faptului ca alternativele de tratare sunt limitate in sarcina.

Si ca mi-am adus aminte de medicamente (ca asa sar eu de la una la alta), intreba cineva daca progesteronul si restul de tratamente facute in primul trim. de sarcina nu dauneaza bebelusului. Nu, nu dauneaza, caci e vorba tosmai de tratament de sustinere a sarcinii, adica ce se administreaza are scopul de a ajuta bebelusul si sarcina sa evolueze cat mai bine. Astfe lde tratamente nu fac minuni mari, insa acol ounde e o problema de muchie de cutit poate ajuta in favoarea mentinerii sarcinii. Tratamentele cu progesteron nu pot ajuta spre exemplu sa mentii o sarcina cu malformatii sortita avortului spontan. Singura obiectie pe care am auzit-o legat de administrarile de progesteron in sarcina sunt ca bebelusul (caci de la un anumit punct incolo si bebelusul produce anumiti hormoni) sau organismul nostru se invata lenes si ca urmare nu mai lupta la capacitate maxima sa-si indeplineasca functiile hormonale.

Ma intreba cineva cum am nascut? Vaginal, dar nu natural. Adica am cerut epidurala (natural e cand nu se adiministreaza nimic medicamentos ca pain killer). Am avut norocul ca alex s-a intors cu capul in jos in ultimul moment (adica in sapt. 37 - dupa 36-37 sapt. sansele ca bebe sa se mai intoarca in pozitie corect sunt destul de mici) - de fapt se tot fatzaia cand in sus cand in jos de pe la 33 de sapt. Altfel ajungeam la cezariana caci aici nu prea se accepta nasterile cu copii in breach position.

Sephora, Sephora, cele cateva saptamani de greturi si vome sunt un mic, mic, mic tribut pe care-l platim pt. bucuria de-a fi mamici. Ai sa vezi mai tarziu. Nici macar imediat dupa ce nasti, ci dupa ce-o face puiutul tau vreo 6 luni-1 an o sa te poti bucura pe deplin. Daca iubesti copiii si situatia financiara nu-i o problema, n-ai cum sa nu-ti doresti sa-i ai, nu te pot impiedica 5-10 sapt. de greata. Plus ca nu-i obligatoriu sa ai o a doua sarcina identica primei sarcini. De foarte putine ori se aseamana sarcinile intre ele. La mine totul e muuult mai domol ca la sarcina cu alex.
Daca la sarcina asta iti e asa de rau, la urmatoarea, oricat de multe greturi si vome ai avea ti se va parea cu muuult mai simplu decat la prima. Mai ales daca sarcinile-s apropiate in timp.

Flavia, starea de rau a fost cu siguranta antrenata de faptul ca ai stat in picioare. Si eu mai aveam stari scurte de slabiciune. Putin probabil insa sa ti se fi intamplat cand erai la volan (deci pe scaun). Ametelile sunt normale in sarcina. Doar daca se repeta prea des e ingrijorator.
Umblati intotdeauna la voi cu o sticluta de apa si o imbucatura de mancare. Si cand va simtiti sfarsite si pe jumatate lesinate, asezati-va pe ceva (ce daca pierdeti randul a coada, autobuzul sau mai stiu eu ce) beti o gura de apa si asteptati sa va reinvigorati.

Am fost ieri la ginecolog, dar n-am mare lucru ce sa va spun (habar n-am daca v-am scris ieri asta sau nu). Mi-a dat trimtiere la eco si maine mergem la eco. Si parca din ce se apropie momentul am mai multe emotii (nu de fericire, ci de griji). Vreau doar sa ma linistesc ca e totul ok. La servici e situatia foarte apasatoare, mama colegei mele a murit ieri (dupa 6 luni de stat in spital) si a fost o mare tevatura astazi ca a trebuit sa-i preiau o parte din responsabilitati, lucruri cu care n-am avut de-a face-n viatza mea: contabilitate.

.......in 8+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andra2005 spune:

Buna seara burtici !

In primul rind, Sephora sa-ti traiasca catelul si sa fie sanatos.LA MULTI ANI ! In paranteza fie spus, noroc cu mesajul Ralucutzei ca m-am dumirit si eu ca Igor e un catel, eu credeam ca e tot un bebe.Am si eu si stiu ce bucurie aduc in fiecare zi, chiar daca pe vremea asta de iarna scosul afara e un chin, nu mi-as imagina viata fara sa am macar un catel in casa.Noi stam la bloc dar tot tin catel, chiar si dupa ce am nascut si toata lumea se mira cum de-l mai tin.Zgubi al meu e tare bucuros de prezenta lui, inca nu pot spune ca se joaca cu el,doar ca il chinuie (il trage de urechi,coada,chiar si de limba daca reuseste),iar de imbolnavit din cauza lui,NICIODATA.Si toata ziua stau impreuna.

Apoi, multumesc fetelor care m-au trecut pe listuta.De fapt, locul meu e la coada, pentru ca am DPN-ul pe 22 octombrie,deci deocamdata sint ultima dintre voi.UM a fost pe 15 ianuarie 2006.

Ca sa nu uit,multumesc fetelor pentru cuvintele de bun-venit. Pentru ca e prima data cind mi-am propus sa scriu pe un forum,imi tot pun intrebarea "Mey,oare o fi interesant pentru cineva tot ce scriu eu aici?Ca prea multe chestii savante nu stiu..."Eu ma bucur ca v-am gasit pentru ca prietenele mele, cele citeva cu care am mai pastrat legatura inca n-au ginduri de bebe si chiar nu aveam cu cine impartasi experienta deosebita a sarcinii.

Intr-o alta ordine de idei, cam stau cu morcovul pentru ca azi iar am carat de la piata vreo 7-8 kg + bebe in marsupiu....Eu imi tot spun ca n-are nimic, dar nici nu vreau sa ma gindesc sa am probleme cu sarcina din cauza lipsei mele de grija.

Azi iar am avut tot activitati casnice+plimbat bebe.Ma lupt si eu cu niste greturi nesuferite care tin de dimineata pina sprea seara.De exemplu,azi de abia pe la 7 jumate am mincat pentru prima data pe ziua de azi.Mi se mai nazare mie de portocale cind ma scol,dar imi pun pofta in cui pentru ca cu bebe ies mai tirziu.Azi am avut de muraturi, mi-am cumparat din piata si tare bune au fost.In plus, parca parca mi s-au mai marit sinii o idee ... bine ar fi sa ramina asa .De inca nu ... la prima sarcina am dat la bobocei doar o data.

Flavia Ramona la prima sarcina si mie mi s-a facut o data rau in autobuz,dar atunci era vara,super cald si nici nu aveam loc sa stau jos.Pina la urma mi-a dat cineva locul si mi-am mai revenit.Deci,dupa cum au mai zis fetele,cred ca e ceva normal.

Stari din astea de nervi inexplicabile am avut si eu,citeva episoade saptamina trecuta, dar fiind doar cu bebe acasa m-am calmat.Macar acum aflu si eu de la ce au fost...

M-am intristat putin citind ca mai sint 2 fete care divorteaza...Nici mie nu-mi merge bine cu sotul, dar n-am inca curajul sa fac actele; pe o parte, merg pe ideea ca timpul le va aranja pe toate desi stiu ca eu cu el nu vom fi niciodata o familie adevarata, pe de alta parte, mi-e si teama de momentul ala cind va trebui sa infrunt tot familionul(majoritatea de moda veche),plus singuratatea de dupa...va admir ca sinteti puternice si ati avut curajul sa apucati taurul de coarne.

Fetelor,eu ma opresc aici.Sotiorul meu si bebe au grija de mine sa nu ma plictisesc si sa nu ma ingras:sotiorul imi lasa tot timpul vase de spalat,rufe de intins plus sarcina de a face cartofi prajiti ca el acum motaie le TV si saracutul,nu-i poate praji singur,iar zgubi stie ca nu fac pic de sport si s-a gindit sa umple toata casa de jucarii...asa ca acum eu trebuie sa ma tot aplec si sa le adun.

Fetele din Bucuresti,voi cit ati platit pentru o eco? Eu unde m-am interesat costa 400 000.Nu stiu daca e mult ori putin, deci poate mai ma lamuriti voi.

Va doresc o seara placuta fara sau greturi.Ne vedem miine !

Mergi la inceput