Pacientele Dr. Tutunaru (2)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SilvanaPopovici spune:

Buna!
Sunt pacienta dr. T din mai 2005.
Am facut laparo, am luat diphereline si acum dr ma cheama la monitorizare din ziua 10 a CM.
Asta pica luni, pe 20 martie, mi-am facut deja programare la 16,30.
Fiind din Craiova, mi-e cam greu, in sensul ca treb. sa-mi iau concediu special.
De aceea am cateva intrebari la care sigur stiti sa-mi rapundeti: o sa ma cheme din 2 in 2 zile sa vada foliculii? se face cu sonda intravaginala? cat costa exact o monitorizare? alte amanunte, as vrea, daca considerati ca sunt importante.
Multumesc.
Silvana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulina1 spune:

Silvana, te-am trecut pe listuta! Monitorizarea se face din 2 in 2 zile si costa 1 mil pentru toata luna.
Amely, un special pentru tine ca sa nu mai fii trista! Eu nu cred ca ai de ce sa-ti faci griji, asteapta pana joi si mai vorbim!
Laura, in ce zi te-a monitorizat? Ziua 10 parca, nu? E posibil sa ai mai tarziu ovulatia si vor mai creste foliculii. Endometrul tau e foarte bun!!! Eu dupa ovulatie am abia 7 mm , dar promit sa fiu cuminte sa iau utrogestan de azi, ca daca vine sa aibe unde sa stea.

Speranta moare ultima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marair spune:

fete dragi, hai ca razbatem noi1Eu sunt optimista.De bezmetica ce sunt, astai am urcat intr-un alt mijloc de transport decat trebuia si am intarziat la serviciu o ora!!dar nu ma las!!!!!Amely scumpica, nu te mai gandi la ce mai rau.O sa fie excelent, nici urma de toxo, dar te sfatuiesc sa dai cuiva motanul, ca nu a fost mutare buna cu oplosirea in casuta ta.Eu am avut un motan pe care l-am iubit enorm(a murit saracu', si acum plang dupa el si au trecut doi ani)deci te inteleg, dar tu spuneai ca prioritatea ta nr. 1 e bb.Si chiar daca toxo iese neg, tot trebuie sa insori motanul daca nu esti imuna.
Silvana monitorizarea se face cu sonda vaginala.E putin disconfort, dar na, treb sa vada mm. In principiu cheama din 2 in 2 zile, dar poate si din zi in zi daca vede miscari spectaculoase.Ai unde sa stai?Faci naveta Bucuresti-Craiova la monitorizari?Vezi ca nu conteaza ora la care te-ai programat.La cabinet se intra in ordinea venirii, asa ca te sfatuiesc sa fii in fata cabinetului pe la 3.30.E cam nasol, mai ales daca decizi sa faci naveta.
Bubuai incredere ca poate fi de bine si foliculul sa fie vanjos.Daca ai endometrul micut nu inseamna ca ai estradiol cam putin, ca eu stiam ca el e responsabil de marimea endometrului.De ce nu-l intrebi pe Tutu, poate iti recoanda ceva sa se ingroase endometrul.Eu sunt amarata cu foliculul, nu a crescut bine in week-end.Poate s-o fi odihnit si el.Fetelor, va multumesc ca existati in viata mea, ca deja am o lume in care ma simt bine si pot sa spun ce ma doare fara sa vad ca nu e nimeni pe aceeasi frecventa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SilvanaPopovici spune:

Marair, Bubulina, multumesc frumos pentru raspunsuri. Deci nu conteaza programarea!!! asta nu imi prea place, hmmmm.

O sa imi iau concediu de odihna vreo opt zile pt ca am unde sa stau. Sotul meu lucreaza in Bucuresti (asta in cazul in care va ingrijorati ca nu exista finalitate cu foliculul dominant) iar eu o sa ma mut definitiv peste 1-2 luni.
Cel mai groaza imi este ca domnu' sot ma va pune sa traversez orasul cu auto(din apropiere de Cotroceni pana pe M. Coravu), iar eu nu cunosc inca ce si cum pe acolo. Am doar o vaga idee! Oi descurca-o eu si pe asta...

Silvana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Marair, intr-adevar, imi doresc enorm un copil, dar faza cu matrasit motanul, din pacate este exclusa... O sa zici ca sunt nebuna. Il iubesc prea mult (si el pe noi) si ne-ar bate D-zeu, nu mi-as ierta-o niciodata... El este ca o raza de soare, cand venim acasa si ne binedispune, sau seara cand ne antrenam la tumbe... Stiu ca nu exista vaccin pt. imunitate, dar asta e, gasesc eu o solutie.
E vina mea si numai a mea, trebuia sa ma gandesc la asta inainte de a lua pisicul. Acum daca l-as da, ar fi dovada de cruzime, iar eu oricum as fi distrusa... Asta e, capul face, capul trage

Silvana, inteleg ca ai fost diagnosticata cu endometrioza? Cu monitorizarea, nu-i nimic complicat, este intr-adevar endovaginal, te cheama din 2 in 2 zile pentru a vedea cum ovulezi si iti zice data CSD. E greu cu naveta... Imi dau seama ce inseamna drumul Craiova-Bucuresti si inapoi, numai ca sa te monitorizezi... Dar curaj, poate ramai repede (mai ales acum, dupa laparo) si nu mai tb. sa faci atatea drumuri... Eu iti tin pumnii

Bubulina, foarte bine, da-i cu utrogestan, poate se prinde luna asta... Doamne-ajuta!

"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

Amely
Imi cer scuze ca intervin, singurul lucru comun este faptul ca sunt pacienta Dr T si va urmaresc. Dar la faza cu motanul nu am putut sa stau departe. Dincolo de faptul ca dr T este intransigent si el in problema asta (e normal, e medic, e lucid si stie gravitatea) am avut o cunostinta care a nascut un copil care a supravietuit doar cateva ore datorita unei probleme congenitale cauzate de toxoplasmoza.Te asigur ca persoana era extrem de informata, cu o excelenta pozitie sociala care ii oferea acces atat la informatie cat si la controale medicale performante si totusi..a ignorat avertismentul.
Socul unor parinti tineri, cu o pozitie sociala excelenta, carora in zilele noastre le moare PRIMUL copil la nastere din cauza unei malformatii congenitale cauzate de toxo nu cred ca poate fi descris in cuvinte....

Am facut o facultate cu profil de psihologie. Am studiat mult fenomenul acesta al iubirii fara margini fata de animale (antropomorfism animal este termenul de specialitate) si pot sa-ti spun ca tocmai unele carente afective stau la baza atasamentului exacerbat fata de animale.Ori, daca vei avea copil, asta e ceea ce-ti lipseste acum, vei trece mai usor peste despartirea mai mult decat necesara de pisica. Nu poti pune dragostea pentru semeni (cu atat mai mult pentru copilul ta)in balanta cu afectiunea exacerbata pt un animal.
Nu neg ca am crescut multe pisici la viata mea, copil fiind la tara sau chiar si in Bucuresti. Le iubesc enorm, dar n-as sta o clipa in cumpana la a renunta la o pisica, acum, la varsta maturitatii depline, cand integritatea propriului (si poate unicul) meu bebe ar fi riscul la care ma expun. E vorba si mai ales un copil atat de mult asteptat...
Discuta si cu Dr T, poate va gasi cuvantul magic care sa-ti declanseze acceptarea rupturii de motan daca cei din jurul tau nu-s suficient de convingatori. Pentru mine exemplul acelei prietene care a nascut un bebe viu,fara sanse de supravietuire, si pe care n-a apucat sa-l stranga la piept a fost suficient!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauravoinicu spune:

Fetelor fruntea sus ca o scoatem noi la capat cumva.
Intradevar monitorizarea este groaznica cand nu esti din Bucuresti , si eu fac naveta din 2 in 2 zile , nu ca nu as avea unde sa stau , dar trebuie sa dau si pe la servici , eu ma duc dimineata la servici ,iar la pranz iau drumul Bucurestiului si pana seara sunt acasa .Asta este , dar cred ca merita .
Marair tot nu am reusit sa-mi dau seama cine esti , dar poate ma reperezi tu , eu sunt cu parul lung si ondulat , dar poate ne vedem miercuri .Momentan nu stiu la ce ora o sa ajung , fiindca aici a inceput viscolul.......sper sa reusesc sa ma teleportez.Apropo tu ti-ai facut programare? Ca eu nu mi-am mai facut , am zis ca oricum nu mai are rost , oricum trebuie sa ma vada, si la cum se tine rost de programare....
Bubulina eu fac stimularea pe amenoree , asa ca la mine nu este ca la voi ziua X , ca eu nu am ciclu deloc...
Amely fi mai optimista , stiu ca este greu sa fi dezamagit luna de luna , dar gandestete la mine ca eu de 2 ani fac numai analize si schimbat medici , si de abia acum am reusit si eu sa imi fac mici iluzii ca poate am o sansa sa reusec sa raman, si sa ma gandesc ca poate luna viitoare.......si cu toate astea sunt f. optimista si fericita ca incepe sa se vada putina speranta de a ramane .O sa reusim noi cumva cu multa rabdare si optimism.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulina1 spune:

MadaS, nu trebuia sa o sperii asa tare pe Amely, mai ales ca inca nu se stie rezultatul la analiza. Si eu am o prietena care se chinuie de multi ani sa aibe bb, dar are toxoplasma si bineinteles o pisica la care nu vrea sa renunte. Anii trec, ea s-a vindecat o data cu tratament de durata si apoi boala a revenit, pentru ca ea nu vrea sa renunte la motan. Si povestea poate continua la nesfarsit.
Eu am avut pisici, dar eram mica si nu strangeam dupa ele. Acum am caine si din cate am citit, nu este periculos intrucat nu transmite boala.
Amely, eu zic sa mai asteptam rezultatul. Mai este putin pana joi. Eu zic ca si maine poti suna dupa rezultat.

Speranta moare ultima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

Hai ca ma bag si eu in seama: nu cred ca trebuie sa o speriem noi pe Amely. Cand va fi pusa in fata faptului implinit sigur isi va gasi puterea sa ia o hotarare. Eu pot sa spun ca fratele si cumnata mea au avut pisica. Au tinut-o pe toata perioada sarcinii cumnatei mele fiindu-le foarte greusa se desparta de ea. Au "cautat" stapan dar parca nu era nimeni potrivit. Fetita care are acum o luna este foarte frumoasa si sanatoasa. Pisica nu mai este........... au dat-o in ziua dinainte-a venirii copilului acasa, si-au dat seama ca nu ar fi ok pt printesa lor.

marinar

Mergi la inceput