sterilet: da sau nu?
Raspunsuri - Pagina 2

ruxij spune:
quote:
Originally posted by capra cu trei iezi
Fetelor, dupa 1 an si jumatate de purtat sterilet, am ramas insarcinata. Acum mai am putin si nasc cel de-al treilea copil, deoarece nu am putut renunta la sarcina. Am mai auzit si alte cazuri de acest fel, nu sunt unicat.Acum fiecare cum considera, eu nu sunt nici pro nici contra sterilet, am vrut doar sa informez. Bafta.
Si eu patit asa.

Veve spune:
quote:
Originally posted by anairda36
Adrienne ti-ai pus steriletul in tara sau aici? M-ar interesa si pe mine dupa ce nasc dar n-am ideea nici cum se numeste sau cat ar costa.
"never say never"
Anairda,steriletului ii zice IUD (intrauterine device) si este de doua feluri:cel simplu de cupru (cooper IUD) si cel cu hormoni (hormone releasing IUD);cel de cupru are de obicei valabilitate 10 ani,iar cel cu hormoni doar 5.Steriletul impiedica fertilizarea prin impiedicarea accesului spermatozoizilor,insa daca din nefericire fecundarea s-a produs totusi,impiedica implantarea oului fecundat in cavitatea uterina (drept urmare,tot domnu' sterilet poate fi folosit drept contraceptiv de urgenta,timp de 7 zile dupa un act sexual neprotejat).
Cel mai important e ca inainte de montare sa-ti faci un set de analize specifice si sa fii sigura ca totul e "clear",iar dupa sa eviti racelile si infectiile care pot devia nasol.
Din cate stiu costurile sunt acoperite de asigurare.Altfel pretul se ridica la 5-800 (dispozitivul + consultatie si montare).
Eu m-am aranjat cu unul de cupru asta vara in Romania (m-a costat 800.000

Si pen' ca tot vorbim de contraceptie (de data asta despre metode permanente)am citit ca metoda clasica de sterilizare prin legarea trompelor este inlocuita cu o metoda mult mai simpla si non-chirurgicala (deci si mult mai ieftina) care consta in introducerea (pe cale vaginala) unor dispozitive pe trompe,dispozitive care faciliteaza dezvoltarea unui tesut care blocheaza trompa si impiedica ajungerea spermei la ovul.Dureaza vreo 3 luni de la interventie pana la dezvoltarea acestui tesut,timp in care trebuie folosit alt mijloc de contraceptie.
Si nu in ultimul rand,ba dimpotriva VASECTOMIA rulz!

www.danasoft.com/sig/airise.jpg" target="_blank">Irina,veve & croko

poze1,2,3,4,5,www.dotphoto.com/go.asp?l=airise&p=veve" target="_blank">6

CristinaT spune:
quote:
Originally posted by ruxijquote:
Originally posted by capra cu trei iezi
Fetelor, dupa 1 an si jumatate de purtat sterilet, am ramas insarcinata. Acum mai am putin si nasc cel de-al treilea copil, deoarece nu am putut renunta la sarcina. Am mai auzit si alte cazuri de acest fel, nu sunt unicat.Acum fiecare cum considera, eu nu sunt nici pro nici contra sterilet, am vrut doar sa informez. Bafta.
Si eu patit asa.
cum se poate asa ceva, eu stiam ca nu se poate decat sarcina extrauterina.... nu pot sa cred, de vreo luna am niste greturi de nu ma vad.... chiar se poate asa ceva????
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006

kjmami spune:
am intrat si eu aici ca sa recomand steriletul si am ramas uimita sa 'aud' ca voi ati ramas insarcinate pentru ca si eu stiam ca este posibila numai sarcina extrauterina... poate ne spui si noua cum merge sarcina...
eu mi-am pus sterile dupa ce l-am nascut pe dani si nu am avut nici o problema cu el . luna viitoare se fac 3 ani si pot sa spun ca m-am simtit intodeauna foarte bine. menstruatia dureaza putin mai mult decat inainte dar fluxul nu mai este abundent. e totul ok la mine

CristinaT spune:
la mine e de la cafea si prea multa oboseala. Era cat pe ce sa va cred. Cred ca se refereau ca au ramas dupa ce l-au scos.

ruxij spune:
Nu, eu am ramas cu sterilet, cam la un an de la montare, pentru ca cica corpul meu l-ar fi respins, asa a zis doctorita. Eu cred ca nu a fost bine montat, a fost din ala de cupru, l-am montat in Romania. Nu a fost extrauterina. Nu am pastrat sarcina.

kitz-kitz spune:
Si o prietena de-a mea a ramas insarcinata in timp ce avea sterilet.A descoperit sarcina cand avea deja vreo 3 luni,pt ca nu i-a venit sa creada ca greturile si starea de rau ar putea fi de la o sarcina.Ea credea ca sunt de la colecist...
"Cand o usa a fericirii se inchide,o alta se deschide;dar deseori ne uitam atat de mult la usa inchisa ca nu o mai vedem pe cea care s-a deschis pentru noi"Helen Keller

Veve spune:
Cunosc si eu un caz de sarcina cu sterilet.A avut si menstra normla pan' pe la 4 luni
www.danasoft.com/sig/airise.jpg" target="_blank">Irina,veve & croko
poze1,2,3,4,5,www.dotphoto.com/go.asp?l=airise&p=veve" target="_blank">6

CristinaT spune:
ehe...anul trecut am fost si l-am verificat daca-i pus bine... era ok. Cred ca ma duc si anul asta ca sunt stresata rau.