Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (23)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

Sa va alegeti baba, fetelor!!!!

Ioana si Maria (29.11.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/tunsulica/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Teo acum am inteles!!!

Fetelor voi ati vazut ce viscol e afara?

Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput

Ioana baba nu se pune in functie de ziua de nastere? Eu asa stiam!!

14.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Felicia, Lordra, catutza, Leea, Noki multumim pt urari.Va

Leea m-am uitat in doua carti: Copilul nostru de M Ciobanu si Cresterea copilului de la o zi la 6 ani de Anne Bacus care e mamica si psiholog.

Eu am oaresce dubii ca bebicul tau are asta, pentru ca nu corespunde varstei.

In prima carte zice asa:
Spasmul hohotului de plans se observa intre 6 luni si 6 ani. Cand copilul cade, are crize de furie sau i se face o injectie, uneori nu tipa imediat, ci i se deschide gura dar nu respira timp de 10-15 secunde, timp in care incepe sa se inroseasca iar parintii se nelinistesc, pana cand copilul scoate un tipat puternic. Uneori copilul isi tine respiratia pana ce devine moale si lesina. Imediat dupa aceea copilul respira din nou si se trezeste. Asemenea crize nu sunt periculoase si nu lezeaza creierul; copilul nu le poate controla. de obicei copiii plang cand sunt suparati sau infricosati. Cand insa glota se inchide, aerul nu poate iesi pentru a tipa; e nevoie ca glota sa se relaxeze pentru a respira.
Ce se poate face:
-observa de aproape copilul
-prinde-l cand cade
-daca ramane incontient (nu reactioneaza) si se invineteste, incepe imediat reanimarea respiratorie cu respiratie gura la gura
-stabileste limite de disciplina la copilul mic cu criza de furie repetate
-nu tipa la el, nu-l pedepsi sau rasfata inutil; nu-i da medicamente pentru ca nu-l ajuta.

In a doua carte incepe asa:
Este vorba de o scurta pierdere a cunostintei (cateva secunde... dar care pot parea foarte lungi), survenind in urma unui factor declansator foarte special: emotie, furie, frustrare. Spasmul este un fenomen frecvent, daca ne gandim ca aprox. 4-5% din copii il vor face intre 5 luni si 5 ani (cea mai mare frecventa de aparitie se situeaza intre 18 luni si 2 ani).

Se observa o forma de manifestare numita "albastra" (cianotica), cand copilul isi pierde suflul in cursul unui acces de lacrimi sau de furie. Intervine apneea (oprirea respiratiei), copilul devine cianotic si-si pierde cunostinta. Forma palida, mai putin frecventa, apare in urma unei frustrari: copilul nu tipa, dar devine palid si-si pierde de asemenea cunostinta. In toate cazurile, trezirea survine rapid, iar copilul isi revine in cateva minute.

DPDV medical S.H.de P nu prezinta nici un caracter de gravitate. El nu este decat consecinta benigna si fara sechele a unei emotii violente resimtite de copil.

Apoi apar tot felul de consideratii psihologice despre atitudinea parintelui, care in esenta trebuie sa fie calm, sa nu rasfete copilul, sa creeze o relatie de increderea, sa nu fie un climat prea anxiosetc.

Parerea mea este ca n-ar strica totusi sa mergi la un medic mai competent pt chestia asta, mai ales daca se repeta si te ingrijoreaza.

Si Nati uneori plange pna se inroseste si isi opreste respiratia pt 2-3 secunde maxim. Dar nu mai mult.

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo_banu spune:

Ia sa spuneti toate cum stiti sa va alegeti baba. Ca multa lume stie in alt fel si tot asa. Anu' asta fac in toate feluri, numai sa fie si la mine o baba buna, cu soare...daca ma intelegeti, caci cu vremea asta nu mai stii..

Teo si bb Stefania Iulia(2.11.2005)

Mergi la inceput

Fetelor baba mea conform zilei de nastere este pe 6 martie si daca e sa imi aleg mi-o aleg pe 8 sa vedem ce iese!!!

14.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

O intrebare pentru mamicile pricepute: cum imi dau seama cand copilul meu e alergic la legume / fructe / citrice? Va intreb deoarece aseara i-am dat fetei mele o lingurita de suc de morcov (primul suc pe care il primeste iar jumatate din el a curs pe bavetica) iar dimineata avea niste puncte rosii pe obraji, asa, ca o iritatie. Punctele i-au aparut doar pe obraji si au disparut spre amiaza. E posibil sa fie alergica la morcov? Astazi nu i-am mai dat. Atept intai raspunsurile voastre. Am facut si cateva fotografii. Le gasiti aici:

http://pg.photos.yahoo.com/ph/nov_dec_2005/detail?.dir=d4a5&.dnm=973cre2.jpg&.src=ph

CristinaMH - am un programel demo care simuleaza examenul scris pentru permisul auto (prg e din 2000). La finalul fiecarui test iti scrie cate puncte ai acumulat si la ce intrebari ai raspuns gresit. Daca vrei sa ti-l trimit, anunta-ma. Are 11 MB iar arhivat vreo 6 MB.

Voi ce fel de ceaiuri le dati puiutilor? Nu ma refer la ceaiuri pentru diaree / constipatie ci pentru hidratare (copiii hraniti doar cu lapte praf). Ca eu ii dau din ala instant (Baby Drink sau Tommy Tea) si cam am remuscari. As vrea sa-i dau un ceai natural dar nu stiu din care. Oare cel de tei este bun pentru un copil de trei luni?

Astazi am descoperit o metoda usoara de a scoate mucutii din nasul galushtei: cateva picaturi de ser puse cu pipeta si tot cu pipeta extrag ce-i pe acolo. Insa am cam avut emotii ca galushca s-a cam foit si cum pipeta e din sticla... Ma mai gandesc daca o sa mai aplic vreodata metoda asta.

Si acum vin cu o propunere: ce-ar fi ca in contul comun (cel cu fotografii) sa cream un album cu poze haioase (bebelusi surprinsi in ipostaze cat mai haioase)? Ca eu am vreo doua fotografii...

Hi, hi, hi... a trebuit sa o tund pe fiica-mea ca sa vad ca are par pe urechiuse.

Dordia - Si Elise a mea mai fornaie din cand in cand. Doar atunci cand facem prea cald in camera si uitam sa punem prosop ud pe soba...

Cristina Negara cu BB
Elise-Stefania

3 Decembrie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

of, hai ca m-am saturat de vremea asta urata de afara ... nu mai stiu nici eu exact ce se intampla pe aici, dar am impresia ca lordra are dreptate; s-a cam exagerat; parerea mea e ca e cazul sa ne prefacem ca nu s-a intamplat nimic, ca altfel nu terminam in veci, si pierdem oameni pe drum, chestie care nu cred ca merita; iar a te bucura ca pleca unu si altul in urma faptului ca a zis ceva care nu ti-a convenit, pentru mine e echivalent cu a te da lebada in chiuveta ...

hai sa-mi aleg baba ; cei care au ziua nasterii pana pe 8, aia e, la ceilalti se aduna cifrele sau se alege una din ele; asa stiam eu, mai putin ca metoda asta nu le acopera pe cele nascute pe data de 9; banuiesc ca ele pot alege liber ... deci a mea e 2+3=5.

eu mi-am luat martisor de dimineata, ca in speranta lui dan ramaneam fara. mi-am luat o bluzica roz cu 2 crengute de copac inflorite lipite; dupa ce am vazut-o mai bine acasa, mi-am dat seama ca se potriveste de minune cu ocazia; abea astept si eu sa le vad in pom inflorite ... a, si mi-am mai luat un batic jumate rosu, jumate turcoaz (!); habar n-am ce-oi face cu el, ca e tare cidatel, dar era ieftin si vanzatoarea tare amabila, mi se facuse jena, mi-a cautat roz in toata taraba, asa ca am luat ceva totusi ...
cu lumanarea, eu n-am facut nimic; cred ca se cere sa se duca inapoi la biserica fiindca acolo se recicleaza ceara, si vorba aia, e babana; eu le am si pe cele de la nunta; cred ca le tin tot pentru inviere sau ca sa ne putem uita la televizor cand nu e curent in cartier. stiu ca mamaie a tipat la botez ca nu se stinge lumanarea, ci abea acasa, de tocul usii, dar i s-a zis ca mergem acasa cu masinile nu cu carutele, deci o vom aprinde din nou in fata usii. apa sfintita de la botez o am intr-o sticla sub birou, o cam dau jos cu piciorul, iar mirul l-o fi ciordit careva, ca n-am primit nimic.

ma uit pe geam, si ma minunez cu ce martisor ne trateaza mama natura ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

Maine e 1 Martie. La noi in Bucovina se obisnuieste ca femeile sa dea martisor barbatilor. Apoi, pe 8 Martie, barbatii dau martisor femeilor...

Cristina Negara cu BB
Elise-Stefania

3 Decembrie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

cristina - eu nu stiu ce sa zic cu morcovul; parerea mea strict personala e ca iritatia poate fi de la caldura, sau de la alte chestii; poti sa mai incerci peste cateva zile cu morcov, tot asa, ca sa vezi daca se mai intampla; din cate stiu eu, e foarte mica probabilitatea sa faca alergie la morcov, dar cine poate stii sigur ?

lucusorul meu suge un maimutoi de plus; neigienic, dar total adorabil ...

Mergi la inceput