Moira , vad ca esti in tema cu chisturie functionale. Nu cumva stii in ce perioada ar trebui mers la ecograf ca sa vad daca un chist care mi-a fost detectat este din cel functional sau nu? Am inteles ca aceste chisturi sunt cele care apar si dispar in functie de perioada ciclului in care te afli. Imi dai mai multe detalii? Merci.
Chiara, din cate stiu eu (sper sa nu vorbesc prostii)
, chisturile functionale se formeaza ca urmare a unei ovulatii defectuoase, in sensul ca ovulul nu se elimina si ramane pe ovar sub forma unui chist, insa la ciclul urmator se elimina. Mie mi-au vazut chistuletele imediat dupa ovulatie. Dupa doua luni cand m-am dus din nou, eram in prima saptamana dupa ovulatie, chistul nu mai era acolo.
Luna viitoare vreau sa merg din nou la ginecolog sa vad care este situatia.
Informatii mai documentate nu am
, ti-am zis doar cum a fost in cazul meu.
Moira
Eu toata viata am avut menstruatie cu cheaguri si inchisa la culoare (in primele zile si in ultimele sangele e chiar negru). Am 26 de ani si merg anual la ginecolog pentru controale de ani de zile si de fiecare data cand intreb mi se spune ca e de la chisturi (nu am asa ceva) si ca nu e ceva foarte grav, asta fiind caracteristica menstruatiei la unele femei.