vaccin la 8 luni
Va salut ,am bb de29 saptamani si doctorita de familie ne-a chemat la vaccin AT nu stiu exact cum se numeste.Vitamine nu ne-a prescris, a zis ca e prea devreme, sa mai asteptam ,deci nu stiu daca vreau acel vaccin, a spus ca e normal ,ca se face la gravide ,ne-a programat pe 14 martie deci, scrieti-mi va rog frumos,ma duc sau nu.Va astept cu nerabdare parerile.Multumesc.
Raspunsuri
arleena spune:
buna, vaccinul e cel antitetanic care se face la 6 luni si e indicat sa-l faci.eu l-am facut de 2 sapt.doare un pic bratul cateva zile...dar eu iti ugerez sa-l faci....
ama_kaly spune:
Si mie mi-a zis dr de familie de vaccinul asta, se numeste diftero-tetanic si se face pentru a nu lua diferite infectii din spital la nastere.Daca doctorii il recomanda nu cred ca afecteaza cu ceva ca doar nu sunt tampiti..acum, faci cum vrei..nici eu nu m-am hotarat inca
io
31(fix) cu
Seby
Poze mami si bebe
Poze noi burtica si hainute Seby Bebe
marrycalu spune:
Si mie mi la recomandat doctorul de familie,dar d-rul ginecolog mi la interzis,in sarcina vaccinurile sunt cu doua taiususi,e pentru a nu te infecta in maternitate la nastere
29
Kittycat spune:
Vaccinul anti-tetanos se facea pe vremuri pt a preveni infectarea in timpul nasterii, in special in zonele in care mamele nasteau in alte conditii decat cele de spital (acasa, pe camp etc...). In prezent nu numai ca nu mai este indicat (decat de medici de familie ramasi in urma mult cu cititul) dar mai ales poate determina reactii adverse severe (creste riscul de preeclampsie, nastere prematura etc). Da o cautare in arhiva, au mai fost subiecte pe aceasta tema si vei citi si experienta nefericita a unor mame care au trecut prin asa ceva.
Andra,
de
printesa
(15 noiembrie 2004)
andora spune:
Sa-ti spun cum a fost la mine cu AT.
Dr de familie mi-a dat trimiterea, eu m-am dus cu mii de dubii tot aproape de luna a 9a sa mi-l fac, asistentele de acoo buimace rau se uitau unele la altele si se-ntrebau daca sa mi-l faca sau nu. Pe fata si-n fata mea. Iti dai seama cum ma simteam. A venit asist. sefa si s-a certat nitel la tel. cu dr de fam. si mi-a explicat cum ca ultimele norme (era oct.2004) prevad sa se faca acest vaccin insa nu sunt inca practicate
Ea mi-a zis ca nu si l-a facut nici ea macar fiindca riscul facerii vaccinului e mai mare decat probabilitatea de a contacta ceva in spital, unde totul e sterilizat.
Si-n final mi-a zis ca fac cum vreau 

dar ea nu-mi recomanda deloc. Am plecat acasa si am si acum trimiterea. Bebe a fost sanatos si totul ok.
Fii fara griji si daca nasti intr-un spital eu zic ca nu are rost sa te expui riscului unu vaccin la varsta asta a sarcinii!
Nastere usoara si bebe sanatos iti doresc! 

Who looks outside, dreams; who looks inside, awakes - Carl G. Jung www.andora.bravehost.com/" target="_blank">
site,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64304&whichpage=2" target="_blank">nunta,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">nasterea 

scooby spune:
eu am facut vaccinul la 7luni crezind ca e esantial pt bb;medicul de fam. mi-a zis sa vin si la 9luni sa-mi mai fac unul,dar intre timp am aflat pt ce se face nu l-am mai facut.
intr-un spital nu te opereaza cu sapa si nici cu bisturiul plin de "glod".
http://photos.yahoo.com/scoobyyy_doo
ama_kaly spune:
Apropo de acest subiect, si eu m-am hotarat sa nu-l fac.Am vorbit cu dr. ginecolog si nu mi l-a recomandat, motivul fiind acelasi..nu nasc pe camp, ci intr-un spital!io
32+ cu
Seby
Poze mami si bebe
Poze noi burtica si hainute Seby Bebe
Pepsi spune:
cind eram gravida nu aveam destui anticorpi ptr rubeola, si ziceau ca-mi trebuie vaccin neaparat, dar ca trebuie mai intii sa nasc ca nu se da vaccinul la femeile gravide. imediat dupa ce am nascut mi l-au facut!
Flavia, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sgflavia/album?.dir=/f878
http://community.webshots.com/user/pepsidominic