am 5 saptamani de sarcina si m-ai am 2 copii,problema mea este ca mi-a fost gresit rh si am aflat cand eram insarcinta cu cel de-al 2 lea copil la 8 luni cand deja crescusera anticorpii foarte mult 1200 si mi-a fost provocata nasterea ptr a fii salvat copilul.Acuma as vrea sa stiu daca pot pastra sarcina si daca pot fii imunizata?
Ca sa primesti imunoglobuline antiD e mult prea tarziu, astea se fac preventiv, doar in situatia in care titrul anticorpilor este nul, ori tu deja esti sensibilizata, deoarece n-ai stiut ca ai rh negativ, de asta ai si avut probleme la cea de-a doua sarcina. In ceea ce priveste posibilitatea de a tine a treia sarcina, asta numai un medic ginecolog ti-o poate spune. Trebuie sa te urmareasca extrem de atent, in special prin dozare repetata de anticorpi si numai in functie de evolutia titrului poate hotari ce sa faci. Oricum, din pacate, dat fiind ca ai deja 2 sarcini la activ, dintre care a doua cu probleme mari, si nu ai primit imunoglobulina face ca actuala sarcina sa fie una de risc f mare; de asta e absolut obligatoriu sa fii luata cat mai rapid sub supraveghere.
Andra,de
printesa
(15 noiembrie 2004)