Urmati moda?
Raspunsuri - Pagina 3
cipcipcip spune:
Eleni. Da, ai dreptate, toti sintem influentati de moda intr-un fel sau altul, vrem sau nu vrem. Nici eu nu port blugi á a anii 80 sau coafuri de pe vremea lui bunica.
Insa cind spui ca romancele sint admirate in lume pentru felul de a se imbraca, da-mi voie sa te contrazic. O multime de barbati, de diverse natii, care au vizitat Romania, au declarat romancele, overdressed, too flashy (batator la ochi), unii chiar au zis ca multe fete arata cheap (ieftin). Se refereau probabil la marele procentaj de romance care se imbraca mult prea sexy pentru ochii vesteuropenilor care sint obisnuiti sa vada asa ceva numai in localuri de streaptease. Nu zic ca nu sint destule romance care se imbraca frumos si cu gust, spun doar ca in Romania e o tendinta generala de a exagera cu tinuta, de a te imbraca batator la ochi si de a urma ultimele tendinte (extreme sau nu) ale modei. Chestii fistichii care apar in moda si pe care nu le urmeaza nimeni nicaieri, sint adoptate imediat in Romania. Acealsi lucru se aplica in general la est-europence (eu una le cunosc imediat pe strada, oriunde le vad). Poate pentru unii e de admirat asta (desi eu numai romani am auzit sustinind ca romancele se imbraca bine), pentru altii e putin exagerat. Eu sustin ca e exagerat atita timp cit nu pot intra in Unirea imbracata cum am eu chef (blugi vechi, pantofi sport daca asa vreau eu) fara sa se uite la mine dispretuitor niste pipite super gatite.
Dar acu na, eu recunosc, oriunde vad femei imbracate ultimul racnet ma gindesc ca sint niste victime ale modei si nu neaparat ca sint elegante sau arata bine. Admir in schimb o femeie imbracata cu gust, cu haine care i se potrivesc si care sint adecvate situatiei, si nu neaparat tendintelor modei.
Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005