cartofi umpluti
Raspunsuri - Pagina 2
Carmen_Marieta spune:
uite o reteta pe care eu o fac destul de des:
Cartofi umpluti cu brinza
Ingrediente
8 cartofi mari, 100 g cascaval, svaiter sau brinza veche de oi rasa, 1 ½ lingurita chimen, 100 g unt, sare
Mod de preparare
Cartofii spalati si stersi se pun la cuptor. Dupa ce s-au copt, se lasa citeva minute sa se raceasca, apoi se taie in doua in lung, si se scobesc cu o lingura scotind miezul intr-un castron. Coaja nu trebuie rupta, de aceea se lucreaza cu grija. Miezul se amesteca cu unt, brinza rasa, chimen si putina sare dupa gust. Se umplu cartofii la loc, de data aceasta mijlocul va fi mai rotunjor. Se asaza pe un graten si se tin 15-20 minute la cuptor incins, apoi se servesc. Cartofii preparati 70 minse mai pot acoperi cu un sos alb sau cu sos de rosii. Se mai pot pregati, la fel, cartofii umpluti cu ciuperci, orez, sunca etc.
AILUI spune:
Eu fac cartofi umpluti, dar cu ficatzei de pui si bacon !
e super buna..........
Se curata cartofii, se taie in jumatati, se scobesc, astfel incat sa putem pune in interiorul lor bucatele de ficat; se acopera fiecare cartof astfel umplut cu felii subtiri de bacon (merge si cu kaiser, care este chiar mai suculent)!Daca vi se pare ca nu sta bine fixat ficatul in interiorul cartofilor, se pot infige scobitori in fiecare, trecandu-le deci prin kaiser/bacon,ficat,cartof!
Se pun in tava cu ulei,se mai adauga o cescuta cu apa,sare/vegeta, si se lasa pana se rumenesc bine ! Sunt deliciosi 
!
Mersi, am gasit astfel si meniul pt sambata
!!!!!

greierash78 spune:
Eu fac retzeta asta in felul urmator:fierb cartofi ceva mai mari in coaja, ii curatz, ii scobesc shi ies ca nishte barcutze.Umplutura o fac ori cu legume din cele congelate luate din comertz ori cu un amestec de ciuperci,ardei gras, ceapa shi morcov calite, cu multa verdeatza.Ca sa se lege pun un ou, iar ca sa fie de post pun in loc de ou, piureu preparat din resturile scobite de la cartofi.La final ii pun in tava shi ii bag la cuptor pana ce cartofii se rumenesc.
Ies o bunatate!
ppv shi Sara Ioana(7 octombrie 2004)
pozele noastre:http://photos.yahoo.com/greierash78
daniella4 spune:
M-ati omorat cu retetele astea! S-a dus dieta mea 
Eu sunt fan cartof![]()
Vreau sa va intreb ceva: daca am sa coc cartofii in staniol se fac mai repede? Sau de ce ii coaceti voi in staniol?
Daniella, mama lu'Alexis
gabibarta spune:
eu le curat de coaja, le scobesc cu scobitoarea de dovleac, le umplu cu aluat de chiftele si le prajesc in ulei. Se pot praji si semisferele scobite din cartofi, sunt supermortal de bune:)
Gabi+Robert 20.05.1997
Lili 17.05.2002
pozici poze iarna 2005/2006
VoichiV spune:
Nemaipomenite toate retetele. Chiar ma gandeam sa fac si eu dar nu stiam exact cum.... acum stiu dar mai am o intrebare. cam cat trebuie lasati cartofii la cuptor sa se coaca?
VoichiV
30+
poze burtica si Maria Alexandra http://pg.photos.yahoo.com/ph/vvoichita/my_photos
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10054;104/st/20060603/dt/7/k/0029/preg.png
akella spune:
Cartofi cu branza topita
Ingrediente: 4 cartofi mari, 100 g porumb (cons.), cate 100 g morcovi si praz, sare, piper, 1 lg. patrunjel verde tocat, 6 triunghiuri branza topita, 200 g piept de pui, 1 lg. ulei
Cartofii se fierb in coaja 40 de minute. Dupa ce s-au racit, se taie cate un capac, care se decojeste. Se scobesc cartofii cu grija.
Se taie fasii morcovii si prazul si se fierb 3 minute in apa cu sare; se scurg bine. Se toaca miezul si capacele de cartofi si se amesteca bine cu legumele si patrunjelul.
Apa in care au fiert legumele se amesteca impreuna cu 2 triunghiuri de branza si se condimenteaza. Carnea se taie fasii, se condimenteaza si se prajeste 5 minute in ulei.
Cartofii se umplu cu legume si carne. Peste ei se aseaza cate un triunghi de branza si se toarna sosul. Se gratineaza 10 minute.
Carmen_Marieta spune:
Cartofi umpluti cu tocanita
8 cartofi mijlocii, tocanita preparata din 300 g carne,
200 ml smantana, sare.
Se curata cartofii, se taie o felie de pe partea superioara si cu un cutit ascutit se indeparteaza mijlocul.
Cartofii se asaza unul langa altul intr-un vas termorezistent si miezul sarat se asaza in jur.
Carnea din tocanita se taie marunt se amesteca cu putina zeama si se pune in cartofii gauriti, se asaza deasupra feliile de cartofi si se stropeste cu zeama ramasa de la tocanita.
Se prajesc in cuptor pana cand cartofii sunt moi (aproximativ 1 o
Carmen_Marieta spune:
Cartofi prajiti umpluti
10-12 bucati cartofi mijlocii,100 g unt, cascaval ras,
150-200 g carne afumata si macinata,200 ml smantana,
sare, nucsoara razuita.
Cartofii se curata cu o perie in mai multe ape.
Cu coaja, sau curatati de coaja, se coc intregi in cuptor.
Cand sunt moi, se taie partea superioara, se indeparteaza mijlocul si se zdrobesc.
Cartofii zdrobiti se amesteca bine cu 70 g unt, cu cascaval, cu carnea afumata si cu condimentele.
Se umplu cartofii gauriti cu aceasta compozitie.
Cu untul ramas se unge vasul termorezistent, cartofii umpluti se asaza unul langa altul si se prajesc pana cand devin rumeni.