Rosu in git

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns calida spune:

Incearca totusi ceva naturist daca nu vrei sa incerci siropurile din farmaci.Siropul din muguri de brad,dar facut in casa,cel din farmaci nu cred ca e asa de concentrat ca cel de casa.sa ai grija ca dupa sirop sa nu-i dai apita sau ceai,ca ii scade efectul.Incearca si ceaiu de coji de ceapa!
Sanatate maxima la toata lumea!
Claudia si Robert!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaDana spune:

Intr-adevar, ai grija cu albastrul de metilen ca provoaca arsuri dat direct in gurita. Trebuie puse cteva picaturi intr-un borcan cu miere si zeama de lamaie, amestecul sa fie verde, nu albastru.
E foarte bine ca ai cerut un exudat, dar nu te limita la cel faringian, ci poate ceri si unul nazal. Baiatul meu de 4 ani a avut preumococ de care am reusit sa scapam, ce-i drept cu antibiotic, dar altfel nu se putea. Nici noi (eu si sotul meu) nu suntem pentru antibiotice, dar rezultatele exudatelor sunt sfinte.
Sanatate multa.

mama Dana lui Radu si Teo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Plantusin sucks....Paxeladine e mai bun...nu-i da antibiotice, mai ales daca nu are puroi, ii trece ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Si Vlad a tusit vreo 2 saptamani, acum vreo luna. La fel, spre final rupea ceva in gat si haraia. Fara febra. Dar avea si mucisori muuuulti(foloseam pompita minune la greu). Noua ne-a dat pediatra Ambroxol o saptamana, apoi am trecut pe Sinupret, care s-a dovedit f. eficient, a fluidizat secretiile si i-a trecut tusea.
Sanatate!

Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belnicol spune:

Of, aseara nu a mai tusit asa tare dar acum are mucisorii pina in barba si stranuta de mama-mama. Alaltaieri i-am dat ceai de ceapa (diluat cu apa ca sa il poata bea), aseara i-am pus cartof la git, azi ii dau zeama de ridiche, plus ca ii bag fortat pe git zeama de portocala si grepfruit. Nu stiu ce sa mai fac.

nicoleta si matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana2004 spune:

quote:
Originally posted by mamaDana

Intr-adevar, ai grija cu albastrul de metilen ca provoaca arsuri dat direct in gurita. Trebuie puse cteva picaturi intr-un borcan cu miere si zeama de lamaie, amestecul sa fie verde, nu albastru.
E foarte bine ca ai cerut un exudat, dar nu te limita la cel faringian, ci poate ceri si unul nazal. Baiatul meu de 4 ani a avut preumococ de care am reusit sa scapam, ce-i drept cu antibiotic, dar altfel nu se putea. Nici noi (eu si sotul meu) nu suntem pentru antibiotice, dar rezultatele exudatelor sunt sfinte.
Sanatate multa.

mama Dana lui Radu si Teo




Draga Dana,se face acest exhudat?La laboratorul de analize sau undeva particular ca mie doctorita nu mi-a zis niciodata nimic de acest exhudat si nici mie nu mi-a picat fisa s-o intreb....

IOANA 2006(1an si 2 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

Nicoleta, incearca si un sirop de lamaie + miere de albina si putina apa, il dai dimineata si seara inainte de culcare, sigur ii va calma tusea si este si natural.
Sanatate multa la puiut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Rosu in gat
Dory232002
De la ce se poate face rosu in gat?
Fetita mea de numai 5 luni de ieri a facut temp.(care scadea si crestea), iar azi dr. periatru ne-a spus ca are ft. putin rosu in gat.Curios este ca eu nu am mai scos-o afara din casa de aproape 1 sapt. si nu stiu de la ce sa fi facut asa ceva.


LUCIA MIRELA
Rosu in gat se poate face de la virusi adusi in casa de rude sau musafiri.
Si eu am sunat mai demult doctorita, copilul facuse 38 temperatura si i-am spus ca nu stiu de unde ca nu am fost afara. A spus ca se poate face si in casa si mi-a dat tratament cu antitermice alternativ panadol si dupa 4 ore nurofen si tot asa, l-am tinut o zi pe astea, apoi am ramas doar cu panadolul la 8 ore inca 5 zile. Si a fost ok, s-a nimerit sa aiba in acea perioada o imunitate buna, ca am scapat fara antibiotic, doar cu antitermice si spray cu tantum verde.




pisi-si-boscu
Nu stiu sa iti raspund la intrebare, imi cer scuze, insa vreau sa-ti atrag atentia asupra unui lucru: indiferent de la ce a facut rosu in gat, ai grija ca in general copii foarte mici de la infectiile localizate in gat, la nivelul amiglalelor, fac ca si complicatie otita. Daca copilul va deveni foarte agitat si sesizezi ca il dor urechiusele, neaparat sa il duci la ORL-ist pentru ca e extrem de dureros si otita evolueaza repede, devenind imediat seroasa ( se strange la nivelul urechii interne un lichid care apasa si da niste dureri insuportabile ).

Sper sa nu patesti asa ceva, noi suntem f f des patiti, dar mare , mare grija !


sirimie
In casa poate face de la diferenta de temperatura, daca trece brusc d la cald la rece, daca transpira si sta uda. Cu cit o scoti mai mult afara cu atit o ajuti sa fie mai rezistenta si sa raceasca mai greu.


anda141
Cate zile poate sta copilul cu febra peste 38? Albert are 38.6 , am fost la dr. a zis ca are PUTIN rosu in gat. Ce sa fac sa-i dau antibiotic, la voi a trecut fara, chiar daca a avut febra? Mereu imi pun aceeasi intrebare si pana la urma tot la antibiotic ajung. Am impresia ca face febra f.repede,chiar daca nu e asa de grava boala in sine. Iar sunt in dubii. of.

roxisialexia
Da, Simona in conditiile in care vremea o permite. Dar ce te faci cand e o saptamina cum a fost?
Si eu urasc sa tin copilul in casa dar nu se poate scoate pe vintul si ninsoarea care a fost.
Dory, nu cumva a plins foarte mult? Ce temperatura avea?
Si Simona are dreptate se poate si de la diferenta de temperatura.

impreuna
Sara mi-a facut de cateva ori rosu in gat, dar nu i-am dat niciodata antibiotice. Daca avea febra, cate un supozitor, in rest data in gat cu albastru de metil si in 2-3 zile nu mai avea nimic.


ioana2004
Draga Flavia...am si eu o fetita de 1an si 4 luni si nu mi-a mai facut rosu in git de mult insa vreau si eu sa apelez la aplicarea de albastru de metil in git..si nu prea stiu cum si cit
Problema mea e ca Ioana mea nu prea vrea sa ma lase sa ma uit in gitul ei...
Are de vreo 2-3 zile febra de 39.7.E alarma???
si cum pun albastru asta in gitul ei ?
Ma ajuti te rog???


CristinaT
ioana2004, 39.7 ??? este foarte mult dupa parerea mea. Atat a facut si Oana, dar noi am fost la doctor.

Cat despre "aplicarea de albastru de metil in git" eu nu i-as da nici in ruptul capului. Sunt atatea antibiotice atat de bune, asta in cazul in care va recomanda doctorul antibiotic (noua ne-a dat), nu mai zic de siropele... dar tu ti-ai da????



Dory232002
Fetelor, ieri la ora 14 avea 38.1, cand ia-m pus un supozitor, , a scazut la 37.5, si ia-m mai udat totusi preventiv sosetele in otet indoit cu apa, si ia scazut la 36, nici aseasa pe la 10.30 nu mai avea deloc febra, dar de dimineata la 7 avea 39.1, cand am luat-o si ne-am dus imediat la dr.
Ne-a dat un antibiotic , ceva de febra(nu stiu exact denumirea lor, pt. ca ia-m dat mamei reteta sa o cumpere si acum trebuie sa mi-o aduca).
Curent , sau diferenta de temperatura la mine in casa nu sunt, si asta ma mira ft. tare ca a facut rosu in gat, dr. ne-a spus "ft. putin rosu in gat".
De plans, nu a mai plans cam din perioada coliciloc, cum am scapat de ei , ne-am linistit, mai se maraie si ea ca orice copil, dar nu plange in asa fel incat sa ma sperie sau sa ma iau de griji, din contra, ea este (era), mai tot timpul cu zambetul pe buze, chiar si in perioada cu febra.
Dimineata pana sa plec la dr. ia-m pus un supozitore " novocalmin", si cand am venit de la dr. ia-m luat temperatura si nu mai avea deloc, si nici pana acum nu a mai facut.


impreuna
Ioana, eu o dat cu albastru dimineata si seara, maxim 3 zile. Nu e foarte greu, pentru ca sunt pe faza cand deschide gurita si o dau f repede cu un betisor cu vata (nu foarte adanc, ca oricum ajunge pe gat cand inghite). Apoi sa nu manance/bea nimic aproximativ jumatate de ora.
Metoda asta e aplicata la sfatul pediatrei.

Cu antibioticele, parerile sunt impartite, insa eu sunt de parere ca ele sa fie ultima optiune, atata timp cat exista si alte remedii, e de preferat ca organismul sa lupte el si sa isi intareasca imunitatea, antibioticele se stie ca o scad.

In cazul vostru, febra mi se pare destul de mare, poate ar fi mai bine sa consultati dr daca nu scade. La noi nu a depasit niciodata 38.
Sanatate maxima.


alexa si mami
alexa (1,5ani) a facut, multumim Domnului, de vreo 2 ori rosu in git. in ambele cazuri am folosit antibotic prescris de dr., in paralel cu antitermice.
sanatate!


roxi23
postasem acum vreo 2-3 saptamani un mesaj referitor la faptul ca bebelul meu (5 luni) are febra si "putin rosu in gat" dupa cum mi-a spus dr de familie (care este si medic pediatru!). imi daduse atunci sa ii dau ospamox si panadol (parca). Dupa 2 zile, in loc sa se imbunatateasca starea bebelului a inceput sa tuseasca... Am consultat un alt medic care... ne-a facut internare in spital! Diagnosticul: bronsiolita! Acum suntem bine... De aceea, pentru ca suntem patiti, iti recomand sa mai ceri parerea unui specialist. Nu doresc sa treceti prin ce am trecut noi, dar febra asa mare cauzata de "putin rosu in gat"?! nu mi se pare firesc...
Citeam de curand ca febrei uneori nu i se acorda atentia cuvenita...Cu febra de 39,7 nu este de glumit!

ioana2004
Dragele mele...
Mam uitat cu intirziere la ce am scris atunci ...Sa stiti ca am vrut sa scriu37.9 nu 39.7

Stiam ca e grav dar nu ... eu am gresit cind am postat...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Fetita mea a facut rosu in gat de doua ori. Ambele dati cu febra mare (a 2-a oara, a facut febra 39,5). Si doctorii, nu mi-au recomandat antibiotice, fiindca banuiau natura virala a problemei. Si culmea e ca au avut dreptate in ambele cazuri. Prima oara febra a disparut dupa 3 zile (timp in care i-am dat antitermice), a 2-a oara febra (care ajunsese la 39,5 brusc) a tinut doar 24 de ore, dar diareea a cedat abia dupa o saptamana. Eu una pana acum nu i-am dat antibiotic si copilul e destul de rezistent. Cred ca antibioticele luate prea devreme, sensibilizeaza organismul. Si febra in sine e semn ca organismul lupta cu microbul (sistemul imunitar e puternic si reactioneaza)-nu intelegeti de aici ca m-am bucurat cand am vazut ca a ajuns indicatia termometrului la 39,5 (dar cand s-a intamplat asta in toiul noptii, am luat copilul, i-am facut baie, am tinut-o in maneca scurta, novocalmin, otet la picioruse si apa pe frunte toata noaptea)

Bee
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criscodrin spune:

Se dau antibiotice pt rosu in gat doar daca e o infectie bacteriana,aceasta se depisteaza doar in urma unui exudat faringian,daca ii iese streptococ sau stafilococ atunci se face si o antibiograma ca sa se vada la ce antibiotic e sensibil stafilococul sau streptococul.Acest exudat se face la orice medicul de familie,la orice laborator.E absolut obligatoriu exudatul,eu nu i-am mai facut ultima oara baietelului meu si a luat antibiotice pe incercate o luna,le-am incercat pe toate.Peste antibiotic a facut amigdalita purulenta si a trebuit sa -i fac pana la urma penicilina cu gentamicina injectabil.Sfatuiesc pe toata lumea sa nu dea antibiotic fara exudat ca sa nu patiti ca mine.A fost cumplit,sa-i dau o luna antibiotic si injectabil,a slabit ,i s-au ingalbenit dintii,acum e bine.In legatura cu albastru de metil,mi-a zis doctorita ca atunci cand bandijonam amigdalele imprastiem puroiul

Mergi la inceput