Cine nu a citit Kundera, se cheama ca n-a citit deloc, dupa cum spune o cunoscuta ziarista!
Am terminat "Iubiri caraghioase" si ma duc sa cumpar "Viata e in alta parte". Recunosc, autorul mi-a fost recomandat in treacat, sugestie firava a unei cunostinte, dar meritul imi apartine pentru cumpararea unei carti, recunoscand-i numele pe raft! Ma bucur ca, apreciind cartea, am apreciat inca o data gustul pentru lectura a prietenei mele!
Nu voi face o analiza literara a cartii, nici pe departe! Pentru cei care nu au citit cartea, va spun ca o puteti achizitiona fara nici o tragere de inima, este usoara, vioaie, haioasa, cu linii clare ale caracterului personajelor. Te uimeste incredibila capacitate a autorului de a sintetiza psihicul uman in general si in anumite situatii.
Pentru cei care nu cunosc nici cartea si nici autorul, va indemn, asa cum si pe mine m-a indemnat cineva, sa o cititi ca si lectura usoara! Sunt sanse mari sa o indragiti si sa doriti sa o aprofundati printr-o alta lectura mai atenta!
Iar pentru cei care au citit cartea, va astept cu opinii!
Cu drag,
carmen