Calciul si calculii renali
Ma apropii vertiginos de 40 de ani (ce urat suna!)si ma gandesc cu groaza la osteoporoza (printre alte boli). Am avut si am lipsa de calciu de cand ma stiu, nu beau lapte pentru ca imi vine sa vomit (scuze), foarte rar mananc branza de oaie, atat. Calciu sub forma d e pastile nu prea iau pentru ca unii medici spun ca se transforma in pietre la rinichi, altii nu, iar eu colectionez la greu pietricele.
Pur si simplu nu stiu cum sa rezolv problema.
Voi ce stiti ? Calciul se depune sau nu in rinichi ?
Raspunsuri
nikole spune:
Cam uite ce am gasit in F.As.despre osteoporoza:Osteoporoza (prevenire si combatere) - se face un tratament cu tinctura de lemn-dulce vreme de 3 saptamani, cu 2 saptamani de pauza. Se ia cate o lingurita diluata in jumatate de pahar de apa, de 3 ori pe zi. Acest preparat este foarte bogat in estrogeni naturali, substante hormonale care favorizeaza la femei asimilarea calciului si mentinerea densitatii osoase normale. Tratamentul este mult mai eficient daca se asociaza cu o alimentatie vegetariana cu multe cruditati.
Administrarea de lemn-dulce este contraindicata in cazurile de hipertensiune grava, sarcina (poate produce nasterea prematura), boli tumorale in faze foarte avansate, hipotiroidie pronuntata, ciroza avansata, boli biliare aflate in faza acuta. Persoanele care fac tratamente cu medicamente care contin digoxina nu vor lua intern lemn-dulce.
Persoanele cu probleme cardiace care iau lemn-dulce vor lua si suplimente nutritionale pe baza de potasiu, intrucat nivelul acestuia scade la administrarea acestei plante.
Acum poate ar fi mai bine sa nu te gandesti la asta(ca daca stam si ne gandim la cate boli sunt pe pamantul asta...normal ca ne ingrozim.
De altfel osteoporoza are si o comonenta ereditara(ai cazuri in familie?)
Costitutia are si ea un cuv de spus caci o constitutie subtire este din start mai "subreda"
Apoi...fumatul, consumul de alcool(se stie)inhiba absortia de calciu, si "mananca" calciu din organism...a...si cafeaua.
Instalarea prematura a menopauzei (pana in 4 de ani) constituie iar un factor de risc considerabil.
Asa ca alimentatia este extrem de imp.in PREVENIREA osteoporozei, deci trebuie avut o alimentatie echilibrata inca din adolescenta.Ptr adulti ar trebui adus zilnic un aport de cca 800mg ca/zi, iar ptr femeile aflate la menopauza dublu.(la fel si ptr barbati)
Laptele este bogat in calciu dar acesta se absoarbe in cant. nesemnificative.Asa ca mult mai bine e sa urmezi o alim.sanatoasa in care sa incluzi produse vegetale(cereale integrale, legume verzi)
Si, miscarea ajuta f mult!Multa sanatate!!!
nikole
nikole spune:
Am uitat...consumul de prea multe alimente bogate in calciu face sa creasca concentratia calciului din urina favorizand la unele persoane producerea pietrelor (calculilor) la rinichi.Asa ca...mare grija.Despre calciu, citeste aici:www.ivu.org/romanian/trans/avs-calcium.html
Subiectul e foarte interesant , am citit enorm de multe despre aceasta afectiune, caci bunicii mei sufere de asa ceva, dar boala i-a atins la aproape 70 de ani!..o varsta la care ne napadesc toate dar tot e dureros sa-ti vezi cei mai import. oameni din viata ta suferind.
Gata ca m-am lungit tare mult!!!
nikole
cam spune:
quote:
Originally posted by nikole
Am uitat...consumul de prea multe alimente bogate in calciu face sa creasca concentratia calciului din urina favorizand la unele persoane producerea pietrelor (calculilor) la rinichi.Asa ca...mare grija.Despre calciu, citeste aici:www.ivu.org/romanian/trans/avs-calcium.html
Subiectul e foarte interesant , am citit enorm de multe despre aceasta afectiune, caci bunicii mei sufere de asa ceva, dar boala i-a atins la aproape 70 de ani!..o varsta la care ne napadesc toate dar tot e dureros sa-ti vezi cei mai import. oameni din viata ta suferind.
Gata ca m-am lungit tare mult!!!nikole
Saru-mana mult pentru informatii si pentru site, foarte interesant. Cel putin am scapat de obsesia cu laptele si produsele lactate, in schimb stau sa ma gandesc acum care alimente genereaza acizi..... De fumat nu fumez, alchool nu beau decat ocazional, dar cafea la greu, cam 700-800 ml/zi.
Ramane de studiat tratamentul naturist dat de tine, multam fain.
nikole spune:
Oiiiii Cam, Doamne nu mai bea atata cafea!Ca pana la osteoporoza, mai e si treaba asta cu tensiunea care e mult mai periculoasa.Sau bea fara cofeina!!!IN rest ma bucur ca ti-am fost de folos, si sa-ti fie de leac.Apropo...in ce priveste trat. cu lemnul-dulce are un efect miraculos asupra sanilor(zic medicii naturisti).Cica ii intareste, intinde pielea, si chiar...cresc!!!mi-am amintit chestia asta si am zis sa completezi inf.Sa fii sanatoasa, si sa te bucuri de varsta frumoasa pe care o ai, o varsta la care o femeie cunoaste implinirea,este sinonimul intelepciunii,frumusetii, si intelepciunii, calitati pe care la 20 de ani nu le ai...de unde si problemele...dar gata , ca vad ca iar ma intind...
nikole