Naturiste si homeopate (16)
Raspunsuri - Pagina 5

Liana30 spune:
betoanaaaaaaa nu rezista sa nu te felicite si pe aci
Mirooooooo
Felicitariiiiiiiiiiiii!!!!!!!
"Nimic nu-i imposibil!"

mioritaus spune:
MIRONICA, MAMICA FERICITA, MULTE FELICITARI
SA AI UN PUI SANATOS, FRUMOS SI LUPTATOR ASA CA MAMICA LUI.SI CA SA NU SE SUPERE TATAL PUIULUI II TRANSMIT SI LUI FELICITARI PENTRU EFORTURILE DEPUSE PT CONCEPEREA PUIULUI.
MIORITA

adimercedes spune:
quote:
Originally posted by mioritaus
ADIMERCEDES, hai sa o ajutam pe ARINAsa gateasca soia si poate in felul acesta o facem sa ii si placa.Din cate am inteles eu, Arina dupa ce fierbe soia nu o pune in sita sa o apese cu ustensila aia cu care facem piureul sa scoata apa din ea.Asa este?Dupa ce se scoate apa din soia se da prin faina si ou si iarasi si se pune la prajit, dar un picut, sa se rumeneasca un pic ca la omleta.Eu fac si un sos de rosii intregi (gasesti la Cora, costa 15 mii o cutie)in care pun aceste snitele.ADIMERCEDESCE ZICI?Nu faci la fel?
Mioritaus, asa faceam si eu cand eram in tara - o storceam cat de bine puteam. Insa aici nu se gaseste soia cubulete. Chiar nu am vazut. Am cautat, insa nu am identificat-o nicaieri. Doar tofu si diverse sosuri de soia. Nici macar soia prajita nu am gasit. Insa ma adaptez la ce este aici. Varietatea e mult mai mare decat in RO, insa tot trebuie sa fiu atenta cu produsele alimentare, sa ma asigur ca sunt cat de posibil organice. Asa cum am mai zis, incerc sa slabesc cateva kg bune. Si pentru asta, la capitolul alimentatie incerc sa am grija, sa nu le amestec, sa fie cat mai mediteraneana dieta, cu multe salate, fructe. Bineinteles, printre ele intra si mancare asiatica, indiana, etc. La urma urmei, fiecare trebuie sa invete sa isi cunoasca organismul si sa il trateze in consecinta.
Iti doresc mult succes in continuare si multa sanatate

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

adimercedes spune:
Mironel, I TOLD YOU
Multe felicitari, sa iti dea Domnul o sarcina usoara si un copil sanatos, frumos, norocos si mintos !!!
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Bianca B spune:
Mirona FELICITARI MAMICO , sa te ajute Dumnezeu si sa-ti daruiasca un sanatos si voios
Bianca

Bianca B spune:
Adimercedes, uitai de tine de atata bucurie dupa vestea Mironei. Ai dreptate 100% cand te referi la mostenirea genetica. Eu, aici in Londra, am intalnit multi indieni-hindu si am spus ca sunt vegetarieni pentru ca asa i-am auzit afirmand si sincer aveam impresia ca asa e toata natia lor. Eu mananc mai rar soia, doar cand postesc si atunci nu cu mare pofta, 2-3 ori pe saptamana lapte de soia cu cereale sau unt cu soia. Sotul meu a citit si el mesajul tau si a fost foarte incantat de explicatiile atat de .. elevate si mi-a spus "mai da' ce inteligente sunt fetele cu care vorbesti!" si parca nu se mai uita asa de incruntat cand ma vede pe acest site.
Bianca

adimercedes spune:
quote:
Originally posted by Bianca B
Adimercedes, uitai de tine de atata bucurie dupa vestea Mironei. Ai dreptate 100% cand te referi la mostenirea genetica. Eu, aici in Londra, am intalnit multi indieni-hindu si am spus ca sunt vegetarieni pentru ca asa i-am auzit afirmand si sincer aveam impresia ca asa e toata natia lor. Eu mananc mai rar soia, doar cand postesc si atunci nu cu mare pofta, 2-3 ori pe saptamana lapte de soia cu cereale sau unt cu soia. Sotul meu a citit si el mesajul tau si a fost foarte incantat de explicatiile atat de .. elevate si mi-a spus "mai da' ce inteligente sunt fetele cu care vorbesti!" si parca nu se mai uita asa de incruntat cand ma vede pe acest site.
Bianca
Bianca, am citit mesajul tau aseara si m-am amuzat. Ai un sot dragut

In plus, va rog sa cititi randurile pe care Darael le-a adresat tuturor aspirantelor. Sunt fantastice si merita sa ii dati ascultare

Va pup

adimercedes spune:
Hai ca pun acum reteta de supa miso (misoshiru in japoneza). Sper sa gasiti ingredientele in supermarketurile mai acatari sau la magazinele naturiste.
Aveti nevoie de dashi/hondashi (cubulete de supa pe baza de peste asemanatoare cu cele de la Knor), miso (e o pasta care variaza in culoare de la alb la ciocolatiu si e facuta in principal din soia fermentata cu sare de mare, e sarata, deci nu trebuie sa folositi sare - uneori se poate gasi pasta dashi si miso amestecate). Se foloseste si tofu cubulete. Ingredientele solide pot varia de la morcovi la cartofi, ciuperci, fasole verde etc. Puteti pune si ceapa verde.
Pentru 4 persoane :
5 cani de apa
2 cubulete de dashi (optional)
2 linguri de miso
2 cepe verzi, taiate marunt(optional)
1/2 bucata tofu (se gaseste ambalata in marimi standard si se poate alege ceva mediu), taiata in cubulete de 2cm (optional)
2-3 ciuperci feliate subtire (optional)
1/2 lingura de ulei de susan
1. Fierbeti apa
2. Adaugati hondashi (si ciupercile, daca folositi)
3. Separat, intr-o jumatate de cana de apa fierbinte dizolvati pasta miso
4. Adaugati-o la supa
5. Adaugati cubuletele de tofu si lasati-o sa fiarba inca 2-3 minute
6. Garnisiti cu feliile de ceapa verde sau puteti sa prajiti putin de tot ceapa separat in uleiul de susan si sa o adaugati dupa (eu optez totusi pentru ceapa verde)
7. Pofta buna!!!
Asta e supa de baza. Dar puteti fierbe inainte din ingredientele solide amintite mai sus si doar apoi sa urmati punctul 1. Si veti avea o supa mai consistenta. Secretul e sa nu puneti sare. Daca vi se pare ca nu are gust, mai adaugati pasta miso. Eu am zis 2 linguri, dar puteti folosi mai putin sau mai mult, dupa gust. Daca e prea tare la gust, mai adaugati apa fierbinte. Al doilea secret e ca dupa ce ati pus miso in supa, sa nu o lasati prea mult pe foc, ca isi altereaza gustul. Pasta de miso se adauga printre ultimele ingrediente. Al treilea secret e sa nu folositi legume care au gust puternic (telina, de ex.) si sa nu folositi legume de aceeasi culoare.
Puteti sa v-o faceti dupa gust. Ideea e ca supa asta e foarte bogata in isoflavoni, e interesanta, usoara si le va placea si sotilor, caci are putin gust de peste si e satioasa. Japonezii o beau si la micul dejun - o consuma de cateva ori pe zi! Sa imi spuneti ce v-a iesit ...