liniuta maronie pe dintisori

liniuta maronie pe dintisori | Autor: cattalina

Link direct la acest mesaj

Am o intrebare...Dragos are o liniuta maronie pe dintisorii din fata aproximativ la limita dintre gingie si dintisor....pe destul de multi....care nu se duc daca se spala...
ce ar putea sa fie?
pe mine nu ma prea lasa sa ma uit la ei ma gandesc ca de stomatolog nici nu poate fi vorba( are 1 an si 7 luni)
va multumesc

cattalina&costty(22.09.2002) Dragos (23.07.2004)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monicapredescu spune:

Baiatului meu (care are tot 1 an si 7 luni) i-au aparut dintii din fata cu aceasta dunga maronie. Am intrebat un medic stomatolog pediatru si, intr-adevar, nu poti sa-i faci nimic la acesta varsta. M-a avertizat ca in timp dintii se pot macina - nu neaparat -(lucru care s-a si intamplat - acum are cam jumatate din cei doi dintisori). Dar vestea buna este ca nu se transmite la dintii definitivi. Nu a stiut sa-mi spuna care este cauza. In cazul copilului tau, nu stiu sa-ti spun daca este acelasi lucru, dar ... urmareste-l in timp. Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Asa are si al meu cel mic la incisivi. dr. mi-a sopus ca e din cauza bibe . Bea ceai sau lapte noaptea ? eu ii dau acum o pastiliuta de zimafluor /zi se da la rontatit e mica si usor dulceaga . In plus incepi sa-l speli pe dinti cu pasta de dinti speciala pt. carii de biberon. O gasesti la farmacii, e cam scumpa. In rest, pastiluta -am impresia ca mai tarziu se dau chiar doua si cam atat . In principiu nu se transmite la dintii definitivi dar trebuie avut grija sa nu-i strice lipsa fluorului si pe aceia . Incearca sa aiba tot timpul dintii curati-da-i sa rontaie merisoare in bucatele mici ca sa se curete intre mese. Si cat mai putine dulciuri .

Mergi la inceput