Budinca a la Buni

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Fetelor, n-am facut budinca dar imi face cu ochiul... pt. cele care ati facut-o: n-ar merge o crema de vanilie, frisca, ciocolata linga ea? Parca doar blat insiropat e cam putin... imi imaginez savarina doar blatul... n-are nici un fun. Sau macar un dolop de inghetata linga? Niste smeura cu sirop? Inceara cineva? Ca i-os la cura de slabit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucasimarius spune:

Nu cred ca merge cu crem fiindca nu iese un blat ca cel facut din faina. Eu zic sa o faci intii asa cum este reteta si dupa ce vezi cum este sa incerci diverse variante.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelina spune:

Mai fetelor,

Voi vreti sa ma pacaliti...cand i-am spus mamei mele ca vreau sa incerc aceasta "budinca a la bunica", ea mi-a spus ca asta este de fapt reteta "Lapte de Pasare"!

Acum eu nu mai stiu ce sa cred.

Cand am citit reteta m-am gandit ca trebuie sa fie DELICIOASA!! Dar, dupa ce mi-a spus mama ca asta ar fi laptele de pasare, m-am cam dezumflat..imi amintesc demult, demult cand eram mica, mancasem asa ceva la cineva (ii ziceau Lapte de Pasare) si nu mi-a placut deloc

In orice caz, nu ma las pana nu ma conving, asa ca am sa o probez si eu numaidecat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucasimarius spune:

Laptele de pasare este cu totul altceva. Nu stiu exact cum se face dar era ceva de genul lapte cu niste galuste din albus? Oricum imi aduc aminte ca am mincat cind eram mai mica si era o zeama cu niste bulgarasi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelina spune:

Raluca, sper sa ai dreptate!!!
Laptele de pasare e scarbos rau....biax !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gyna spune:

Raluca, mersi de reteta, am facut-o aseara si a iesit super buna , au papat baietii mei cei nepapaciosi de nu-mi venea sa cred.
Angelina, laptele de pasare este cu totul altceva, este (din amintiri)lapte cu zahar si galbenusuri, iar cand fierbe se adauga cu lingura albusurile batute spuma si iese o smantana galbena in care plutesc bulgarii de albus.
Gyna mami de 2 baieti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelina spune:

Am facut-o si eu. Nu-i rea reteta, dar pt gustul meu, m-as baga la niste imbunatatiri....

In primul rand, am simtit un pic gustul de oua (desi blatul era copt bine si respectasem cantitatile), ceea ce imi spune ca ar fi bine sa folosesc data viitoare maduva unui baton de vanilie pt un gust vanilat mai intensiv.

Apoi, mi s-a parut, desi pufoasa, un pic cam aspra (stitit la ce ma refer...de la gris), cumva mi-as fi dorit sa iasa mai cremoasa, de aceea m-am gandit ca ar fi fain ca data viitoare la 1 l de lapte sa mai adaug si un plic de budinca de vanilie. In felul asta, laptele o sa fie mai cremos si va avea un gust mai pregnant de budinca.
Apoi voi turna laptele peste blatul din cuptor si sper ca se va incorpora frumos si va iesi un pic mai cremoasa si aromata.

Just a thought...

Oricum, multumesc pt reteta , a iesit buna si asa originala! (eu am adaugat sirop de artar pe deasupra )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Am facut si eu a iesit super.Eu nu ma omor dupa gris dar sotul a halit tot in cateva minute(adica o tava)




Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Facut, mancat intr-o secunda.... aveam musafiri care s-au batut pe ea. Mai fac....

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Imbunatatire la budinca lui Buni:-)
In vasul in care urma sa pun compozitia pt. blat, am pus 2 mere mari taiate feliute, unt si putin zahar si am dat la cuptor pt. vreo 20 de minute. Dupa, am turnat compozitia de blat etc.
Si ma gandesc acum ca ar merge in blat niste stafide si poate putina cacao sau karob. Incerc azi si va spun.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput