La France (49)
Raspunsuri - Pagina 13
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/chatonel/chatonel.jpg)
chatonel spune:
Uite ca a venit si Lili cu niste idei, Anka.
Cit despre recrutare, in Master info nu se duce nimeni decit cei din filiera info. La com este altceva, acolo poti sa te scoti cu note mici la cursul de info si sa faci media buna cu alte materii la care te descurci.
Toulouse, la ville rose
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
lu.more spune:
Buna dimineata si o primvara frumoasa!
Scriam mai demult ca nu ne place de profa de franceza a Ancai.
Ia cititi aici si minunati-va!
Au fost anuntati ca vor avea un control din perfectul compus si acordul participiului trecut.
Anca a stiut intotdeauna asta, gramatica ii place foarte mult, deci acasa am repetat cu ea, am facut cateva exercitii, nici o problema.
Marti au avut rezultatele.
Controlul s-a desfasurat cam asa: Profesoara le-a dat o dictare cam de o pagina, la care a pus 2 note: o nota la dictarea propriu-zisa (deci probleme de ortografie, vocabular) si o nota la gramatica (perfectul compus si acordul participiilor trecute).
La vocabular a luat 17 din 20 ( a avut 3 greseli).
La gramatica, 18 (doua greseli).
Note bune.
Dar stati sa vedeti de ce 18 la gramatica :
Intr-una din fraze aparea : "les soucis sont terminés".
Anca a scris "les soucies sont terminés", fiindca nu stia sa scrie corect "un souci".
Stia insa ca e de genul masculin (cum altfel?) si acordul l-a facut corect.
Profesoara i-a incercuit "e"ul de la "soucies" i-a desenat o sageata spre "terminés" si i-a pus un "minus 2 " pe margine. In rest, in toata pagina, nici o greseala de gramatica. Pentru asta i-a scazut 2 puncte.
N-am priceput nimic si am sfatuit-o pe Anca sa intrebe cum i s-a calculat nota.
Ieri a intrebat si raspunsul a fost (ATENTIE!!!!):
"Daca ai pus "e" la "soucis" inseamna ca l-ai considerat feminin (!!) si trebuia sa-l acorzi la feminin"!!
La care Anca (pupa-o-as eu) zice: "deci daca scriam "les soucies sont terminées", as fi primit 19? Sau 20?".
Urmarind logica, am zis si eu : "le paludisme est soignée", ca paludisme se termina in "e", deci e feminin !!
William s-a enervat rau de tot, eu am zis ca gradina Domnului e plina si ca multi imping gardul s-o largeasca, iar Anca, care se pare, e mai inteligenta ca noi doi, a spus ca n-o preocupa nota, ca a vazut si ea ca in rest n-are greseli, deci stia cat valoreaza, dar... imi zice... "cum sa mai am incredere in ce ne povesteste in clasa? Intelegi acum de ce nu-mi plac orele de franceza?"
William voia aseara sa sune sa fixeze un rendez-vous cu profa, cu directoarea, sa-i dea un avertisment, blam, 2 zile de "retenue" si sa-i taie o saptamana de salariu, dupa ce o face de ras in "careu". Azi s-a mai calmat.
Eu am aflat din surse sigure (o profesoara de istorie-geografie din scoala, ai carei parinti sunt romani si pe care am cunoscut-o in context extrascolar), ca in cateva saptamani "baba" cum ii spune Anca, pleaca la pensie, si va veni in loc o profa tanara si cu chef de munca.
Doamne ajuta! Am tinut secret, Anca nu stie nimic, ca ar umple scoala de vestea cea buna, si nu vreau. Cred c-o sa ma stranga de gat cand o sa afle ca eu eram la curent cu plecarea profei... si, mama rea, n-am spus nimic ca sa-i usurez suferinta...
Iaca problemele mele.
Va pupacesc.
Lulu
.................................................................................Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Otilia/Otilia.jpg)
Otilia spune:
quote:
Originally posted by lu.more
Am tinut secret, Anca nu stie nimic, ca ar umple scoala de vestea cea buna, si nu vreau. Cred c-o sa ma stranga de gat cand o sa afle ca eu eram la curent cu plecarea profei... si, mama rea, n-am spus nimic ca sa-i usurez suferinta...
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
Poate arunca vreun ochi pe-aici si te prinde!!!
![](radtare.gif)
Ce-ai mai facut cu cursurile de expert juridic?...
Am intrebat si eu pe aici dar nu organizeaza asa ceva... Pacat!
"La beauté est une demi-faveur des dieux, l’intelligence en est une entière."
![](teiubesc.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mik/Mik.jpg)
Mik spune:
Anka treaba cu 4 elevi e destul de nasoala. Sper ca ai facut apelul. Ceea ce e de facut : consulta regulamentul institutiei si vezi daca activitatile sunt sau nu obligatorii (la mine totul e obligatoriu : curs, td, tp, orele de limbi, conferinte). Apoi vei contacta responsabilul pedagogic sa-l informezi.
Pentru anul viitor incearca TD/TP-uri mai "sexy".
(la TP eu le cer sa-mi trimita ceea ce au caut in timpul care era prevazut, corectez si transmit solutia mea si comentariile; asta imi permite sa vad daca nu am pus bara prea sus, cit au inteles si ce au facut. nu le pun neaparat note).
Mik.
nadine2004 spune:
Buna fetele!
Lu, bine ca pleaca baba!:)
Otilia, deci s-a hotarat mama ta sa vina! Bravo! Cred ca abia astepti.
Gabriela, bine ai venit pe forum!
Un mesaj special pt Ana, sa-ti traiasca feciorul, sa creasca mare, mare! Asteptam vesti, sa ne spui cum a fost si ce face printul!
Doruletz, am vazut ca tu ai luat mixerul de la Beaba. Ai reusit sa-l folosesti? Esti multumita? Eu l-am luat pe cel de la Bébédelice, si vreau sa-ti spun ca sunt foarte multumita. Decongeleaza, fierbe, sterilizeaza, incalzeste, mixeaza , ce mai, il recomand celor care au pui mici! In plus e garantat pe viata si e si mai ieftin.
Anaïs a facut saptamana trecuta 6 luni. Avem si poze in album daca vreti sa le vedeti.
O seara buna tuturor!
Nadia si dragostea ei, Anaïs Alexia( 21 AUGUST 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nadvin53/my_photos
http://www.picturetrail.com/anaisalexia
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Otilia/Otilia.jpg)
Otilia spune:
N-a fost ziua Aureliei ieri?
La multi ani, Auras, sa ne traiesti!
La multi ani Anais, ce mare si frumoasa te-ai facut!!!
Si eu am fost multumita de Beaba, in plus cind am scapat pe jos cosuletul transparent de plastic si s-a spart i-am sunat si... ce credeti??? Am primit unul nou-nout, gratis, in doar 2-3 zile!
"La beauté est une demi-faveur des dieux, l’intelligence en est une entière."
![](teiubesc.gif)
lorena_andreianu spune:
O primavara deosebita, fetelor!
LA MULTI ANI, Aurelia!
Pupicei micutei Anaïs. Ce mare a crescut! Si frumoasa foc!
Lulu, felicitari Ancai pentru perspicacitate si maturitate si ca va scapa de "baba"
Noi n-avem vesti... decat raceala... pe trecute, e drept. la toate!
Mami si Miron Radu (06 oct. 2004)
Pozele noastre
Frantzujii
Copilasi sept-oct 2004 1
Copilasi sept-oct 2004 2
anka-maria spune:
Multam mult pentru incurajari, sa vad ce se intampla sapt. viitoare.
Daca vin tot atatia ma duc si vorbesc cu responsabilul, desi tare imi doresc sa nu fie nevoie.
Intre timp ma pregatesc cu chestii mai usoare.
just me
emoison spune:
La multi Ani Aurelia!
La multe luni, Anais!
Si-un mindru pui de morosan, lui Lili.
Multzumim fetelor pentru martisoarele virtuale.
Eu de 1 Martie am primit un martisor nedorit, trebuia sa incep o misiune interim,(in vedera unui CDI) si m-a sunat in ajun,la 6 seara, sa-mi spuna ca nu mai...
Incep sa nu mai inteleg nimic din toata istoria asta (trimit CV+lettre, sint chemata la interviu, si lucrurile se blocheaza aici, voi ati zis ca daca sun, fac dovada ca sint motivata, insa mie nu mi se pare ca ar fi vreo diferenta...)
lu.more spune:
In primul rand La multi ani sarbatoritelor !
In al doilea rand, transmit fetelor din jumatatea de nord a Frantei multa caldura si mult soare, ca vad ca timpul a luat-o razna acolo.
In al treilea rand, Otilia, ce sa fac cu cursurile alea, nimic nou. Le urmez in ritmul prevazut : o data pe luna.
Emoison : imi pare rau pentru vestea proasta. Eu nu stiu ce sa zic, cum e mai bine sa procedezi, ca la mine n-a mers niciodata.
Adica am raspuns si eu la un milion de oferte, de multe ori agentiile m-au contactat muuuult mai tarziu ca sa ma intrebe daca postul ma mai intereseaza (de obicei nici nu-mi mai aminteam despre ce era vorba !), dupa care, silence radio.
Ieri m-a sunat o fatuca de la Randstad ca cica sunt in baza lor de date, sa ma intrebe daca ma mai intereseaza sa gasesc o jumatate de norma dimineata. C-ar avea o societate la Nice, care cauta o secretara dimineata, bla-bla-bla. Tot ieri, dupa amiaza, m-a sunat din nou sa-mi spuna sa le trimit inca o data CV-ul meu, ca nu-l mai aveau… L-am trimis, ei urmeaza sa-l transmita « angajatorului », sa vedem daca corespund. Eu zic ca corespund, dar daca nimeni nu ma pune la incercare… Eu nu disper, fiindca am deja serviciul asta pe care-l am, deci de bine de rau sunt « agatata » undeva.
Luni am avut asa o pofta sa raspund la un anunt pentru… Réunion ! Sa lasam totul aici si sa plecam departe. Mi-a mai trecut, dar ce frumos am visat luni, toata ziua.
Maine mergem la zapada, sa le dam pe fete cu sania.
Anca a avut azi confirmarea ca profa de franceza nu mai vine (azi a fost ultima zi !). M-a sunat sa-mi spuna bucuria, i-am spus ca stiam deja, mi-a spus ca o sa vad eu diseara acasa…
Va pup, mai trec mai tarziu.
.................................................................................Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo