La France (49)
Raspunsuri - Pagina 11
anka-maria spune:
Saru'mana la toata lumea.
Lu, foarte buna retzeta de tiramisu. Am facut in weekend si a iesit grozav la gust da' cred ca am gresit io ceva ca s-a cam prabusit constructia. Banuiesc ca am insiropat prea tare biscuitii aia ca a iesit prea moale. Dar la gust era super.
In rest sunt terminata de oboseala, n-am dormit 2 nopti deoarece avem un soricel in camera. Este cat degetul meu mic dar asa tupeu n-am mai vazut. Prima noapte a rontzait in continuu ceva sub frigider. A doua zi ne-am apucat sa desfacem dulapurile si sa scoatem afara frigiderul (e nasol pt. ca sunt toate incastrate in mobila). Erau cereale pe dedesupt, d-aia rontzaia intr-o veselie. Am maturat, curatat prin toate coltzurile.
Duminica seara a iesit la plimbare daca a vazut ca nu mai are ce rontzai acolo. Daca nu misca nimeni in casa vine aproape pana in mijlocul camerei si cauta firimituri pe podea. La cea mai mica miscare/respiratie fuge sub dulap. Culmea este ca televizorul nu-l deranjeaza indiferent cat de tare este, dar cum miscam noi putin a zbughit-o.
Evident ca am pus o capcana de soricei. Nu s-a atins de ea nici mort, o miroase si fuge. I-am pus o dara de firimituri pana la capcana. A mancat toate firimiturile dar de bucata de branza din cursa nu s-a atins. Asta cred ca face misto de noi, aseara l-am urmarit 3 ore incercand sa-l prindem sub un lighean. Se duce pana langa el, il miroase, ii da tarcoale si pleaca, indiferent ce bunatati ai pune sub el. Cum stingi lumina cum pleaca la plimbare prin camera.
Azi ma duc sa cumpar otrava de soarece, sa-l vaz atunci pe unde mai scoate camasa. Numa' de nu si-ar fi invitat si familia vazandu-ne cat de fraieri suntem.
just me
Otilia spune:
Anka, adu-i o pisicuta sa se joace impreuna nitel! O s-o zbugheasca imediat numai cind ii simte mirosul, garantat!
Gabi, bine ai venit! Da, ploiesteanca-republicanca-revolutionara si eu!
Fetelor, sunt distrusa cu avioanele astea, mama vine la inceputul lui iulie si n-am chef sa ma ruinez, daca mai aflati ceva pina atunci ziceti-mi repede! Merci!
"La beauté est une demi-faveur des dieux, l’intelligence en est une entière."
gabgabriela spune:
Otilia ,
Si mama mea vine in mai ,plus tata in iunie( se intorc amandoi in iulie)..asa ca iti dai seama ca si eu caut idei !Cel mai "ieftin" am gasit KLM la 430 euro,deocamdata !Mama ta va face escala la Paris?Sau tu ai zbor direct ?
Ieri am vazut si noi filmul:"je vous trouve très beau",iar al meu "francez" a iesit f emotionat:souvenirs ,souvenirs...Mai ales ca pe mine ma cheama si Elena in primul prenume ptr toate actele oficiale.
Si apropo de tema propusa de tine ,si eu cand m-am dus la Ambasada ptr actele necesare casatoriei, tipa a considerat necasar sa ma "puna in garda" ,zicandu-mi:Ganditi-va bine ca francezii sunt cam zgarciti !
Pe curand,gabriela
Otilia spune:
Gabriela, direct nu exista pin' la mine, cel mai apropiat aeroport e Lorient la 30 km dar problema e ca la Paris trebuie sa schimbe de la ChG la Orly si mama cica nu se descurca, iar daca ia din acelasi aeroport ajunge la Nantes, deci tot fac vreo 300km dus-intors. Of, si cind ma gindesc ca inainte am locuit linga Roissy...
Vreau si eu sa vad filmul, insa la cinema nu vreau sa ma duc singura iar daca ma duc cu sotul unde o las pe fie-mea??? Am incercat sa-l iau de pe net dar o data s-a blocat, alta data m-am trezit cu alt film si dupa aceea (cea mai tare faza! ) m-am trezit cu un film X si cu niste invitatii la jocuri de noroc si adrese de site-uri dubioase! M-am saturat, acum fac ultima incercare si daca tot nu merge ma las pagubasa. Astept sa iasa DVD-ul sau sa-l dea la TV...
Adélie are un fiancé... de simbata seara. A primit si inele de logodna, si medalioane... Ba chiar azi i-a trimis si-o cutiuta muzicala cu un cintecel cu O-Zone!!! E mai mare cu 2 ani ca ea si simbata ma ruga intr-una s-o las sa mearga in camera lui...
Nu prea vorbeste ea dar le suceste capu' baietilor.
dia_codat spune:
Otilia si eu am patit la fel cu filmul! Am incercat sa il iau de 3 ori si tot nu am dat de el.
Daca il gasesti la incarcarea asta anunta-ma si pe mine. Eu deocamdata am oprit descarcatul ca sa imi fac un pic de ordine in hard disc, daca dau prima de el o sa iti spun ce si cum.
Dia
Printesele lu mama
Mirunda spune:
Sara buna, fetele,
Auras draga, nu am mai intrat pe aici decat sa citesc, ca a venit mama, si am si lucrat mult..am intrat acum, si m-am tavalit de ras cu povestile voastre...cu laptele (facut) praf din vaca zburatoare cu deltaplanul, cu soricelul cel istet si familia lui, care ii da cu tifla lui Anka, etc ...Cat despre scumpita de Adelie...pai bine mai, Otilico, de cand le trebe la fetele frumoase voce ca sa rupa inima admiratorilor? Pei o sempla fluturare din genele cele luuungi si negre e de ajuns, nu? Pai vezi, mei, cum ajungem noi sa invatam de la copii nostrii?
Cat despre Lu si talentele ei culinare...pai bine mai Lu, e frumos, sa imi deschizi pohta ce-mi pohtesc? Eu, vesnic in alergatura de cure de slabire care imi holosesc precum mutului lectiile de canto sau soricelului cel vestit branza din capcana? Da nu-i bai, m-am frustrat si maine ma apuc de clatite de ciuda ...
Bei fetele, de Blue Air nu va mai zic, ca-si baga iar aghiuta coada, am pierdut de 3 ori deja mesajele trimise despre Blue Air, si NUMAI pe ele! Oricum, am zburat de 3 ori cu ei, si a fost ok, asa, cat de ok poate fi pentru o "speciala" ca mine, care tine ochii stransi si respiratia (semi) oprita timp de 2,5 h cat dureaza zborul (zau ca nu exagerez...din pacate)...dar au plecat si au aterizat corect, numai ca ....acum sunt frustrata RAU DE TOT pe ei, ca mama trebuie sa plece pe 9 MAI , am luat bilet dus intors, ca cica e ok, imi schimba data pentru mai (initial intoarcerea era pe hartie 27.03, ca "cica" nu aveau inca programul de vara) , si totul ok, bla bla bla...Acum ma voi "distra" cu fo 1700KM dus-intors la Lyon, pai ce daca, face Fane -fortosul-pielea-si osul
Da maine ii sun, sa ii iau la o partida de , si pe urma va mai zic eu daca sau ...
Sunt plina de realizari, deci, saptamana asta, mi-am luat o saptamana de concediu, sa plecam cu mama prin plimbarele, maine vroiam sa plecam la Mont St Michel, si a facut Mara otita, are febra de 2 zile, deci stam acasa si doftoricim puiul...care ma omoara, ca ea joi-vineri-sambata ar avea Stage la echitatie, cu concurs si tot tacamul, si cum copchilul asta cred ca de-l nasteam si-l puneam direct pe cal ar fi fost super fericita...acum ma omoara ca DE CE nu mai poate merge ea la Stage la echitatie? Pai ce, febra e un motiv? Ca pe ea daca o doare urechia ce, asta inseama ca nu poate calari?
Auziti si voi, argument pe capul ei, ca ii face bine la ...moral, si se face bine mai repede... Nus' cu cine o semana, ca eu de cand ma stiu nu am pus mana pe cal, numa de giucarie...sambata a tras o cazatura zdravana de pe cal, s-a ridicat frumos, si de unde toata lumea zicea ce de cade o data zdravan se va potoli cu calaritul...ce face domnisoara mea? Se scutura, se duce la cal, si se suie din nou pe el, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat...nu va mai zic ca eu era sa fac infarct pe acolo... Pe urma mi-a explicat ca ea cunoaste calul , si stie ca el "nu a vrut" ...merci si un praz verde...dar adevarul e ca imi place de ea ca e luptatoare, si incerc sa ma conving ca se poate cadea si de pe bicicleta...
Deci cu Blue Air am rezolvat-o , cu concediul la fel, dar bine ca puiul nu mai are febra de fo 12 ore...si ca soarele asta imi ridica moralul, nu e cald, vreo 6-7 GRADE azi la pranz, dar cum de obicei e soare si iar soare, pare mai cald ...in gradina mi-au inflorit ghioceii si narcisele, zambilele se starduiesc din rasputeri, parca vaz ca ies si ele zilele astea ...YES!
Va pupic, na ca v-am scris de v-am zapacit, dragelor, ce dragi imi sunteti, fiecare prin coltisorul ei, dar nu stiu de ce, am impresia ca va cunosc de cand lumea pe fiecare, si cand nu va citesc cateva zile parca mi-e dor de voi!
Noapte buna,
Miru
anka-maria spune:
Eh, s-a intamplat si inevitabilul. Ieri, de nervi, m-am dus sa cumpar otrava, ca deja nu mai vedeam alta solutie. La intoarcerea acasa barbatu-miu imi zice in usa "Ce-ar fi sa-l gasim cazut in cursa? Asta ar fi in stare sa faca misto de noi si sa fi dat degeaba banii pe otrava". Asa a patit fetelor, a muscat din momeala, probabil ca n-a mai gasit nimic de mancare si a riscat sa se atinga de cursa. El, care a ocolit chestia aia cu sfintenie timp de 3 zile.
Nu va spun ca l-am regretat, era asa de dragutz si m-a lasat si cu o ditamai cutia cu otrava de soareci.
Otilia, am primit si eu catalogul La Redoute cu oferta aia de "parainage" in el si am si io cateva intrebari:
Trebuie neaparat sa fie femeie persoana pe care teoretic o ajuti sa faca prima comanda? Pot sa-mi pun mama din Ro, cu adresa din Ro? Coletul cu cadoul vine la acea persoana acasa sau poate sa dea o adresa de Relais Colis?
In caz ca n-ai inteles io vreau sa fac in asa fel incat sa iau si cadoul meu si cadoul persoanei si nu ma duce capul la smecheria asta pentru ca acea persoana trebuie sa receptioneze catalogul la domiciliu si nu stiu daca merge adresa din RO.
just me
Otilia spune:
Anka, se pare que La Redoute livreaza si-n alte tari, uite:
http://www.laredoute.fr/Help/DeliveryInfo.aspx
" J'habite dans une zone où La Redoute n'a pas de site web "
Vous bénéficiez d'une détaxe de 16.39 % calculée sur le TOTAL marchandise facturée. Quelle que soit la zone géographique, le montant des frais d'expédition est de 5 €.
Vous ajoutez ensuite des frais supplémentaires comme indiqués ci dessous :
ZONES GEOGRAPHIQUES Base de calcul des frais supplémentaires
Europe et Afrique du nord 10% du TOTAL marchandise facturée(détaxe incluse)
In Relais Colis uite ce scrie pe site: Pour les retraits des colis dans les points de livraison, une pièce d'identité en vigueur est exigée. A défaut, les produits commandés ne pourront être délivrés.
Poti incerca, nu stiu, dar oricum cadoul "nasului" ajunge in pachetul "finului". Incearca sa-ti faci tu si sotul 2 conturi, unul pe numele tau de fata si altul pe numele sotului. Noi asa avem, dar nu pentru nasit (ca l-am nasit pe barbatu-meu dinainte sa ne casatorim, cind aveam adrese diferite si-am avut cadou un aspirator ;)) dar e bine cind sunt coduri bune si vrem sa profitam de doua ori. Doar ca la nasit trebuie sa dai o adresa diferita de a ta, nu stiu ce sa-ti spun decit sa incerci sa vezi daca merge. De exemplu dai adresa "finului" - tu sau sotul dar cu un nume diferit de cel pe care ai contul - la un prieten si sa va livreze la Relais Colis...
Mirunda, eu vroiam sa stiu cum ai facut cu dusul si intorsul pina la Beauvais (ca nu-i colea). Ati fost cu masina? Unde ati lasat-o? Etc... Si pina la Lyon cu faceti???
Dia, gata, ieri seara a fost cu noroc (in sfirsit!), am filmul complet si-l vedem in familie diseara!
O zi buna tuturor!
gabgabriela spune:
Buna fetelor ,
Nu cred ca veti ghici cum mi-am petrecut o buna parte din dimineata!Am pregatit martisoare ptr d-nele invatatoare,cu notita explicativa (obicei ,semnificatie..).Imi cumpara mama in fiecere an si asa am ptr anul urmator.Si cum am trei fete si au fiecare cate 2 inv. plus directoarea...va da-ti seama.Dar vreau sa prezint si o "alta fata" a Romaniei ,decat cea de "senzatie" din ziare sau de la TV.Si in general, le impresioneaza gestul,asa ca continui
Imi lipseste insa aici mirosul ghioceilor.Nu am vazut niciodata in florarii.Si cum de 11 ani sunt plecata si nu am fost in vacanta in aceasta perioada...le tot duc dorul...
salutari tuturor
Mik spune:
quote:
Originally posted by gabgabriela
Buna fetelor ,
..
Imi lipseste insa aici mirosul ghioceilor.Nu am vazut niciodata in florarii.Si cum de 11 ani sunt plecata si nu am fost in vacanta in aceasta perioada...le tot duc dorul...
salutari tuturor
Gabi, bine ai venit !
Eu am ghiocei in gradina, dar nu vor aparea asa de curind, pour cause de neige !
Nu mai poci, iar ninge !
Anka capcanele bine facute sunt cele mai eficace !
noi am avut 2 de cimp, foarte descurcareti (au taiat franjurii de la covorul din garaj sa-si faca cuib), foarte gurmanzi, mai ales de cuburi de otrava. Au sfirsit amindoi in capcana cu brinza.
Mik.