Hormonul de crestere

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Asterix 10, cred ca nu e chiar ok. graficul de la dr. tau. In medie la 6 ani au cam 116 cm si vreo 20 Kg. 128 e media la 8 ani.
Cautati cu google dupa grafice de crestere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vistiana spune:

Asterix,dr nu cred c-ar treb sa uite cand spune,wow,e un caz extrem de ciudat,ma depaseste chiar si pe mine,tre sa studiez profund cazul asta si peste 1 luna sa spuna...ng?!despre ce era vorba? A,pai mai asteapta 2 luni sa mai studiez cazul iar data uratoare idem! Mai asteapta...pana la calendele grecesti! Da ma rog suntem in Romania,aici e normal!
Chiar nu poate nimeni de peste hotare sa-mi spuna si mie la cine sau la ce spital sa apelez? Ma duc pana acolo daca e nevoie,da sa am o cale ca e greu sa merg asa ...straie pe calatorVa pup pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asterix 10 spune:

Da,acum m-am uitat pe tabel si la 6 ani greutatea la baieti este de 21,9kg si inaltime 117,5cm .Conform tabelului de greutate si lungime in functie de varsta ( standarde medii internationale )- Medicina Pentru Familie -Editura Medicala,sub redactia lui Marin Voiculescu -

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmi spune:

Si eu sunt putin stresata de problema.
Copilul meu are 5 ani si 4 luni, 18 kg si 106 cm. Drept este ca nici noi nu suntem inalti(1.70 tati-1.64 mami), dar totusi...
Este cel mai mic de inaltime din grupa.
Si a fost nascut prematur, la 36 de saptamini, cu 2.500 g si 49 cm.
Nu i-am facut nici o analiza pina acum in acest sens.
Oare sa imi fac probleme?

Cu drag, Mihaela, mami lu' Mihaita (13.10.2000)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha spune:

Buna,

Si fetitza mea are 6 ani si 2 luni, 110cm si 18 kg. Este mignona dar f. bine proportionata. Eu nu mi-am facut f. multe probleme ptr ca socrul meu si cumnata mea(25 ani) sunt mici de statura.
Am citit in prospectul Supradyn ca nu se da copiilor mai mici de 12 ani (tocmai cand ma gandeam sa-i dau si eu fetitzei mele).

Ah, si am o cunostinta care are un baietel de 7 ani si l-a dus ptr niste teste de crestere la un institut ptr sportivi. Ce am retinut ca sfaturi: hormonul de crestere se declanseaza in perioada de somn (ora 22.00-23.00), deci copiii trebuie sa doarma deja la ora 10.00, sa il dea la inot, si la baie sa fie lasat in fiecare seara in cada sa se joace, dulciurile excluse total din alimentatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asterix 10 spune:

Astazi m-am externat Rg.craniu profil N,Rg.pumn comp.-1.5,Rg.genunchi:condrodistrofie.la tomograf:sa turcica limitele varstei,simetrica,lama patrulatera verticalizata minim pneumatizata,sinus sfenoidal partial pneumatizat.Glanda hipofiza lob drept 0,32cm;lob stang 0,28cm;diametru transversal0,99cm,iodofila structura omogena.Tija pituitara gracila,rectilinie pe linia mediana.Sistemventricular supraiacent de dimensiuni normale,simetric situat pe linia mediana.CONCLUZII:fara procese inlocuitoare de spatiu la nivelul regiunii hipotalamo-hipofizare.Si diagnosticul la externare: Hipocondeoplazie.Mi-a spus ca in cel mai fericit caz v-a ajunge la 160 cm sunt disperata pentru un baiat este foarte putin.As dori daca exista cineva sa-mi spuna de aceasta problema ceva, cineva care se pricepe mai am si analizele la sange dar nu le-am trecut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibik spune:

copilul meu are 3 ani,11kg si 78cm,sa nascut la 36 sapt de 2kg si45cm.
Toti doctorii spun ca arata ca un copil de 1an dar nu se stie de ce este asa mic.I-am facut analize de tot felul inclusiv TSH,T3 si T4,toate bune.Eu sper sa se dezvolte pe parcurs ca nu mai stiu cum sa-l fac mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluhorica spune:

de test

Mergi la inceput

Si noi suntem mititei.
Baietelul meu are 3 ani, 11,5 kg si 93 cm. Luam Supradyn si mai vedem.

Nu trebuie sa disperam decat atunci cand copilul e in urma mintal, dar atata vreme cat el e atent si receptiv, vorbeste bine, intelege, face conexiuni e totul ok.

Mergi la inceput

Noi am trecut la supradyn efervescent dupa trei zile de drajeuri pe care le-a vomitat constant. Sa vedem ce rezultate vom obtine.
Cine a mai fost la Dr.Popa?
Ce parare aveti despre domn profesor?

Mergi la inceput