Dieta Atkins (2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miag spune:

da...contine si ceva retete ...oricum se lectureaza usor.

Mia, mami de ROLAND (18 Noiembrie 2004)

Winners never quit, quiters never win!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loreena spune:

inca nu mi-a venit cartea:(

cine imi spune si mie in prima faza ce alimente am voie si care sunt regulile si cat dureaza prima faza???
exista un tabel cu continutul de carbohidrati??
mercic

Poze cu toata Familia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

De azi incep si eu Atkins-ul.
Daca mai tine cineva aceasta dieta as vrea sa stiu .

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miag spune:

Eu tin Atkins. M-am reapucat (serios) de ieri.Mai este cineva la 'Un nou stil de viata' care tine Atkins. Daca vrei te asteptam si acolo sa vorbim.

Mia, mami de ROLAND (18 Noiembrie 2004)

Winners never quit, quiters never win!

Mergi la inceput

Si eu as vrea sa tinem legatura........parca e mai usor cand stii ca mai tine cineva; ma puteti ajuta cu niste meniuri pentru prima etapa?

merci

Poze cu toata Familia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Loreena, se pot manca muraturi.

Etapa I.(dureaza 1-2 sapatamani), se slabeste 3-5 kg/saptamana.
Ce se poate manca:
-carne de orice natura 200-300 gr (slaba) preparata oricum.
-supa de carne sau de fasole (fara zarzavaturi)
-pasari orice, oricat (fara zarzavaturi)
-peste - fara adaos de legume sau sosuri
-oua nelimitate, preparate oricum
-grasime - slanina, unt, ulei, margarina
-salata - 2 cesti pe zi cu telina sau ridichi, muraturi in otet sau saramura, condimente uscate, masline
-ceapa si ustoroiul au regim special caci contin multe hidrocarburi
-branza numai uscata
-bauturi - apa, apa mineral (nu sifon)

Senzatia de foame dispare dupa 2 zile de regim.
Se slabeste 0,5 kg/zi.
In prima etapa barbatii slabesc mai repede decat femeile.

Monica

Mergi la inceput

Mercic pentru raspuns;
m-am apucat si eu sa citesc, mai pe sarite, dar am citit cate ceva din carte tot asa despre prima etapa.

Poze cu toata Familia

Mergi la inceput

azi am avut ceva timp si am citit de la inceput subiectul si bineinteles mi-am notat retetele si m-am apucat de citit din carte
- sa nu stati mai mult de 6 ore treaz fara a manca;
- mancati doar atat cat sa va simtiti satul, nu umflat;
- evitati aspartamul; folositi sucraloza sau zaharina ca indulcitor - 1 pachetel = 1g carbohidrati; nu consumati mai mult de 3pachetele de indulcitori /zi
- fara cafeina; consumul excesiv de cafeina duce la scaderea glicemiei ceea ce va poate starni senzatia de foame;
- beti cel putin 8 pahare a cate 200 g de apa pe zi pentru: hidratarea corpului; evitarea constipatiei, eliminarea produselor secundare ale arderii grasimilor; se poate bea apa minerala, dar nu sifon;
- alcoolul nu e permis;
- mierea nu e permisa;
- legumele pastai, cerealele boabe, cartoful, porumbul, mazarea, pastarnac, sfecla, morcovi, nuci alune seminte nu sunt permise

am citit ceva in carte despre cetone si cuum ca de la ele persoanelor care tin aceasta dieta le-ar mirosi respiratia......ati avut asemenea probleme? cica sunt niste teste de cetonurie care masoara canmtitatea de cetone - indicele starii de lipoliza si al starii secundare de cetoza - din urina; cu cat mai multe cetone eliminati cu atat e mai inchisa la culoare urina

- 30g branza = 1 g carbohidrati; branzaturile nu trebuie sa depaseasca 120 g zilnic; fara branza proaspata, branza de vaci sau perlute de branza cu smantana;
- maxim 3 portii de legume pentru salata pe zi
- rosiile si ceapa au indice glicemic ridicat;
- nu trebuie sa mancati cantitati prea mari de proteine, consumate in excez se transforma in glucoza;
- indulcitorii naturali care se termina in "-oza" - maltoza; fructoza. - trebuie evitati;
- fara grasimi hidrogenate si partial hidrogenate
(Populatia consuma, in general, o cantitate mare de grasimi trans reprezentata de uleiurile vegetale hidrogenate din industria alimentara de tip : fast food, snacks, chips, prajituri, produse de patiserie, uleiuri rafinate si dublurafinate folosite la gatit, margarina si alte produse)

am citit ca papati almette......si in carte scrie ca sunt interzise cremele de branza......

- sunt acceptate sosurile de salate care nu contin zahar si au max. 2 g carbohidrati
- margarina trebuie evitata (ceva legat de uleiuri hidrogenate).....
- nu trebuie sa aruncam pielea si grasimea de pe carne;
- somonul si alti pesti de apa rece contin acizi grasi omega-3 - e de bine
- orice incercare de a urma o versiune saraca in grasimi a regimului va inhiba procesul de ardere a grasimilor si pierderea in greutate;
- pentru variatie se pot manca zilnic - 10-20 masline; jumatate avocado; 30 g smantana....vin cam 3 linguri rase???; 100 g frisca neindulcita; 2-3 linguri suc de lamaie sau lamaie verde.....dar aceste alimente pot sa incetineasca procesul de slabire.....daca vi se pare ca slabiti intr-un ritm lent micsorati consumul acestor alimente;
- la bacon si sunca se specifica fara nitrati;
- fara ketchup;
- fara mancaruri preparate in ulei de floarea soarelui , porumb la temperaturi inalte; consumati orice ulei lichid la temperatura camerei - fara uleiuri hidrogenate sau grasimi cu legatura trans
- daca aveti pofta de dulce luati 1-2 tablete de L-glutamina (- favorizeaza sinteza proteinelor; - previne catabolismul muscular (distrugerea tesutului muscular); - imbunatateste recuperarea dupa efort; - stimuleaza producerea hormonului de crestere; - stimuleaza activitatea sistemului imunitar; - favorizeaza hidrarea celulara; - creste productia de glicogen in ficat; - transporta azotul in locurile in care organismul are cea mai mare nevoie (pentru sinteza proteica). )http://www.terapii-naturiste.com/calivita/prospecte-produse-calivita/glutamine-powder.htm; e buna si pentru dependenta de alcool - ce parere aveti???

OK pentru: omleta cu sunca, branza si ciuperci; jumari de oua cu bacon; rulada de somon, branza topita; salata verde cu pui, sunca, cascaval, ou fiert tare, cheesburger fara chifla, salata de ton/pui, friptura de berbecut, pui, somon fript,filet mignon, cozi de homari in unt, fructe de mare la gratar; crevete, pate, moluste in sos de unt cu usturoi;

- cand incetati brusc sa mai mancati un aliment sau un ingredient cu care va obisnuiserati (cafeina, zahar, faina de grau, alimente care pot produce variatii rapide ale glicemiei - e posibil sa apara simptome de sevraj: senzatie de oboseala, de lesin, palpitatii, dureri de cap, transpiratii reci;

- pierderea medie in greutate in faza 1 - 2 saptamani e de 4.5 kg barbati supraponderali si 2.7 kg femei supraponderale;
- daca incepeti faza I inaintea sau in timpul unei menstruatii, inceputul procesului de slabire poate fi usor decalat !!!
- sa va cantariti o data pe saptamana;
- daca vi se face foame intre mese - mancati - masline, o bucata de branza, cateva linguri salata de ton, o felie de friptura, un baton energizant sarac in carbohidranti .....apropo de batoanele astea stie cineva care ar fi.....nu am "utilizat " niciodata;
- daca aveti pofta de ceva dulce tot asa baton energizant sau prajitura cu aluat sarac in carbohidrati;
- in prima saptamana e posibil sa apara constipatia - o solutie ar fi o lingura de tarate presarata in salata sau in sote-ul de legume sau seminte macinate de in - nu contin carbohidranti care sa afecteze glicemia; neaprat 8 pahare de apa pe zi;
- crmape la picioare - trebuie supliment de potasiu, magneziu si multivitamine.....e bun magneB6???

am gasit in carte si un tabel interesant "chestionarul simptomelor legate de glicemie"

mi-am aflat si indicele de masa corporala - e 26....eu am 70 kg si am variatii in general de 1-2 kg, am 1.66 m si as vrea sa dau jos cam 10 kg.....

- prelungirea initierii ofera mai mult timp pentru corectarea dezechilibrelor metabolice

intrebari: vinegreta e otetul???
ce conserve se pot consuma....merg cele in ulei?

o sa scriu exemplele de meniuri pentru faza de initiere (unele au si retete)

Pupici......

Poze cu toata Familia

Mergi la inceput

azi:

MC: cafea simpla ...... amara

P: ardei copt cu gratar de porc

C: salata de telina cu branza telemea si castravete; ciupeci la gratar si cod la gratar + apa minerala

azi am vrut sa imi cumpar niste sunca.......toate produsele aveau nitrat de sodiu......in carte cica fara nitrati.....oare se gaseste???... stie cineva de ce nu e bine cu nitrati?

Voi ce ati mai facut?

Poze cu toata Familia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _giulianna_ spune:

Buna,
Stie cineva cati carbohidrati au cremwurstii?

Nu-i nimeni drac si nimeni sfant...credinta-i val ,iubirea vant si viata fum...

- Giulianna -

Mergi la inceput