tohoplasmoza ...
buna ziua ...Stiu ca dauneaza fatului, dar acum cateva zile am aflat un caz in care era un barbat.Am pirdut doua sarcinisi mi s-a spus ca poate asta e cauza, avand un "baiat" birmanez.
intrebarea mea este : poate fi si sotul meu de vina ?
Raspunsuri
blackgirl0 spune:
Buna! Am sa trec peste faptul ca ai postat in alta parte subiectul. Ma gandesc insa ca cineva mai avizat il va muta ![]()
Da, iti paote afecta sarcina si se ia de la pisica, daca la asta te-ai referit cu "baiatul birmanez". Cu parere de rau, mai bine muta pisica la curte sau in alta parte pe parcursul sarcinii.
"Toxoplasmoza congenitală
În cazul în care mama se infectează în cursul sarcinii, infecția ajunge la nivelul placentei, difuzând în sângele fetal. În cursul primului trimestru al sarcinii, infecția fetală este rară, dar gravă, producând frecvent avortul; în cel de-al treilea trimestru este frecventă, dar benignă. Dacă copilul se naște viu, boala poate fi latentă, gravă sau atenuată.
Formele grave se manifestă prin: atingere multiviscerală, sindrom hemoragic, icter, hepatosplenomegalie, encefalopatie și deces rapid sau sechele neevolutive ale unei maladii fetale cu hidro sau microcefalie, calcificări intracraniene, corioretinită.
Formele atenuate sunt: oculare (microftalmie izolată, strabism, corioretinită), neurologice (hipotonie, somnolență tranzitorie), hepatice (icter la câteva săptămâni).
Boala latentă în perioada neonatală se poate exprima mai târziu prin retard psihomotor din ce în ce mai manifest, convulsii, hidrocefalie."
Nu vreau sa te sperii, dar mai bine sa previi decat sa te tratezi.
Si inca ceva: tatal, sotul NU ARE CUM SA FIE DE VINA!!!!!!
blackgirl0 spune:
Scuze de penultima afirmatie "sa te tratezi"!![]()
Ideea era "mai bine previi decat sa tratezi". Dar am omis (din neatentia mea) faptul ca tu ai pierdut deja 2 sarcini...Dei, musai pisica out! si tratament!
Ai aici mai multe informatii
http://www.ispt.ro/infectioase/toxoplasmoza.htm
Darria spune:
Pisica(dar nu numai... e valabil si pt. alte animalute) reprezinta un pericol doar daca este bolnava, daca manaca carne cruda sau semipreparata, etc... Daca animalutul este monitorizat de un medic veterinar si ai ok-ul lui nu ai de ce sa iti faci probleme.
Toxoplasmoza nu o faci doar de la animalute, o poti dobandi si pe alte cai: alimentatie si igiena necorespunzatoare.
Nu cred ca sotul tau este vinovat.
leoaicagina spune:
Iti multumesc pentru raspuns...
Nu ma sperii pentru ca stiu la ce sa ma astept si vreau ca la vara sa fac toat analizele la Cantacuzin(pentru a doua oara).
Am vazut un caz mai neobisnuit si m-a pus pe ganduri...
irlandeza spune:
Mai poti cauta informatii pe Google - Toxoplasmoza, acolo o sa ai raspunsuri la toate intrebarile tale.
Bafta![]()
irlandeza