Rahitismul
Raspunsuri - Pagina 5
tatiana83 spune:
Imi amintesc, fir-ar sa fie, ca repede a fost facut controlul asta la pediatra..ca m-a intrebat dk eu in ultrimul trim de sarcina am luat Ca si maltofer.I-am spus ca NU, pt ca dr mea ginecolog mi-a zis sa iau doar ELEVIT.Si mi-a mai spus ca l-am alaptat prea putin 1 luna juma...poate ca de aici Fe pt Luca.
Dar sa o intreb cd merg sa imi fk vaccinul de 4 luni ce si cum cu Fe asta...totusi.
Si rotarixul( e pt enterocolite, diaree severa, rotavirusi) trebuie sa il dau eu azi micutului ca am sunat-o si mi-a spus ca ma descurc singura..ca nu trebuie un cadrul medical...dar totusi dk il varsa ca nu ii dau bine pe guritza...off ce ghinion am cu doctorii astia...sper sa ma descurc..
Tatiana&Luca (12.12.2007)
cylyche spune:
Tatiana!!!
dar d c ii dai lui Luca ROTARIXUL?Eu nu am primit asa ceva...sau si asta e ceva chestie profilactica...
Eu ii dau lui Edy !0 zile de Ca 10 ml pe zii..pana cand imi spune medicul.Eu am un pediatru f bun ,care sa oferit sa vina si sa-l ajute pe Edy sa faca kk cu termometru ,cand a fost constipat.Daca eu nu am stiut.In fine faza asta cu rotarixul nu-l inteleg....
tatiana83 spune:
Cylyche, rotarix-ul este un vaccin suplimentar am aflat si eu dupa ce mi l-a recomandar medicul;este contra rotavirusilor, a diareei severe, a enterocolitelor;m-au lamurit fetele pe forum si apoi farmacista.I l-am administrat singurica, cu sotul de fapt, dar fara cadru medical;e oral, ca o seringa.Nu a avut nici o reactie adversa de la el.Costa 3100.000 cu reducere 5% de la help net :-))
Tatiana&Luca (12.12.2007)
rachel owen spune:
quote:
Originally posted by roxycris
Ana,vigantolul multi copii nu-l asimileaza,si eu iam dat vigantol cateva luni si incepuse sa faca rahitism,avea 6 luni atunci dar avea picioarele blegi si doctora pediatra a spus ca trebuie urgent D 3 injectabil.Mai bine intepata decat cu picioarele strambe,de atunci face D-ul injectabil si pericolul rahitismului a trecut.Cel mai bine e sa intrebi doctora.Multa sanatate.
Deci citesc si ma crucesc. Am intrebat-o pe dr si a zis ca nu mai exista D3 injectabil. Cred ca vigantolul nu asimileaza. Are picioarele in X la 3 ani si 2 luni, analizele au evidentiat rahitismul (desi de 3 veri am fost si la mare, si sta mereu la soare pe langa vigantol), am facut o cura cu 10 picaturi pe zi de vigantol, si tot nimic. Exista si alt produs care sa contina D3?
ary_v spune:
Rachel eu nu prea am vazut efecte nici de la injectabil si nici la vigantol. I-am dat o singura data pana acum osteocare siropel care contine si calciu, vit d si magneziu si parca deja nu mai are sternul atat de infundat. Se dau 10 zile pe luna in lunile cu r, cate 10 ml pe zi 5 dim si 5 seara.
vali_pa spune:
Buna.
Din pacate nu am apucat sa citesc toate mesajele voastre dar va pot da un raspuns cu privire la vitamina D3 fiole care intr-adevar nu se mai produce in Romania pentru ca Zentiva a considerat ca linia de productie nu mai este profitabila.
Recomand cu tarie administrarea acestei vitamine in locul maretului vigantol/ vigatoleten deoarece rezultatele sunt sigure.
In urma cu 5 luni fetita mea de numai 5 luni atunci a fost diagnosticata cu displazie de sold in urma unei radiografii efectuate la Grigore Alexandrescu la Ortopedie.
Pediatra imi explicase si mie care nu sunt medic de profesie ca era clar ca fetita mea nu asimilaza calciu desi eu o alaptam, mancam lactate iar ei ii adminsitram si calciu- pur si simplu asa e organismul ei.
Mi-a prescris atunci Vicotrat 100 000 u- este vitamina D3 din Germania. Mi-a dat reteta, am dat-o unei cunostinte scanata pe email si mi-a cumparat medicamentul. Este vital ca pediatrul sa va dea reteta pentru ca in strainatate chiar si pt o banala aspirina trebuie sa ai asa ceva.
Din cate stiu exista un medicament similar in Italia care are aceeasi substanta activa.
Vali
vali_pa spune:
inca ceva:
am refacut radiografia si acum copilul este ok, asta dupa ce am administrat vicotrat o data la 6 saptamani si ca fiole 10 zile pe luna * 5 ml pe zi.