dragoste toxica

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

quote:
Originally posted by adormita
Dar inima imi spune sa ma astern la picioarele lui si sa-mi cer iertare ( oare pentru ce?) sa fac tot ce imi sta in putere, sa nu-l pierd. Imi spune ca totul se va schimba. Si parca inima tipa mai tare...

Mei, pe mine ma ia inima cind citesc asemenea rinduri ... Iubita mea, zau, trezeste-te ! Cum dumnezeu te poti asterne la picioarele unui barbat care te trateaza precum a facut-o cel cu care ai impartit si bune si rele atita timp ? 15 ani nu sint de colea, este destul timp in care v-ati putut cunoaste, ati crescut impreuna, vorba cuiva dinainte ! Sa nu il pierzi ... eu spun ca deja l-ai pierdut, sint mai mult ca sigura ca a cunoscut altceva(altele), doar era un pusti cind ati inceput relatia voastra. Asa cum tu ai iesit femeie, si el a crescut si s-a transformat intr-un barbat, care probabil vrea sa impresioneze, care are ceva de spus si in alte imprejurari si altor urechi ... Asa ca, draga mea, eu care nu prea dau sfaturi, de fapt mereu m-am ferit s-o fac, nu ma pot abtine sa nu iti spun cit pot eu de tare sa iti vezi de drumul tau ! Bucura-te ca nu ati fost casatoriti si ca nu exista copii, e mult mai usor si mai bine asa ! Viata are multe sa iti ofere, esti tot la inceput de drum (eu am 37 de ani !), poti descoperi o multime de lucruri noi si frumoase, poti cunoaste multi oameni interesanti si poti intilni barbatul care sa te merite si pentru care sa faci sacrificiul de care vorbesti !
Iti doresc numai bine si mai scrie-ne ... si sa fii sanatoasa !

Alice si Andrei
Gizmo pina la un an
Gizmo dupa aniversarea de un an
Gizmo in 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zanazanelor spune:

E normal ca atunci cand esti indragostit sa gandesti mai mult cu inima decat cu mintea. Dar in cazul tau ar fi o mare eroare sa mai gandesti cu inima... Barbatul acela langa care ai trait 10 ani nu mai merita nici 1 zi alaturi de tine. A apucat sa dea in tine? Nu-ti poti imagina cat de simplu ii va fi sa repete figura. Cu atat mai mult cu cat a vazut in familia lui astfel de scene...

Asta pe de o parte. Pe de alta parte, tu sigur nu ai fost unica femeie din viata lui in acesti 10 ani. De unde stiu? Just like that! Vad si eu ce se petrece in jurul meu si pot spune cu mana pe inima, fara sa-ti cunosc "podoaba", ca si-a aratat talentele de "mascul" si altora. Si asa cum mai spunea cineva, e muuult prea devreme varsta de 15 ani pentru un barbat ca sa poata sta o viata cu aceeasi femeie.

Ati crescut impreuna, e foarte adevarat, dar "domnul" tau a descoperit ca nu are sens sa se lege la cap asa de tinerel, asa ca a apucat pe cai gresite, iar fata de tine nu mai are aceeasi dragoste pura care se infiripa la inceput.

Sfatul meu este sa-l lasi, chiar daca te doare, sa nu il ierti, chiar daca ti-o cere. NU merita. Un barbat care a dat in tine NU merita. Si daca nu ai sa asculti toate aceste sfaturi, ai sa vezi in timp ca era mult mai bine sa le asculti acum decat mai tarziu, cand viata ta va fi muult mai complexa...

Durerea este, dar de duce. In viata se merita sa lupti, dar sa ai pentru ce. Nu te chinui, caci nu va aprecia nimeni. Vei ajunge sa te dispretuiesti singura ca nu ai fost destul de puternica sa iei decizia potrivita la momentul potrivit.

By the way...ID-ul tau e super! Ti se potriveste perfect. Trezirea!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunaa spune:

Ai 25 de ani.Esti tanara.Asa de usor o poti lua de la capat(de fapt cred ca de la orice varsta o poti lua de la capat).Nu sunteti casatoriti-deci nu ai complicatii cu divortul si partajul.Nu aveti copii-iar o simplificare a situatiei.

El este violent atat fizic cat si verbal.

E clar.Nu ai ce sa mai continui cu el.

Il iubesti!Ok, iubeste-l in tacere si ascunsa....o sa-ti treaca.

Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Se poarta asa rau cu tine pt. ca nu te mai vrea, vrea sa scape de tine. Ce a vazut in casa, asa face. Nu te umili si mai mult, ai toata viata inainte.
Au luat-o de la capat dupa divort femei care mai aveau si copii pe deasupra, tu cu atat mai mult vei reusi.

Hai curaj !

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Eliza5, scuza-ma, dar daca vrea sa caute si sa experimenteze altceva, e cazul sa apeleze la lovituri si injuraturi? Numai pentru ca in lumea in care traim unui barbat, vezi doamne ii este greu sa admita ca pana la 25 de ani a avut o singura iubita, o singura experienta? Mi se pare de-a dreptul absurd!
Adormita, draga mea, la 24 ae ani ai toata viata inainte! Curaj, nu te uita inapoi, nu ai voie sa treci cu vederea sau sa ierti asa ceva. Cand un barbat te loveste o data sau te injura, cu siguranta o va face si a doua oara, si toata viata! Ma indoiesc ca l-ai putea schimba. Si pentru ce? Chiar nu merita.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/br_cristina30/album?.dir=7ba2&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kisstherain999 spune:

Cred ca la voi e vorba de obisnuinta si nu de iubire adevarat. Daca acum pare ca e sfarsitul lumii, vei vedea ca trecerea timpului va estompa suferinta.
Din punctul meu de vedere cea mai mare greseala intr-o relatie este faptul ca ne bazam ca vom schimba partenerul. Eu imi iubesc sotul pentru ceea ce este nu pentru ceea ce ar pute fi daca eu voi reusi sa-l schimb. Prea multa incertitudine in aceasta ecuatie. Nu merita sa pierzi anii incercan sa-l schimbi, nu vei reusi niciodata.
Esti inca foarte tanara, considera cei 10 ani au insemnat experienta castigata si continua viata fara el.

kiss

"Nu fi trist daca nu ai fost remarcat. Fii trist daca n-ai facut ceva remarcabil." Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingerash spune:

Adormito, daca acum se comporta asa cu tine, cum va fii peste inca 10 ani daca rameneti impreuna?

Nu înceta niciodata sa zâmbesti, nici chiar atunci când esti trist, pentru că nu se stie cine se poate îndragosti de zâmbetul tău!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana-Maria21 spune:

Nimeni nu isi imagineaza ca va trece prin asa ceva si toate credem ca lucrurile astea nu ni se vor intampla noua.Si eu tot la fel sper.Dar trebuie sa te gandesti foarte bine inainte de a face un pas spre a te impaca cu el.Pentru mine una acest lucru e inadmisibil.Dar pentru tine vad ca nu prea....Fiecare face ce vrea dar eu zic ca daca tu nu te pretuiesti si daca tu nu te respecti nimeni altcineva nu te va mai preutui si respesta.Trebuie sa crezi ca tu meriti mult mai mult.Spre un astfel de comportament dupa parerea mea prima oara e mai greu........celelalte palme si jigniri o sa vina mult mai repede.

invidia dezleaga limbile oamenilor asa cum admiratia le amuteste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Fetitza draga (iti zic asa pt. ca mi-ai putea fi fiica), sinteti impreuna de la 15 ani, ati crescut impreuna, v-ati format impreuna. Partea pe care ai cunoscut-o tu din el a fost cea de copil narod. Fata adevarata ti-o arata abia acum, stiut fiind cabarbatii se maturizeaza mai greu ca fetele (iar unii nicociodata). Virsta acceptata de psihologi drept matura (in dezvoltare a creierului ma refer) este de 25 ani, cit are el. Nu fa prostia sa iti nenorocesti viata pt. un badaran care e violent si te injura. Ai numai 24 ani ani si nici o grija pe lume. Inteleg ca te sperie singuratatea dar umple-ti timpul cu prieteni pina gasesti o alta relatie. Concentreaza-te pe partea profesionala, cariera, ca sa nu depinzi de nimeni niciodata. Si nu te crampona de primul barbat in viata ta ca e unicul si cel mai cel…. Mai sint barbati in lume, frumosi, inteligenti si bine crescuti care sa te merite. De ce te cramponezi de tipul asta? Parerea mea este sa uiti de el si sa move on… cauta pe altcineva. Daca mi-ai fi fiica tot asta ti-as spune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by adormita
Totusi mi se pare un paradox pentru ca ii condamna comportamentul tatalui, a avut mult de suferit din cauza lui. Si atunci cum de isi permite sa faca la fel ???

cum de isi permite? simplu: pentru ca tu i-ai permis. ti-a incercat limitele in permanenta si a mers cu violenta pana acolo unde l-ai lasat tu. iar tu vrei sa ii permiti in continuare. e alegerea ta si nici un sfat de pe lume nu iti va schimba parerea. daca tu gasesti explicatii si justificari violentei, atunci, cu scuzele de rigoare pentru franchete, dar inseamna ca asta vrei, violenta. de ce vrei asta? din masochism si pentru ca iti acorzi prea putina valoare. ma retin de la sfaturi si sugestii in ce te priveste, pentru ca eu cred ca te vei impaca frumusel cu el si vei reveni pe DC peste cativa ani, cand o sa ai si-un copil, sa te plangi ca te bate si te da afara din casa. dar, nici atunci nu va fi prea tarziu, daca nu o sa te bata prea tare si prea des.

altfel, garantii nu-ti poate da nimeni. fetele iti promit ca vei intalni un barbat care sa te adore, respecte, bla bla bla. eu, in cinismul meu, vin si-ti zic ca nu e deloc sigur ca asta ti se va intampla daca il parasesti pe martzafoiul care te abuzeaza acum. dar acum depinde ce intelegi tu prin a-ti trai unica viata daruita: fericirea ta sa depinda exclusiv de barbatii care te accepta ca partenera? oare de-asta traiesti tu, sa te "asterni la picioarele lui si sa iti ceri iertare" ca respiri acelasi aer cu el?! altceva mai bun n-ai gasit in viata asta, pentru care sa merite traiesti?! daca nu, atunci go ahead, stai cu asta care este, nu-ti cauta alt tiran. macar pe asta de-acum il cunosti. oh, well, bafta si supravietuire usoara in urmarea destinului pe care singura l-ai ales.

Mergi la inceput