Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (18)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

Buna dimineatza !
Da, Simina se dau doar 3 cutii ( parca acum 5 ani se dadeau 6, numai ca era Nan - copilul meu a refuzat CATEGORIC sa puna gura pe el ) singura diferenta ca se da lapte la toata lumea, indiferent de income !
Am vazut ca e o mamica, bb alinusal carui bebic refuza bibe. Nu dispera, f bine ca nu i-a placut ACUM pt ca s-a reglat problema vis a vis de lactatie, insa tine cont de faptul ca bibe acela are o problema: ori tetina are gust neplacut ( de cauciuc, sau daca ati dat voi gaurile de cauciuc ars ) ori nu era cum trebuie insurubat si copilul facea eforturi disperate sa traga, ori ii curgea mult prea abundent...Descoperi tu singurica problema, cand mai ajungi la capitolul bibe.

Am citit ceva usor neplacut despre faptul ca o mamica cu un singur ar fi mai putin " avizata " sa dea sfaturi.
Probabil...desi, mesajul meu e urmatorul: nu numarul de face diferenta, ci faptul ca ii cresti... si ca te intereseaza. Sunt mamici cu 3-4 copii crescuti de bunica sau nana fara experienta, si sunt mamici la primul care au mai mult bun simt matern decat o suta de mamici din acelea...
Am postat asta nu pentru ca mesajul subliminal mi se adresa direct, ci TOCMAI pentru ca mi se adresa NUMAI mie.
Cred ca mai corect e sa vorbiti direct persoanei decat sa va ascundeti sub generalitati sau in spatele mamicii de noiembrie, nu-i asa?
Va pup !!!!

Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubamara spune:

La multi ani meems si proadelina! Sa va traiasca puiutii si sa va bucurati de ei!

Felicia, multa sanatate Ilincutei si sa veniti cat mai repede acasa.

Bic, multumim frumos!

Lavi02 si Cristina, am citit postarile voastre ref. la gelul pentru dintisori (ca nu se poate folosi prea mult). Cand ii apar dintisorii, cu ce mai poti da ca sa nu-l mai doara pe bebe? Exista ceva cu efect mai indelungat si care se poate folosi mai mult timp? Multumesc

Raluca si bb Maria (07.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo_banu spune:

Buna dimineata! Vreau sa incep prin a ura "Bun venit" mamicilor Angi (care e nou-noutza) si Ank si bb (care are cateva postari).

Stefania s-a trezit de vre-0 ora (ora Romaniei), i-am dat papa si acum se screme de mama focului, gongane...Mai nou i-am lipit pe pereti cateva personaje din basme, povesti si desene animate. Se uita la ele si parca le cearta, rade la ele...e super dragalasa. Ne-am mai revenit din diaree, azi e ultima zi de mucilagiu, ca saraca nu stiu cat ar mai fi rabdat.

Eu primesc de la dr. de fam bilet cu 6 cutii de lapte praf si mi-a spus ca in timp vor fi mai multe, dupa necesitatile bebelului.

Teo si bb Stefania Iulia(2.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Siminaf, sa intelegem ca intr-o tara "mai democrata" si mai "capitalista" decat Romania, exista mai multa protectie sociala decat aici? Oricum aveam un mare respect pentru sistemul american care, cel putin din afara, pare foarte convenabil pentru omul mediu.

Bic, si al meu se foieste la san de 2 zile. Am crezut ca-i o pasa trecatoare, dar se pare ca nu. Face cu sanul in gura ca un catelus care scutura o carpa! Doar ca nu maraie! Scutura sanul si sus-jos si stanga-dreapta si pe diagonala... La suptul de aseara a mai facut o figura noua. De obicei prinde in gura sfarcul si areola, aseara a luat si mai mult (nu ma intreba unde incapea in gurita lui mica) si mesteca de zor. Nu sugea, mesteca! Cand i-am scos sanul din gura, arata jalnic, exact ca o carpa molfaita. Si ma doare de parca musca. Dar nu are dinti, asta pot spune sigur, ca l-am controlat. Probabil ca senzatia vine de la modul in care misca gingiile.

Dordia, sa inteleg ca experienta zilnica a mamicilor ca mine, care sunt la primul copil, pe care si l-au dorit ani de-a randul si pe care ii iubesc ca pe ochii din cap, nu te prea intereseaza? Adica noi doar sa intrebam si sa asteptam raspunsuri de la cele cu mai multi copii? Am vrut doar sa te tachinez, sunt convinsa ca nu ai vrut sa sune asa, dar chiar cam asa a sunat! Eu azi sunt in dispozitie de gluma, desi e urat rau de tot afara. Cred ca datorita ochisorilor lui bebe, care se lumineaza tot cand ma vede.

Am vazut ca sunt unele fete care au baby monitor. Ajuta mult sau e doar un moft? Ca as vrea sa iau si eu, pentru ca asta mic mai nou are atat de mult bun simt, incat nu prea mai plange cand vrea ceva. Striga, se enerveaza etc. De plans, plange abia dupa juma de ora de cand a inceput sa-i fie foame si nu vreau sa-l tin asa... Iar eu il aud din camera cealalta abia cand zbiara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo_banu spune:

La multi ani Meems si Proadelina, sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si voiosi!

Stefania a inceput sa manance bine (asa zic eu), mananca 700 ml/zi. Din moment ce mananca cred ca ii e mai bine, incepe sa se regleze la burtica.
Am si vesti bune despre Tata-socru. Se simte mai bine, nu a amai avut caderi de cand e monitorizat, dar e cu psihicul cam la pamant. Ii e dor de casa, da familie, nu prea mai suporta spitalul. Mi-a spus sa-l iau acasa. Sa-l aduc in week-end ca nuprea sunt vizite si ii e urat. Il cred, dar mi-e teama ca daca se vede acasa nu va mai vrea sa se intoarca la spital. Eu zic ca este important si optimismul ca sa te faci bine, ori el daca este demoralizat....?!?

Cred ca sunt singura care bantuie pe aici. Mai da' ocupate mai sunteti!
Teo si bb Stefania Iulia (2.11.'05)

Mergi la inceput

Datele noastre la trei luni sunt: 6,900 kg si aprox. 64 cm. Eu nu prea am incredere in masuratori, dar asta este.
Luna viitoare va fi o crestere mai mititica, pentru ca luna februarie are cu trei zile mai putin decat dec. sau ianuarie.. Dar nu-i bai! Deja trebuie sa ne micsoram ritmul. Suntem niste frumosi. Sper ca azi voi avea timp sa pun niste poze noi la albumas. Ma apuc chiar acum sa selectez.

Mergi la inceput

Am pus pozele in albumul nostru din contul comun. Sa vedeti ce frumusel sunteeeeem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

NEATZA.

PISI, sorry daca am citit in diagonala; mai degraba nu m-am exprimat cum trebuie dar ma bucur ca s-a inteles ce am vrut sa spun de fapt.

MARA si eu il mai gasesc transpirat pe pitic cateodata. Dar eu sear ail imbrac cu un body sau bluzita mai subtire si un costumas cu totul mai grosut recunosc, darn u mai stau cu grija invelirii. Asta pt ca am patutul in colt si chiar daca am peretii izolati parka tot e simte rece sin e-a cam facut figura peste noapte san u prea ne dea caldura…asa cum cateodata ma tezeam si deschideam geamul ca era f cald.
Chiar vroiam sa va intreb: bb-ii vostri stranuta des? Ca al meu pitic stranuta cateodata f des. Si are manutele reci…asa ca ori il invelesc, ori ii pun o caciulita subtire – tichiuta pe capusor.

CRISTINA sper ca nu ai ceva probleme ca nu prea mai intri asa des…

ANGI75 bine ai venit .

FELICIA sa va faceti bine repede si sa veniti acasa.

TEO, tare rau este sa ajungi pe mana doctorilor, dar mai ales singursi departe de casa.

NEGARACRISTINA, imi place la nebunie cum doarme galusca ta….e data cumva?

MEEMS si eu ma intrab cum dorm unii si alti nu. Dar asa suntem, nu toti la fel. Si nu esti egoista, , stai linistita.
Si LA MULTI ANI !

Eu am adormit aseara pe la 21.00 si i-am zis lui Cristi sa nu ma lasa mai mult de 1 ora ca sa-I facem baie lui pitic. Eu am vb eu am auzit. Ca m-am trezit eu la 1.00, el dormea la picioarele noastre -adica ale mele si ale piticului. I-am dat ardeiasului sa manance, pus in patut dar pe la 4.00 cam maraia. Ca atare l-am luat cheauna de somn sa-I dau iar papa. Ei as, ca nu a vrut, a supt vreo 5-7 minute si nu a fost chip sa mai ia sanul, dar am adormit cu el in brate…cam 40 minute. Pe la 5 iara a marait, iar l-am luat la san iar vreo 10 minute, iar l-am pus in patut …la 6.30…la fel..dar va dati seama pe urma ce crampe si dureri de burtica a avut saracu…ca abia l-a adormit la 9.00
Chestia e ca atat de somn imi era, ca nici nu vedeam ceasul, nici nu incercam sa vad ce are saracutzu ca daca sanul nu-l vrea, ceva avea..si anume trebuia schimbat.
Nu facuse kk dar cand e cam plin scutecul, nu-I place…
Mai si-mi aduc aminte ca-n primele saptamani ma trezeam si-l schimbat de fiecare data ca facea kk…si asta de 2-3 ori pe noapte, dar acum parka sunt batuta cu somnul.

BIC-ule, tare haioasa esti, dar chiar asa de ce se foieste la titzi??? Sa numai zic ca al meu are o ora anume cand face chiar urat rau de tot, dupa care nu doarme decat daca iesim afara…Masa de la 14.00…este criminala. Bine mai face si la alte mese, dar la asta este de groaza.

Cu laptele praf, depinde de fiecare oras. In sensul ca primaria il da din bugetul ei. Asa ca am auzit ca-s locuri unde nu se da deloc. Acum 3-4 ani se dadeau 8 cutii de BEBELAC in bucuresti. Acum doar 3.
Eu il voi lua, chiar daca il voi folosi la prajituri numai, dar ma gandesc ca poate il primeste si dupa 1 an nu vad de ce nu I l-as da. Cu toate ca sunt o gramada de copii crscuti cu bblac…dar fiecare vrea sa-I dea dupa posibilitati ce-I mai bun.

Mai si gata hai sa terminam cu chesiile de genul dau si eu sfaturi sau nu!!!!
Ce, daca se confrunta cineva cu o problema cu care m-am confruntat eu de ex, nu pot sa-mi exprim parerea doar pt ca nu-s decat la primul copil? Sigur ca nu-I asa, ne putem expune opiniile toate de aici, indifferent de cate copii avem.
Hai sa nu fim rautacioase.

GANDACEL, uite asa mi se pare si mie ca “mesteca sanul” si chiar ma oftic ca am senzatia ca nu-l mai apuca cum trebuie. Adica,numai casca gura maaare sa-l prinda, ci pur si simplu aspira sfarcul…ca pe macaroane. Si eu zic ca asa nu suge mai nimic si de aia se enerveaza si-l arunca si apoi iar il trage…

PROADELINA LA MULTI ANI!!!

GANDACEL nu esti singura, mai sunt si eu . Dar ma duc sa vad pozele puse acuma...

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Neata mamici!

Meems si Proadelina, sa va traiasca puii!

Pisi merci de raspuns, e incurajator, oricum pt moment am renuntat sa mai incerc cu bibe, ca oricum am de gand sa mai alaptez vreo 3 luni daca se poate, si intre timp o sa ii mai strecor un pic de apa poate se obisnuieste asa! Si eu zic ca are biberonul ceva dar nu imi dau seama ce, dupa fiecare refuz le-am incercat si eu si pare ok.
Voi fetelor de care folositi? De ala cu 3 viteze sau simplu? Ce marca?

Gandacel, haioasa descriere, parca si vedeam sanul ca o carpa Si noi ne mai enervam cateodata si il aruncam cat colo dupa care il cautam disperate cu gura deschisa ...gen "pica para malaiata..."
Felicitari pt "tonaj", asta da scor! Bravo!

Teo, nu am urmarit ce s-a intamplat cu tata socru insa bine ca e mai bine si poate n-ar fi rau sa il luati totusi in weekend sa isi mai schimbe ideiile, ca spitalul tare te deprima...

Alina si Amalia 17.11.2005

Poze noi feb 2006

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

LAVI, daca vrei sa iti comamnzi cartea adolescentul de dr. ciobanu, a aparut la

liga legendelor, tel.6476901 , 350.000 lei

CATUTZA, incearca la casa ardeleana, are site

Si iata ca pisi iar a reusit sa creeze polemici!!!!!!!

ilenutza si bb victor, 22 dec

Mergi la inceput