Nazdravani de oct-nov-dec-2003(73)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Adriana, ce mare si frumoasa a crescut Olguta, e o adevarata domnisoara. Nu mai fi suparata ca mai vine o fetita, sanatoasa sa fie si sa va bucurati de ei, poate urmatorul va fi baiat. Nu mai vrei CD .....?

Paula cu Paul & Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Am uita sa va spun, Vineri 24 februarie la ora 21 merg la o emisiune legata de SD, va fi pe Radio Romania Inernational.

Paula cu Paul & Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Paula, multumesc .. eh.. domnisorica mica..

quote:
Originally posted by paula2003

Nu mai vrei CD .....?

Paula cu Paul & [red]Alexandra

Paula, ba da.. dar mi-e rusine ca esti ocupata... lasa.. mai incolo cand o creste baiatul... poate veniti prin parc pe aici pe la noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zeeva spune:

Buna la burtici, copilasi mici si mamici,

Mai fetelor aveti idee ce se poate face impotriva racelilor repetate? Ceva vitamine? Am racit la fiecare 2 saptamani din noiembrie pana acum. Nici macar nu fost o iarna grea in Canada si oricum sunt mai mult "indoor" unde e cald.
Nu stiu ce sa mai fac. Doctorii de aici nu dau doi bani pe viroze si nu te iau in seama.
Ma bucur doar ca nu am dat racela si la fete.
multumesc mult pentru idei si va pup,
Z.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Zeeva, vitamina C cat incape ... limonada facuta acasa cu 4-5 lamai la litrul de apa ... sucuri naturale. Am auzit ca si Echinaceea e foarte ok. In rest ... ca sa te consolez ... si eu am racit toata iarna ... mai ales de cand merg la munca si imi sufla toti virusii prin fata ...

POZE NOI

Carmen si Matei Gabriel - [b]27.10.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uki spune:

Neata!

vroiam sa va spun ca am fost si noi la dr. si mi-a zis ca are Mariuca "dermatita atopica"...ma rog, sunt cam reticenta la diagnosticul asta

si i-a prescris...Sanasol, in rest nimic, nici macar un unguent acolo
eu am luat Sanosanul, dar degeaba... cand iau banii, vreau sa dau banii pe Mustella, am avut niste pliante si am vazut ca au o gama dermato-cosmetice, deci, printre care si pt piele uscata...aia este vreo 400 mii dar as da si 1 milion, numa sa merite...

in rest, suntem bine, s-a adaptat cu mama, si a inceput sa dea nenica niste raspunsuri..., de ramai tablou...ii zice ieri la maica-mea: "du-te ...gagale, maiia pape vea, cu tana ou" - in traducere: du-te si fa mamaliga sa pape maria cu smantana si ou!

weekend placut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ver@ spune:

Buna seara mamici!!

Da' ce ne-am rarit mai!Se vede treaba ca majoritatea am inceput serviciul.

In urma faptului ca Vladutz se tot plangea in ultima vreme ca il doare burtica,i-am facut un examen copro si i-au iesit oxiuri
In octombrie anul trecut am facut la diferite lab si ba ii ieseau ba nu,drept pt care ma hotarasem sa nu il tratez dar se pare treaba ca chiar o fi avut din moment ce acu are Doar ca nu prea a dat semne ca ar fi avut!Dar acum zice ca il doare burtica.

Si ne tratam tot fameleonu'(mama,tata,sotul,eu si Vladutz) cu Giardinofug.De la plafar.Am dat peste un nene vanzator care mi-a explicat f bine ce...si cum...offf...da ce ma oftic.Mai ales ca nici nu e in colectivitate,dar cica e de la faptul ca a bagat mana murdara in guritza Pai nici nu am cum sa il opresc pe afara cand e cazul.In casa am grija sa il spal,da...

Ce am uitat sa intreb e daca poate sa faca de la laptele de vacutza pe care il consuma (chiar daca e de la bunicii mei,cu vacutze vaccinate,dar cine stie...........)cu toate ca il fierb 15 minute????

Cine ma poate lamuri??

Rezultatul la urina il iau luni.Parca s-a mai reglat cu mictiunea.Parca.

Va pup ca tre' sa il culc.E la mine in bratze si zice:"mami nu mai pot"

Vera si Vladutz( 2 ani si 2 luni)http://community.webshots.com/user/vgv_vera

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ver@ spune:

Salutare!

Noi suntem singurei.Am fost pe afara dar cam viscoleste.

Uki mai da' cred ca e asa de haioasa cum vorbeste.Vladutz nu prea a pocit cuvintele in schimb verisoara lui da si asa de mult imi placea si imi place cum suna din gurita ei....
Da' in afara de creme cu se trateaza dermatita...???Oare crema de galbenele nu ar fi buna?Zic si eu.

Zeeva si Carmen bagati la greu VIT C ca e f buna.Uite ce scrie despre ea:

Organismul uman nu isi poate sintetiza propria vitamina C si tocmai de aceea trebuie sa si-o procure din alimente sau din alte surse (comprimate, prafuri, drajeuri de vitamina C).

In plus vitamina C este eliminata din organism in rastimp de doua , trei ore de la administrare in functie de cantitatea de alimente existente in stomac si tocmai de aceea este important sa se mentina un nivel constant de vitamina C. Astfel au aparut preparate cu absorbtie lenta (preparate retard)datorita carora vitamina C poate fi prezenta permanent in organism si isi exercita efectul benefic pe o perioada mai mare de timp.

Firesc ne putem intreba pentru ce proprietati aceasta vitamina este atat de importanta, astfel ca voi pune in evidenta cateva dintre proprietatile sale esentiale:
- in primul rand are un puternic efect antioxidant, participand la distrugerea radicalilor liberi;
- ajuta la functionarea normala a sistemului imunitar, inhiband cresterea tumorilor si asigurand rezistenta organismului impotriva infectiilor;
- are rol de echilibrare a sistemului imunitar, prevenind aparitia astmului si a alergiilor si stimuland productia de interferon, factor cu proprietati antiinfectioase remarcabile;
- trebuie remarcat puternicul rol anticanceros al acestei vitamine;
- intervenind in formarea colagenului, are o importanta hotaratoare in dezvoltarea sistemului osos si a ligamentelor. De fapt, colagenul participa la refacerea structurilor lezate, intervenind in starile inflamatorii si in vindecarea ranilor. Este influentata astfel consolidarea rezistentei oaselor si a dentitiei;
- are proprietatea de a creste fluiditatea lichidului articular usurand miscarile si imbunatatind mobilitatea;
- previne uzura celulara, incetinind procesul de imbatranire;
- are rol de echilibrare a organismului fiind necesara in metabolismul calciului si al altor minerale;
- ajuta absorbtia fierului la nivelul intestinului;
- are actiune de activare a acidului folic;
- participa la sinteza hormonilor glandelor suprarenale;
- detoxifica ficatul;
- este un excelent tonic al capilarelor.

Simptomele lipsei de vitamina C sunt: oboseala, astenie, slabiciune, stare de depresie, lipsa poftei de mancare, dureri osoase moderate.

Cum se ajunge la deficit de vitamina C
Trebuie sa remarc faptul ca locuitorii marilor orase au nevoie de suplimente de vitamina C pentru ca monoxidul de carbon existent in aer este un puternic distrugator al acestei vitamine.

Tutunul este un alt distrugator de vitamina C, fiecare tigara fumata distugand 25-100 mg de vitamina C.

Sunt multe medicamente care influenteaza negativ aportul de vitamina C in organism.
Astfel pot aminti aici siropurile de tuse, administrarea prelugita de antibiotice, antihistaminicele,anticonceptionalele orale sau corticosteroizii (cum ar fi prednisonul utilizat in artrite si alergii).
Pana si banala aspirina folosita atat de des in cazul virozelor, sinuzitelor, durerilor reumatice sau bolilor de inima tripleaza de fapt viteza de eliminare a vitaminei C.

Pe de alta parte un deficit de vitamina A poate si el determina pierderi de vitamina C .

Stresul zilnic scade si el capacitatea de captare a acestei vitamine .

Pastrarea continutului de vitamina C in alimente reprezinta o alta problema complicata caci dupa o depozitare de 2-3 luni alimentele pierd doua treimi din continutul lor de vitamina C. Deasemenea prin decojirea fructelor se pierde 60% din vitamina C iar fierbera indelungata la temperaturi ridicate determina pierderi mari din aceasta vitamina.

Gravidutzele ce mai fac???

Vera si Vladutz( 2 ani si 2 luni)http://community.webshots.com/user/vgv_vera

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sympa spune:

Fetelor, scuzele mele, dar nu reusesc sa mai intru.Si cand mai intru de-abia apuc sa va citesc.Nu stiu cum trec zilele, dar e ingrozitor de repede cum se duc lunile, anii.....Parca acum aveam puii mici..si ne plangeam de colici....si acum care mai de care incep sa scoata perle peste perle...Bebe mic al meu din butica e cumintel..mai am asa cate-o greata dar e suportabila, ce ma nelinisteste e sistemul asta de-aici ca nu faci controale si ecografe asa cum ar trebui sa fii tu linistita.De-abia miercuri am fost la primul control, la care mi-a confirmat sarcina de 12 saptamani...a incercat sa auda bataile inimii puiutului si n-a reusit...si-atat.Mi-a zis doar ca daca vreau imi da trimitere sa fac amniocenteza..ceea ce nu stiu daca o voi face.Imi e frica de mor de acul ala....nu, nu, nici nu vreau sa ma gandesc....Ieri am fost sa-mi fac analizele la sange...sper sa fie totul bine.Andrea e o nazdravana..fara pic de stare...plina de energie, si nu prea are unde sa si-o descarce ca afara e cam frig...dar trece si iarna asta.In sfarsitul primaverii su in vara vrem sa mergem acasa...de-abia astept.Haideti ca nu ma mai lasa Andrea...
Pupici si intru mai tarziu sa va mai scriu cate ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zeeva spune:

Multumesc Carmen77 si Vera, adevaru-i ca am ignorat total vitaminele. Am sa iau de acum.
Z.

Mergi la inceput