Vanatai!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

quote:
Originally posted by Teodora D.
hemofilia e o boala care se manifesta doar la baieti,femeile sunt doar purtatoare ale genei ce cauzeaza boala

nu se manifesta doar la barbati, dar este adevarat ca aceasta boala este (mult) mai raspandita in randul barbatilor.

genele acestei boli se afla in cromozomul X. femeile au 2 cromozomi X, barbatii 1X si 1Y.

barbatul primeste cromozomul X de la mama sa - astfel, daca mama este purtatoarea genei "defecte" (fara a avea, insa, hemofilie declarata), va avea 50% sanse sa mosteneasca acea gena, si odata cu ea boala; daca mama este afectata de hemofilie, va avea 100% sanse sa aiba boala.

pentru ca o femeie sa mosteneasca boala, trebuie sa primeasca 2 cromozomi X "defecti", unul de la mama, unul de la tata (care, conform celor scrise mai sus, are aceasta boala).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smillaraaq spune:

quote:
Originally posted by Mi-Ka

smillaraaq,gelul de arnica face minuni la vanatai. Eu am avut un accident de masina care s-a lasat cu vanatai pe ambele picioare, negre, mari si urate, dar mi-au disparut in vreo 3 saptamani dupa ce am folosit gelul de arnica.
Daca crezi ca ai probleme cu coagularea sangelui, poti sa-ti faci timpul Quick, timpul de coagulare si sangerare.

Mi-ka

Multumesc mult, Mi-ka! Chiar zilele trecute am primit din Germania tinctura de arnica care intr-adevar e foarte eficienta la vanatai.

Nu stiu insa ce este timpul Quick - se face cand iti faci analizele sau cum? Ca sincera sa fiu nu stiu cand oi ajunge la analize, ca-mi petrec viata la servici

Multumesc mult pentru raspunsuri si un uichend fara vanatai tuturor! (eu stiu ce zic, ca maine merg la patinoar! :))

Smilla

Come to the dark side: we have cookies!!

Mergi la inceput