Claustrofobia

Claustrofobia | Autor: iga

Link direct la acest mesaj

Cine stie daca se poate vindeca aceasta boala sau daca se poate amelioraMama mea sufera de aceasta boala si tare mult isi doreste sa vina si ea la mine in vizita ,dar din pacate nu cred ca o sa reziste in avion.Stie cineva ceva despre cum se poate trata aceasta boala???A facut mai multe serii de acupuctura,dar a zis ca nu simte nimic schimbat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ananda spune:

draga iga,
claustrofobia se poate vindeca sau cel putin ameliora, dar e nevoie de timp, rabdare si... ceva bani! in principiu mama ta ar trebui sa discute cu un psiholog, sunt mai multe abordari posibile, fiecare cu avantajele si dezavantajele ei... dar, dupa cum spuneam, un tratament psihoterapeutic costa si nu se face de azi pe maine!
poate mai sunt si alte tratamente care functioneaza, nu stiu, dar sotul meu e psiholog si pe vremea cand inca mai lucra in domeniu (acum are alt job) a avut o pacienta cu claustrofobie care a mers bine... sanatate multa mamei tale si sper sa rezolvati problema!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bogdidicris spune:

eu am terminat psihologia si la cursul de psihoterapie se vb. despre terapia cognitiv-comportametala. acest tip de terapie este bun insa trebuie sa consulti un psiholog care te va ajuta mai mult. el va trebui sa identifice cauza si sa stabileasca un program de tratament
insa pentru asta iti trebuie bani si rabdare si trebuie in primul rand sa constientizezi ca exista o problema si ca exista disponibilitate din partea mamei tale de a face terapia. fara vointa celu bolnav nici o terapie nu va functiona.
mai stiu ca acest tip de terapie functioneaza si pe termen scurt. spuneai ca mama ta vrera sa vina la tine si nu poate din cauza acestei fobii. cand exista situatii in care persoana bolnava trebuie sa realizeze neaparat o sarcina si este impiedicata de o anumita fobie se poate apela la terapia cognitiv-comportamentala pentru a inlatura repede cauza ce a provocat sursa fobiei. sunt proceduri care necesita insa interventia psihologului. iar terapia nu e deloc dureroasa :). cam atat. sper ca mama ta sa se insanatoseasca si cred ca si tu ar trebui sa o sprijini in acest sens.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iga spune:

Multumesc pentru sfaturi.O sa-i spun ce m-ati invatat si sper sa putem rezolva aceasta problema,chiar daca costa important e sa se faca bine.Multa sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Iga, eu am avut in terapie persoane cu tulburari anxioase de cativa ani de zile si care au reusit sa duca o viata normala in final. Deci de ameliorat sau chiar vindecat se poate.
Poate pentru inceput este recomandabila si o medicatie anxiolitica. La aceasta se poate renunta cand persoana dezvolta abilitatile necesare de a face fata situatiilor.
Intr-adevar terapia cognitiv-comportamentala este foarte eficienta insa si mai importanta este motivatia mamei tale de a schimba ceva si de sustine un demers terapeutic.

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Durerea este inevitabila dar suferinta este optionala

Mergi la inceput