Cum ne protejam daca alaptam...

Cum ne protejam daca alaptam... | Autor: Gavrilia

Link direct la acest mesaj

Cum putem sa ne protejam cand alaptam, atata vreme cat nu sticand ne vine menstruatia?Care sunt sansele sa raman insarcinatata atata vreme cat alaptez din ora in ora?(cateodata si la 2 ore)!Exista vreo posibilitate sa fiu insarcinata?Caci am nascut de 4luni si nu s-a intamplat nimic...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

daca nu te protejezi, da, ramai insarcinata! poti apela la prezervativ, contraceptie locala cu spermicide sau anticonceptionale potrivite alaptarii (orgametril, exluton). ai mare grija, nu conteaza daca ciclul apare sau nu, poti ramane foarte bine insarcinata. du-te la medic si discuta cu el despre contraceptie.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diadaniela spune:

Eu m-am protejat cu anticonceptionale Exluton.

,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina81 spune:

Chiar daca nu ai menstruatie,ai ovulatie si poti ramane insarcinata.
Eu iau Exluton la recomandarea medicului.

Irina si Matei-Cristian (1.sept.2005)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinia spune:

Sa va spun cum a fost la mine. Dupa ce am nascut am fost la medicul care a primit nasterea si am cerut sa-mi recomande ceva ca sa nu ramin insarcinata atita timp cit alaptez. Si ce credeti ca mi-a spus, "Nu iti dau nimica. Traieste liber." si mi-a spus ca nu voi prinde sarcina.
Insa eu fiind alarmata am insistat la care el m-a dus si mi-a facut Ultrasonografie si mi-a zis ca nu vede nici un ovul. Mi-a recomandat sa vin o data in luna la USI. Si inrest sa nu ma protejez cu nimica.

Aceasta a fost la mine si asa am facut pina la 6 luni. Insa aceasta e valabil numai pina la 6 luni, daca alaptezi la fiecare 2 ore si sa nu depaseasca 4 ore. De asemenea sa nu fi avut ciclu menstrual.

Dar sigur ca nu la toate femeile merge aceasta metoda.

Karina mamica lui LUCIAN (23 februarie 2005)

Oare cit avem?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Si eu am luat Exulton, este foarte bun, poti incepe cand vrei. Stiu ca se mai poate folosi si steriletul, daca iti convine mai mult, cere-i asta dr tau. Eu personal am o problema psihica impotriva steriletului.
Mult succes!

Ioana 26 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Treaba cu nu ramai insarcinata daca alaptezi e un mit.

Eu m-am protejat cu foite anticonceptionale.

Daniella, mama lu'Alexis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gavrilia spune:

Multumesc mult pt raspunsuri.Maine merg la dr. si o sa vedem care e situatia...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki_c spune:

Buna

Trebuie sa mergi neaparat la medic pentru Exluton? Se poate continua cu el si dupa intreruperea alaptarii? Cat costa si cum se ia? Te ingrasi de la el?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Anticonceptionale numai cu progesteron care se iau in fiecare zi la ora fixa - eu am luat MICRONOVUM - sau prezervativ.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami22 spune:

Salut!
eu am luat Exluton si pot sa-ti spun ca in 3 luni am luat 6 kg. dupa nastere slabisem si nu am mancat mai mult decat de obicei, asa ca sunt f.f. sigura ca de la anticonceptionale m-am ingrasat. Asa ca aveti grija la EXLUTON! Nu toate organisemele reactioneaza la fel dar am mai auzit si de la alte prietene acelasi lucru

Mergi la inceput