Mamici de mai-iunie 2006 (35)
Raspunsuri - Pagina 9
CamiM spune:
Cypocs nu stiu daca trece cu tratament dar aici daca ies analizele pozitiv pentru streptococ B iti pun la nastere perfuzii cu antibiotioce sa nu cumva sa il ia bebe cand trece prin canal; altfel zic ca esti ok!!
Zax felicitari pentru baietel grasunel!!

Inaioana super listuta ta cu cele necesare mai ales ca unele vin recomandate .. din experienta proprie!!![]()
Raalucutza bafta multa la doctor, sa fie asa cum vrei tu - adica baietel dar cel mai important sa fie un bebel sanatos!!! Iti tinem pumnii stransi!!
Cami 27+ 
http://pg.photos.yahoo.com/ph/earendyil/my_photos
CamiM spune:
Inaioana multam fain!! Sper sa ai si tu parte de o nastere super usoara si de bebe sanatos!!Uite niste 
pentru voi. Oricum tu esti deja super fericita cu asa o bombonica de fata!! Acum o sa fi de doua ori in al noulea cer!!
Cami 27+ 
http://pg.photos.yahoo.com/ph/earendyil/my_photos
virgi spune:
Buna dimineata!!!
Ina si Diana: multumim mult pentru detalii. am copiat tot...
am niste nelamuriri:
1. in ce sterilizati voi biberoanele si tetinele?
Ce sunt alea tetine?
Eu am vazut aici la market un sterilizator care arata ca o oala din inox....trebuie si aia cumparata?, Daca am acest sterilizator mai am nevoie de setul de perii ???
2. La ce spuneti voi scutece? la pampersi sau exista altceva..din material textil?
3. Ce fel de camasi de spital trebuie sa avem? cu pantaloni sau fara?..sa aibe nasturi sau nu? sau nu conteaza!!!!
Va cer scuze pentru naivitatea intrebarilor, dar chiar am nevoie de lamuriri.
Mihaela - spunem si noi La multi Ani cu intarziere. sa ai parte de o nastere usoara si un bb sanatos.

Doroti - 
Ralucuzza - bafata la echo si sa fie asa cum va doriti voi
CamiM - felicitari si ma bucur ca e totul ok, sa fie asa pentru toate mamicile.
betty13ro spune:
Am venit si eu cu ultimele noutati. V-am urmat sfatul si mi-am facut programare pt eco morfo-fetala la Medicover caci a fost singurul loc in care am gasit liber de pe o zi pe alta. Binenteles ca dupa atata strofocare nu am ajuns la respectiva programare 
caci sotul meu a fost sunat de la serviciu sa rezolve o problema(asta ca de...tot era in concediu in Bucuresti)si nici nu am reusit sa obtin alta programare. Am dat putin la soricei de draci evident, l-am facut pe al meu sot sa se simta ca dracu cu toate ca nu era vina lui si tot asa. Partea buna e ca am reusit sa cumparam patut de lemn, carucior 3 in 1 si cateva hainute marimea 0.
Ieri am fost aici in GL si mi-am facut eco dopler cu biometrie fetala (cred ca nu spun prostii)caci atunci cand i-am spus ca vreau eco morfo-fetala m-a intrebat:"adica ce vreti mai exact?"
Ma rog, am vazut-o pe bebelina care era tare suparata ca o spionam si facea tumbe. Doctorul mi-a spus ca e bine si are 503g asa ca m-am mai linistit.
Va pup.
22+ cu
Clarisse Andreea
inaioana spune:
Neata, burticutze!
Bety, bine ca bebe e ok, nu te mai stresa ca nu face bine!
Virgi, eu am sterilizat tot in solutie de strerilizat. Iti trebuie perii pentru ca trebuie sa speli biberoanele cumva. Deci , le speli cu apa si sapun (si cu peria..ca laptele se usuca pe acolo) si apoi pui totul intr-un vas (eu am folosit din alea din plastic cu capac care sunt pentru bagat alimentele in figider) in care ai apa si solutia speciala (am avut de la Chicco) in dilutia care trebuie (sunt niste sticle mari cu un capacel mic si se pune un capacel la doi litri de apa normala, parca) si le lasi o jumatate de ora. Solutia astfel preparata iti ajunge 24 de ore, apoi o arunci. In fine, urmezi instructiunile. Sunt fete care folosesc alte feluri de strilizatoare (de exemplu ceva care se pune la microunde) dar eu am preferat aceasta varianta care mi s-a parut mai practica si mai ieftina. Plus ca prin fierbere se depun pe biberoane tot felul de prostii de minerale din apa jegoasa si se cam strica in timp.
Eu am folosit numai pampersi dar am spus "scutece" ca sa se inteleaga ca nu e vorba despre firma "pampers" neaparat. Cu toate ca , cel putin in Ro, nu merita sa dai banii pe altceva inafara de Pampers. Deci, e vorba despre scutece de unica folosintza, oricum.
Iti trebuie camasa de noapte rochie nu pijama cu pantalon. Adica e muuult mai practic asa. E bine sa se deschida in fata astfel incat sa poti alapta usor nu conteaza ca are nasturi, capse sau altceva (eu am cu nasturi!) si daca se poate sa nu fie pana in pamant ca sa o ridici usor cand trebuie sa iti schimbi tamponul si sa mergi la baie.
Ioana
27 saptamani
si
Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
inaioana spune:
A, tetinele sunt partea aia de silicon sau de cauciuc din care suge bebe cand suge din biberon.
Ioana
27 saptamani
si
Katja(30 martie 2004)
florypop spune:
Salutare!
Carmina, casa de piatra!! Sa fitit sanatosi si sa aveti o viata frumoasa.
Noi am venit de la eco cu vesti bune si proaste. Vestea buna este ca deocamdata bebe este bine in limitele normale. Ama sa ne treci si pe noi pe listuta cu 371 g la 21 de saptamanai.
Vestea proasta este ce exista suspiciunea de circula de cordon

. Sper din tot sufletul sa fie bine pana la capat ca nu cred ca as rezista daca se intampla ceva.
Pupici,
Flory
21+ si
Andrei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;104/st/20060624/dt/8/k/911c/preg.png
doroti_5 spune:
Buna dimineata!
Florypop ce inseamna circula de cordon?
doroti_5
27+ si
Natalita-Elena
evolutia bebe
foto mami pina la bb si dupa
inaioana spune:
Flory, nu iti face griji, la varsta asta circulara de cordon nu inseamna nimic. Bebe o sa se tot intoarca si rasuceasca de acum incolo incat o sa aiba toate combinatiile posibile cu cordonul lui. In cel mai rau caz, daca va avea circulara cand va fi cazul sa nasti, vei naste prin cezariana si nu natural. Asta e maximul ce se poate intampla. Bine ca e sanatos si totul e ok. 

Doroti, circulara de cordon este cand bebe are intamplator in acel moment cordonul ombilical in jurul gatului. La bebe mari in caz de nastere naturala poate fi periculos (nu e obligatoriu).
Ioana
27 saptamani
si
Katja(30 martie 2004)
florypop spune:
Circulara de cordon inseamna ca are cordonul in jurul gatului si exista riscul sa se sugrume. Cel mai mare pericol este la nastere si in special la nasterea normala. Dar eu oricum nasc prin cezariana.
Eu as vrea sa stiu care sunt riscurile pana atunci....si daca se poate face ceva?
Pupici,
Flory
21+ si
Andrei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;104/st/20060624/dt/8/k/911c/preg.png