bebelusi de ian-feb 2005 (79)
Raspunsuri - Pagina 5
crinuta spune:
quote:
Originally posted by bubu05
Aaa, si eu i-am dat laptele amestecat, cand am facut trecerea de la Milumil la Milli, nici eu nu stiam ca se dau in bibe diferite, nici dr. nu mi-a zis.
Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
Cum sa se dea in bibe diferite? Eu cand i-am facut trecerea de la Humana 2 la Milumil 3 le-am amestecat in acelasi biberon.
Crinuta si
Rayan
sirimie spune:
Vladut se da cu capul de mobile, de mai multe ori daca il las. Mai face vreun bebelus la fel? Nu inteleg de ce, eu cred ca sta foarte putin in tarc (desi cind sta cu bona nu garantez ca nu sta mult in tarc).
Shobo, cind am trecut de la Humana 1 la Humana 2 le-am amestecat in acelasi biberon dar la trecerea la Bebelac doctorita mi-a spus sa le pun in biberoane separate.
Kita, multa sanatate lui Andrei! Sa se faca repede de tot bine si sa sarbatoriti!
Exista Vigantoletten 500 fara fluor si Fluor vigantoletten 500 cu fluor.
Ce cereale pui in lapte? Vreau si eu sa incerc sa pun cereale in lapte, (tot Bebelac) poate asa maninca mai bine. Azi nu a vrut sa manince nici lapte si nici cereale (pe care i le dau eu la 12) pina la ora asta.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
sirimie spune:
Ubi, multumesc pentru raspuns. Voi incerca si eu sa ii fierb mazare in piureul de legume.
Ana Maria, daca mi-ai atras atentia am vazut ca baietelul tau s-a nascut mic mic tot la Giulesti si mai vad ca acum e mare
Sa iti traiasca!
Amaya, multumesc pentru incurajari. E bine de stiut ca numai noi nu crestem corespunzator. Eu m-am impacat cu ideea, in general, dar tot ma apuca tristetea cind ajungem la cintar, niciodata nu e satisfacator 
Magga, am inteles eu gresit. Nu credeam ca exista slujbe despre diferenta dintre sexe.. Am citit mai de mult ca existau comunitati prin Africa unde fetele/femeile sint brutalizate in obiceiuri barbare, de asa ceva va ocupati voi? Oare mai exista asemenea comunitati si acum?
Vladut isi da drumul de la 2 pasi cind ii spun sa vina la mine. Dar o ia in jos, nu face pasi. Si parca nu are curaj sa stea singur in picioare, imedaiat se pune in 4 labe si o ia la picior..
In ziua de odihna am treaba, sintem numai noi acasa. Nu m-am hotarit daca sa iesim afara acum, pare mohorit si frig..
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
crinuta spune:
Faza haioasa acum 5 minute: ne jucam, Rayan ma trage de par, ma doare, zic auuuuuu, dupa care ma fac ca il trag si eu usor de par, dar suficient de tare incat sa vada ca nu este o placere, la care ce credeti ca a facut?? A stat, s-a uitat serios la mine, dupa care si-a dus manuta la par ( unde l-am tras eu) si si-a frecat capsorul

Crinuta si
Rayan
PatriciaArdeleanu spune:
Mie, imi povestesti, Crinuta??? de ieri nu ma mai opresc, iti dai seama ca am o tava intreaga la discretia mea!! deja 3 sferturi s-a dus...
ce sa fac daca el nu stie ce pierde...tocmai am dat acum gata o portie. si eu am pus putina mandarina, ii da un gust deosebit. data viitoare am sa folosesc cockteil de fructe cu ananas.
Prajitura s-a inchegat bine, chiar daca e mai moale putin, dar poti sa o tai felie. este dulce acrisoara....
si eu am combinat laptele in acelasi biberon si nu au fost probleme.
sirimie, multumim pentru complimente.
catiflo, i-am dat si eu azi putina miere...sper sa fie ok, nu vad de ce nu.
Patricia si
Rebecca (05.02.05)
PatriciaArdeleanu spune:
Rebecca a inceput sa exerseze silabe "che" "chi"si "ghe"....e asa caraghioasa si aseara m-am topit de ris cind i-a iesit un "chibaba".
am remarcat ca ea zice de mult "mama", dar ...pe limba ei, abia ieri mi-am dat seama, punind-o sa repete dupa mine "papa", apa, baba, vava, fafa...etc, spune dupa mine, si cind ii ziceam mama, arata spre mine si zice...nu stiu sa redau exact 'Oa-oa" pe nas cumva...desi a zis "m" de multe ori..
Patricia si
Rebecca (05.02.05)
lbelciug spune:
Offf Kita prin cate ai trecut si tu si baiatul. Doamne dar de ce-a fost atat de greu sa isi dea seama doctorii ca are baiatul rujeola? Doamne, branula la copil atat de mic? Mi se pare de-a dreptul inconstienta! Eu am avut multa vreme asa ceva si pe langa faptul ca nu e deloc placut, e si f riscant deoarece sangele se coaguleaza! Lasa, nu regreta aniversarea trista, imp e ca ai fost alaturi de sufletzelul tau atunci cand a avut nevoie! Sa-i dea Dumnezeu multa sanatate lui Andrei! Draga Alina tie iti multa putere si sanatate!
Catiflo si Sirimie, lui Matei nu i-am dat decat 2 feliute de vinete (din congelator) si gatite cu un sos usor si bucatele de piept de pui. Alte legume congelate nu i-am dat pt ca nu am. In schimb i-am mai dat spanac si fasole pastai din conserva si gatite cu sos de rosii sau bechamel. Am observat ca ii place si fasolea batuta, dar nu i-am decat f putina (cu painica), ca sa nu-l baloneze. Nasilor le-am luat platourile portocalii de care va ziceam. Sincera sa fiu, si mie mi-ar place sa le am in casa. Sunt asa haioase... in forma de floare pe margini. Sper sa le placa si nasilor. Eu am decis sa le fac acest cadou nasilor nu pt ca ar fi cerut ei (niciodata n-au facut-o!) insa eu consider ca acesta e si o forma de manifestare a respectului nostru fata de ei. Si noi am cununat si desi le-am spus explicit finilor ca nu vrem cadouri, nu pot spune ca nu m-am bucurat cand am fost surprinsa placut cu o mica atentie. Acelasi sentiment vreau sa-l ofer si eu nasilor nostri.
MihaT, eu am renuntat de mult sa-i mai dau lui Matei laptele cand e culcat pe spate. Mi se pare ca in poz. asta e mai predispus la gaze, asa ca prefer sa-l iau in brate si sa i-l dau biberonul cand sta in funduletz (chiar si cand doarme). Poti incerca si tu acelasi lucru.
Crinuta, CalGel-ul l-ai folosit pt locul unde are Rayan vaccinul? Eu l-am folosit doar pt hematoamele mele (vanatai) cauzate de injectii...
Fetele, copii vostri au obiceiul sa se batzaie stand in fund si tinand eventual un obiect in mana? Lui Matei ii place sa se atinga cu spatele de ceva (patut, usa de la sifonier) sau chiar sa se batzaie fata-spate in aer. Sirimie, asa face si Vladutz?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Matei Yoghinul!
Professional pics
V. Erica spune:
Ne-am intors si noi dintr-o incursiune neasteptata pe la tara. A fost asa frumos, a nins, copiii s-au dat cu saniuta si au dormit dusi. Eclair-urile mele au iesit super si au disparut intr-o clipa, le pozasem insa mi le-a sters Eric din greseala. Dar maine fac iar, caci sotul meu n-a mai apucat decat vreo doua si m-a rugat mult... si sper s-apuc sa le fac poze.
Crinuta, eu mai facusem o data eclairuri din reteta de Fingers, am pus insa un ou mai putin pt. ca era cam moale aluatul (sau ouale cam mari!?). Reteta mea de crema o fac de zeci de ani si noua ne place, dar cantitatile le pun din ochi pt ca depinde ce zahar, ce cacao, ce lapte folosesti... daca vrei sa ti-o scriu, sa-mi zici... e o sarlota de cacao/vanilie. Apropos, i-am dat si lui Ruxi un eclair.I-a placut mult.
Ce-am observat la cojile de eclair(f.important): 1. trebuie tinute in cuptor pana cand se usuca si se fac aurii spre maroniu chiar.
2. daca le faci cu spritul ies ca la cofetarie de aspectoase.(cofetariile fac eclairurile din prafuri)
Mona, pupici si de la noi.
Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)
tomasa spune:
Sirime, multumesc frumos! Asemenea si voua, Vladut e tare scump!
Ma bucur ca ti-a placut calutul nostru, l-am luat de la ultimul Baby Expo pt. primul Craciun al lui Tudor, de la o firma care se numeste Bubuavanue. E tare dragut si pufos si necheaza daca il ciupesti de urechi.
Cat despre starea subfebrila, Tudor are temperatura normala, masurata rectal 37.3-37.4 Asta dintotdeauna, inca de cand era mic de tot, in stare de bine, de repaos. Noua dr. ne-a spus sa o masuram fiindca difera de la copil la copil. E bine de stiut temperatura normala a fiecarui copil atunci cand e in perfecta stare de sanatate, ca sa poti detecta ce inseamna la el starea febrila sau subfebrila. Asa ca ma gandesc ca poate si la Vladut o fi asta temp. lui normala, putin mai ridicata.
Bdana, ti-am scris si eu un mesajel de dragoste pe YM! 
Patricia si nu stiu cine mai intreba, parca Liviana, Tudor mananca si miere, si ou intreg (cu albus cu tot) atat fiert moale cat si ochiuri romanesti, i-am dat si vinete de cateva ori, linte, gulie, salata verde ii fierb deocamdata in supa dar i-as da si asa cruda, f. bine spalata, etc. Conopida si broccoli le-am introdus mai demult. Rosia am introdus-o dupa 1 an. Singurul lucru din cele amintite de voi pe care nu i l-am dat inca desi as vrea, sunt ciupercile. Vegeta insa nu i-am dat si nici nu am de gand sa-i dau. Si nici mezeluri de nici un fel.
Dana, merci mult. Ma bucur ca ti-am lipsit. Si mie mi-a fost dor de tine si de o sporovaiala intre fete. Ruxi este o scumpa, o dulce, chiar si asa, fara par. Ii ies ochisorii ei frumosi in evidenta!
Ana Maria, si Victor a crescut mult, este la fel de frumos ca intotdeanua si iti seamana la fel de mult ca si pana acum. Felicitari pt. progrese. Noi mai avem pana sa asociem masina si alte obiecte/fiinte cu sunetele pe care le scot si mai avem pana la "brrruuummm". Cred ca e tare dulce cand face asa!
Magga
.
Kita, Amaya, sanatate multa copiilor! Nu stiu exact ce s-a intamplat ca n-am apucat sa citesc din urma, s-a scris tare mult in lipsa mea, dar am dedus ca ati avut ceva probleme de sanatate. Sper din suflet ca s-au rezolvat cu bine.
Tomasa, fericita mamica a lui Tudor (9 ian. 2005)
tomasa spune:
Bdana, acum am citit ce mi-ai scris, ca-mi seamana Tudor! Multumesc mult, in realitate este putin diferit fata de poze, o sa ne vezi tu insa la vara live. Abia astept! Iar cu jucatul singur, nu-ti face sange rau, eu cred ca asa sunt toti la varsta asta. Tudor de ex. se joaca putin singur dar se plictiseste repede si vrea sa stau cu el, imi atrage atentia si daca il ignor incepe sa planga. Dar eu cred ca este ceva normal. Pup!
Tomasa, fericita mamica a lui Tudor (9 ian. 2005)