Deserturile Nataliei (5)
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
gazea spune:
Nati azi m-am inarmat cu rabdare si am mai facut odata Brownies cappucino,acum am folosit nici,prima data folosisem alune,sa stiti ca si cu alune a iesit bun(am folosit alune din alea ce sant invelite in coji si eu le-am decojit),azi am facut portie dubla..
E o minunatie asa de mult imi place,daca nu asi avea maine invitati asi mancau-o eu toata.Multumesc mult Natalia,numai datorita tie fac eu prajituri.
Acum vreau sa te intreb la blat nu se pune nimic sa creasca(bicarbonat stins sau altceva?) e bun si asa dar mi se pare ca nu-i foarte pufos.
E foarte delicioasa.Maine poate fac poze azi sant foarte obosita.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Balbina spune:
quote:
Originally posted by gazea
Nati azi m-am inarmat cu rabdare si am mai facut odata Brownies cappucino,acum am folosit nici,prima data folosisem alune,sa stiti ca si cu alune a iesit bun(am folosit alune din alea ce sant invelite in coji si eu le-am decojit),azi am facut portie dubla..
E o minunatie asa de mult imi place,daca nu asi avea maine invitati asi mancau-o eu toata.Multumesc mult Natalia,numai datorita tie fac eu prajituri.
Acum vreau sa te intreb la blat nu se pune nimic sa creasca(bicarbonat stins sau altceva?) e bun si asa dar mi se pare ca nu-i foarte pufos.
E foarte delicioasa.Maine poate fac poze azi sant foarte obosita.
Aliona, te feliciti pentru rabdare si reusita! Sa lasi neaparat si musafirilor ceva prajituri, altfel de la cine vei mai primi laude?
![](icon_smile_big.gif)
Nu se pune nici un afinator in aluat, asa e reteta. Blatul nu trebuie sa fie pufos, ci mai degraba crocant, bine, asta in prima zi, ca dupa aceea se mai inmoaie de la crema. Daca ti se pare blatul cam subtire si vrei un strat mai gros, poti sa faci intr-o forma mai mica.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
![](icon_smile_wink.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mariussimiuc/mariussimiuc.jpg)
mariussimiuc spune:
Natalia sau fetele care ati facut Tortul cu trufe,ce consistenta trebuie sa aiba aluatul pt foi?Mie mi-a iesit ca pt chec,deci curge.E bun asa sau mai tre sa pun faina?Astept repede un raspuns de la voi.Va pup si va multumesc.
Miha si
Robert (18 nov 2004)
Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun
Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!
Balbina spune:
Miha, da, trebuie sa curga aluatul, nu ca apa, desigur.
Alta data, cind ai intrebari urgente, da-mi PM, ca-mi vine pe mail notificarea si le gasesc mai repede.
------------------
Numai bine,
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/viorela_sp_hoff/viorela_sp_hoff.jpg)
viorela hoff spune:
buna feteleor,
am facut si eu prajitura cu mere si pt. ca am avut impresia ca nu ajung merele, am pus si o para, am pus si niste nuci si un praf de vanilie ca nu il vazusem in reteta. am aici poza:
http://community.webshots.com/album/547493122TkOLyW
unde e prajitura aia cu sani de fomeie si sfarcuri ca e o idee buna pt. aniversarea sotului in martie?
va pupic si va invit dupa masa la o praji!Vio
Tina catelus de catifea
Balbina spune:
Vio, mmmm, ce prajitura, ti se umple gura instantaneu cu saliva la vederea pozei. Buna ideea cu nucile. Vanilie n-am pus, caci ma gindeam ca nici n-o sa se simta din cauza aromei lamiiei.
Uite tortuletul cu pricina.
------------------
Numai bine,
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/viorela_sp_hoff/viorela_sp_hoff.jpg)
viorela hoff spune:
Nataly, nu ii arat poza ca vreau sa-l "surprind" direct, pe viu, poti sa-mi dai si retea te rog frumos?Vio
p.s. arat super tortul!
Tina catelus de catifea
Balbina spune:
quote:
Originally posted by viorela hoff
Nataly, nu ii arat poza ca vreau sa-l "surprind" direct, pe viu, poti sa-mi dai si retea te rog frumos?Vio
p.s. arat super tortul!
Vio, pentru blat am folosit pandispan cu suc de portocale (vezi ca exista reteta pe prima pagina a subiectului). Am copt un dreptunghi mai mare (intr-o forma de 20/30 cm), pe care l-am scurtat (deci l-am facut aproape patrat). Bucata taiata am facut-o cubulete pe care le-am amestecat cu frisca batuta in care am pus gelatina, ca sa poata prinde forma. Amestecul de cubulete si crema l-am pus in... 2 jumatati de mingiuta mica de plastic de-a lui fiu-meu, sacrificata special in acest scop
![](icon_smile_big.gif)
Blatul mare l-am taiat pe grosime in 3. Am umplut tortul cu frisca. Tortul intreg l-am glazurat cu ciocolata si am pus sinii pe el. Am ornat cu frisca pe muchii. Cam atit in mare. Daca vrei, pot sa-ti trimit mai mlte poze cu torturi de genul asta, ca sa ai surse sa te inspiri.
Mult succes!
------------------
Numai bine,
![](icon_smile_wink.gif)
viorela hoff spune:
draga Nataly, merci mult pt. retete, deocamdata le-am trecut la caiet, daca o sa am nelamuriri te mai intreb eu, daca ai timp poti sa mai pui niste poze "scandaloase", ca sa am de unde sa ma mai inspir vorba ta.
te pup,
Vio
Tina catelus de catifea
Balbina spune:
Vio, am uitat sa mentionez, poti sa faci tortul cu ce blat vrei tu, care iti iese tie bine sau cu unul din comert.
Acusica o sa caut pozele. Vrei sa ti le trimit pe PM sau pun linkurile aici?
------------------
Numai bine,