Ajutor! Clatite!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Androix/Androix.jpg)
Salut
Am nevoie de un sfat de la cineva caruia ii ies clatitele.
Am pus: 3 oua, apa minerala, zahar vanilat, faina, ulei. Se lipesc de numa, aluatul este moale si nu reusesc sa le intorc. Se umfla in mijloc, face o basica mare si in mijloc ramane nefacuta si se rupe.
Ce am gresit? Ce mai pot sa fac? Am adaugat faina dar nu am rezolvat nimic. Consistenta esta ca a unei smantani curgatoare.
Ma ajutati?
Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
otis41 spune:
eu, nu pun in clatite ulei, folosesc apa nu apa minerala. Daca are consistenta mai subtire mai pune faina, folositi o tigaie de teflon , puneti putin ulei apoi scurgeti uleiul si puneti compozitia de clatite in tigaie. Incercati si fara ulei in compozitie sa vedeti cum ies clatitele!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
corinadana spune:
HAI ca te ajut eu. Pune asa: 2 oua, un varf sare,1 cana faina si 2 1/2 cani lapte. Le amesteci bineeeeeeeeee. Daca ai tigaie teflon nu mai pui ulei in ea! Focul miccccccccccc. Si incepi si le coci. Succes!
Sunt mult mai bune cu lapte nu cu apa!!! Din cantitatile de mai sus iti ies cam 17-18 clatite.
Corinadana mama Ralucai www.ralucaostoia1.exploretalent.com
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Mica-mica spune:
Eu fac clatitele astfel : 2 oua, 600ml lapte si 200gr.faina.
Nu pun deloc ulei si le fac in tigaia de teflon.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
adrienne12 spune:
eu cred ca se lipesc din cauza zaharului vanilat. Si eu pun ulei si apa minerala si lapte si oua si faina dar pun cantitatile din ochi nu pun zahar caci se caramelizeaza si se lipesc…in felul asta le pot umple fie cu dulce fie cu sarat. stiu cum tre sa iasa aluatul de ctatita. In orice caz mai puna faina si lasa-l sa se odihneacsa un pic inainte de a incepe sa prajesti clatitele. Intotdeauna primele 2-3 vor iesi zdrentuite pina ce tigaia e perfect unsa… apoi focul tre sa fie f. iute si tigaia f. incinsa incit cind torni aluatul de clatita sa sfiriie….
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
raalucutza spune:
bine ca vorbiti despre clatite ca asa mai invat si eu cum se fac!multumesc!la noi in casa sotul e clatitar sef!
RALUCA 25+ http://community.webshots.com./user/raalucutza
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
corinadana spune:
Felicitari sotului!!!Ralucuta!
corinadana mama Ralucai www.ralucaostoia1.exploretalent.com
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
numeioana spune:
Nu se pune apa minerala in clatite pentru ca ies cu gaurele. Eu puneam putin ulei, dar acum n-o sa mai pun deloc daca ziceti ca nu se lipesc in cratita de teflon. Zahar vanilat pun si eu...sau niste esenta de vanilie...
Ioana
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Androix/Androix.jpg)
Androix spune:
Multumesc, fetele!
Pana la urma am reusit sa le fac, cu aceeasi compozitie, le-am pandit cu scobitoarea si am intzepat basica din mijloc
si cu chiu cu vai le-am scos.
Eu nu le faceam cu lapte pentru ca eram convinsa ca de la lapte se lipesc. SI eu am crezut ca poate fi de la zaharul vanilat dar am pus si in alte ocazii si mi-au iesit. Oricum greseam si cand le prajeam ca nu le lasam sa se faca bine inainte de a le intoarce.
Data viitoare incerc cu lapte.
Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
kisstherain999 spune:
Andreea nu se coc pt ca nu au suficienta faina. Eu pun zahar tos destul de mult, de ies dulci de nu mai trebuie dulceta si tot nu se lipesc.
Reteta mea este: 2 oua intregi, 500 ml lapte (sau apa min), sare, zahar, esente si faina cat cuprinde (compozitia sa iasa grasa ca o smantana).
Succes.
kiss
"Nu fi trist daca nu ai fost remarcat. Fii trist daca n-ai facut ceva remarcabil." Confucius
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
roxana1974 spune:
bai e ok sa punem apa minerala, dar tre sa pui suficienta faina si in plus, cica nu e bine sa pui zahar, ca cica ala cauzeaza lipirea clatitei de tigaie
Serbanica talharica
ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual
![](icon_smile_approve.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)