Sarah Bernard - tradusa din daneza

Sarah Bernard - tradusa din daneza | Autor: crista-s

Link direct la acest mesaj

Fetele din DANEMARCA ma si eu o rugaminte, am lins google-ul pe toate partile si praji asta am gasit-o numai in minunata voastra limba din care eu nu am reusit sa inteleg decit ca ciocolata trebuie sa fie din aia amara cu procent de 70 % ...
Daca ma puteti ajuta cu traducerea, nu vreau cuvint cu cuvint... sariti peste pasajele plictisitoare ... macar ingredientele si asa in mare "procesul tehnologic" .
sursa este www.ask-alex.dk/artikler/artikel.php?selection=&cid=&id=1028" target="_blank">aici .. e link-ul cu tot cu poze insa am pus mai jos si "cuvintele " ca sa va fie mai usor ...
Multumesc

Sarah Bernard kager

Sarah Bernard er makroner toppet med chokoladecreme og overtrukket med mørk chokolade. De er forholdsvis enkle at lave, og er en forrygende petitfour, hvis de serveres iskolde til kaffen. Eftersom chokolade er hovedingrediensen, er det vigtigt, at man vælger en god kvalitet, gerne med en høj kakaoprocent.
Du skal bruge:
12-15 makroner
75 g mørk chokolade (gerne 70%)
2 æggeblommer
3/4 dl piskefløde
1 æggehvide
100 g mørk chokolade til overtræk
Evt. kandiserede violer
En pensel

Forberedelse:

Vask altid hænderne, før du begynder at lave mad. For at minimere risikoen for salmonellainfektion, bør man skolde æggene, før de bruges: Læg æggene i en skål, og bring en liter vand i kog. Overhæld æggene med det spilkogende vand, og sørg for, at alle æggene bliver grundigt overhældt. Brug eventuelt pasteuriserede æg.

Tag makronerne ud af posen, og tryk en fordybning i dem på den flade side. Lad makronerne stå fremme på bordet, til de skal bruges – det gør nemlig ikke noget, at de bliver en anelse seje eller bløde.

Bræk chokoladen i stykker, og smelt den over vandbad. Lad chokoladen køle lidt af. Del æggene i blommer og hvider – men husk, at du kun skal bruge én hvide!

Pisk æggeblommerne i den smeltede chokolade en ad gangen. Pisk fløde og æggehvide stive hver for sig. Vend først flødeskummet i chokoladen og dernæst den stiftpiskede hvide – pas på ikke at slå al luften ud af den.

Stil cremen koldt, til den er blevet stiv. Brug en kniv til at smøre chokoladecreme på hver makron, så det danner en top. Stil de toppede makroner i køleskabet nogle timer.

Bræk overtrækschokoladen i mindre stykker, og smelt den over vandbad. Tag kagerne ud af køleskabet, og overtræk dem med chokolade – brug en pensel til dette præcisionsarbejde. Pynt eventuelt med kandiserede violer.

Stil kagerne tilbage i køleskabet, så overtrækschokoladen kan stivne helt. Opbevar i øvrigt kagerne på køl, til de skal serveres, for eksempel til kaffen efter en god middag.

Cristina

Noi doi... si nu numai

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Eu nu incerc sa te ajut la vreo traducere, ca as fi mortala!

Dar aceasta prajitura este de fapt (aveam reteta prin casa, dar trebuie s-o caut) un fel de pricomigdale unite intre ele cu crema de ciocolata. Poti unge una cu ciocolata alba si alta cu crema de ciocolata neagra si sa le unesti, apoi le dai prin nuca pisata pe muche.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Da Cristina ... crema m-ar interesa mai mult decit biscuitii, am auzit si eu de varianta cu pricomigdale, in reteta asta din cite am inteles eu tot citind si recitind sunt cu niste biscuiti de tip petit beure ( aia cu unt mai delicati ... ). Crema din cite stii tu ar trebui sa fie ceva gen frisca unita cu ciocolata topita ??
Poate gasesti reteta ca mi-ar place sa incerc .

Cristina

Noi doi... si nu numai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

eu am reteta Sarah Bernard, e o praji fantastica, daca vrei pot sa scriu varianta mea in romana...e absolut delicioasa...

Serbanica talharica

ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Prajituri Sarah Bernard

Sarah Bernard sunt pricomigdale motate cu crema de ciocolata si invelite in ciocolata neagra (inchisa). Sunt relativ usor de facut si puternic petitfour daca se servesc reci bine la cafea. Pt ca ciocolata este ingredientul principal este important ca sa alegeti o calitate buna si de preferat cu un procent mare de cacao

sunt nevoie de:
12-15 pricomidale
75g ciocolata neagra (de preferat 75% cacao)
2 galbenusuri
3/4 dl frisca batuta (asta de fapt e un fel de smantana lichida care se bate in frisca)
1 albus
100g ciocolata pt invelit
o pensula

pregatire:
se spala mainile intotdeauna inainte de a incepe. pt a miscsora riscul de infectie cu salmonela se pot opari oualele inainte de a fi utilizate: asesati ouale intr-un caston si turnati apa care fierbe peste. asigurativa ca toate ouale sunt cuprinse de apa. puteti utiliza eventual oua pasteurizate

luati pricomigdalele din punga si apasati o adancitura pe partea plata. lasati pricomigdalele pe masa pana trebuiesc intrebuintate - nu face nimic daca devin putin tari sau moi

rupeti coicolata in bucati si topiti-o deasupra apei. lasati ciocolata sa se raceasca putin. separati galbenusurile de albusuri dar nu uitati ca se utilizeaza doar un albus

bateti galbenusurile impreuna cu ciocolata unul cate unul. bateti frisca (smantana) si albusul tari in castroane separate. turnati prima data frisca in ciocolata si mai apoi albusul - dar aveti grija sa nu scoateti aerul din el, adica cu grija.

puneti crema la racit. utilizati un cutit pt a unge fiecare pricomigdala cu ciocolata astefel incat formeaza un varf. asezati pricomigdalele in frigider cateva ore.

rupeti ciocolata pt ornat in bucati si topiti-o deasupra apei. luati prajiturile din frigider si invelitile in ciocolata, pt o precizie mai mare folositi pensula.

puneti prajiturile inapoi in frigider ca stratul de ciocolata de deasupra sa se intareasca. pastrati prajiturile la rece pana in momentul serviriide ex la o cafea dupa o cina buna.

vezi sa trimiti si mie

------------------------
Louisea si Bandit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Fetele ti-au raspuns inaintea mea, asa ca poti sa-ti faci o idee si sa o incerci pentru ca e o reteta de prajituri tare buna.
Da, crema este cu ciocolata sau cacao si o alta crema alba spumoasa, pe care unele retete o inlocuieste chiar cu frisca. Depinde de gust si de cum stii reteta de la inceput. In ambele variante este la fel de buna.

Cat priveste traducerea din daneza... stii gluma: "Da, dom'le, stie 10 limbi straine si ... daneza."?

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

Mergi la inceput

Fetelor va multumesc mult !!!!!

Luisea multumesc pt traducere si ptr ca te-ai deranjat ... cind o sa le fac pun macar poze sau te strig sa deschizi fereastra ca sa iti trimit praji cu prastia ....
Roxana scrie si reteta ta daca vrei ... Mai ne facem o idee ... Eu de exemplu nu ma tin mereu de retete mai fac si variatiuni pe tema asa ca daca am mai multe variante de la inceput imi e mai usor ....
Cris o sa ma inspir si de la tine cu pricomigdalele unite si date prin alune ... asa din o singura reteta ies de fapt mai multe feluri de praji si "rupem gura tirgului "

Cristina

Noi doi... si nu numai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Crista-s reteta mea seamana foarte bine cu ce a tradus lou eu scrisesem in ideea ca fetele care stiu daneza nu au timp sa traduca. Ma bucur ca lou a facut-o .

Bafta!

Serbanica talharica

ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...

Mergi la inceput

Roxana e ok atunci ... eu abia astept sa ajung la cumparaturi ( sapt viitoare cel mai curind ..) si sa imi cumpar smintina, asa e cind stai la tara nu ai magazinele la o aruncatura de bat. O sa fac pt sf Valentin ... daca nu uit cind e ziua asta si daca apuc sa ies din casa pina atunci.

Cristina

Noi doi... si nu numai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

crista - cu placere sper ca, cu traducerea si pozele sa reusesti sa le faci.. il trimit pe Bandit sa stea cu cosul in gradina sa le prinda

rox

miria mie imi place tare mult limba.. poate din cauza ca-i asa grea

ma tenteaza sa le fac si eu.. ca par usor de facut.. curand

------------------------
Louisea si Bandit

Mergi la inceput

Da .. nu pare grea ... e insa bomba calorica ... trebuie sa fac intr-o simbata ca sa nu fiu singura acasa doar eu si prajiturile ca nu voi rezista tentatiei ..asa cu cu sotul meu acasa mai uit de praji.. mai ma abtin
Acum m-am uitat si eu la pozele lui bandit ... tare e dragalas ...

Cristina

Noi doi... si nu numai

Mergi la inceput